Huis kopen? Denk duurzaam

Door op 9 April 2019

Neem verduurzaming mee in de financiering

Door energiebesparende maatregelen te treffen aan uw woning kunt u bijdragen aan een beter milieu en het behalen van klimaatdoelstellingen. U houdt er ook een lagere energierekening aan over en meer wooncomfort. Onze makelaar Jan Jaap ten Arve over de kansen voor verduurzaming tijdens de aankoop van een woning. 

Aankoop ideaal moment

Jan Jaap: “De aankoop van een huis is juist een goed moment om de energiezuinigheid van het huis te bespreken want de financiering ligt nog open en het huis is nog niet bewoond waardoor bouwkundige ingrepen nog niet voor ongemak zorgen. Wij helpen graag bij het verduurzamen van een woning. Als makelaar weten wij alles over wat u kunt en moet doen, bij wie u moet zijn en wat het allemaal kost. ”

Duurzame mogelijkheden

“Tijdens het aankoopproces kijken we samen met aspirant kopers naar duurzame mogelijkheden. Op het energielabel staat aangegeven hoe energiezuinig de woning is en hoe de woning verder kan worden verduurzaamd. De meest voorkomende maatregelen zijn isolatie van dak en spouwmuren, dubbel glas, dichtmaken van naden kieren, aanbrengen van winddrukgeregelde ventilatieroosters en als het kan zonnepanelen. Voor nadere verduurzaming schakelen we onze gecertificeerde energieadviseur in. Dan weten we zeker dat we alle kansen benutten.”

Voordelen verduurzamen

Het verduurzamen van de woning kan in het begin een flinke investering zijn. Uiteindelijk biedt het alleen maar voordelen. Jan Jaap: “Een van de belangrijkste voordelen is dat de waarde van de woning direct omhoog gaat. Maar je hebt ook minder energiekosten en een hoger wooncomfort. Daar heb je altijd plezier van. En bij verkoop zal het huis sneller worden verkocht. Dus als je verduurzaming mee kunt nemen in de financiering is dat beslist een aanrader.” 

Lees alle blogs van onze makelaars in Amsterdam.

Meer weten?

Neem contact op met makelaar Jan Jaap ten Arve wanneer u advies wilt over de mogelijkheden van verduurzamen van uw nieuwe woning tijdens het aankoopproces. Bel of WhatsApp 06-14245376 of e-mail naar janjaaptenarve@makelaarsvan.nl

Naar boven