7 tips om van een Exclusief Open Huis een topdag te maken

Door op 12 Juli 2023

Het openstellen van een woning voor geïnteresseerden heeft grote voordelen. U bespaart er heel veel tijd mee en u krijgt vaak een hogere prijs voor uw woning. Daarom hebben wij onze Exclusief Open Huis standaard in ons promotiepakket. Onze makelaars zorgen voor zoveel mogelijk bezichtigers en doen er alles aan om uw huis in de schijnwerpers te zetten. Wat kunt u zelf doen? Onze makelaar Maurits van Leeuwen geeft 7 tips waarmee uw Exclusief Open Huis een nog groter succes wordt.

Ideaal evenement

Tijdens een Exclusief Open Huis draait alles om uw woning. Deze wordt volledig in het zonnetje gezet en potentiële kopers krijgen een unieke en laagdrempelige gelegenheid om kennis te maken met uw huis. Maurits: “Het is ontstaan vanuit een combinatie van factoren. We hebben geleerd van extremen zoals de overspannen woningmarkt van de afgelopen jaren en de wereldwijde pandemie. Die hebben ertoe geleid dat er in de makelaardij behoefte is om weer ouderwets de tijd te nemen voor geïnteresseerden die komen bezichtigen.”

Meer je best doen

“Een Exclusief Open Huis is het ideale evenement om potentiële kopers uitgebreid rond te leiden. We organiseren het voor één dag of meerdere dagen waarop we flink uitpakken om de woning op z’n best te presenteren. Dat moet ook wel. Want de woningmarkt van vandaag vraagt om een uitgebreide aanpak. Woningen verkopen zichzelf niet meer en kopers zijn stukken schaarser geworden. Het is een kopersmarkt geworden en dat betekent dat je als verkoper meer je best moet doen om een woning te verkopen voor de hoogst mogelijke prijs.”

In één keer klaar

"Het grote voordeel van een Exclusief Open Huis is dat je in één keer klaar kunt zijn met de verkoop van de woning. Geen eindeloze bezichtigingen of lang verkooptraject, geïnteresseerden kunnen op de dag zelf al ‘verkocht’ zijn en besluiten om uw woning te kopen. In plaats van vele keren je huis gereed te maken voor een bezichtiging hoef je het nu nog maar één keer te doen. Pak dat ook grondig aan want een goede voorbereiding is de halve verkoop.”

Tips om zelf te doen

Met deze tips van Maurits maakt uw woning een nog grotere kans op een snelle en succesvolle verkoop.

Tip 1 - Opgeruimd staat netjes. Zorg ervoor dat uw woning volledig opgeruimd is, zodat potentiële kopers zich makkelijk kunnen voorstellen hoe de ruimte oogt met hun eigen spullen.

Tip 2 - Maak meer ruimte. Ook grote spullen kunt u maar beter zo veel mogelijk wegdoen. Dan lijkt de ruimte groter en stukken aantrekkelijker. Huur bijvoorbeeld een opslagbox voor grote spullen of vraag familie of vrienden voor een tijdelijk onderkomen voor hometrainers, ping pong tafels of andere grote obstakels.

Tip 3 - Kleine klussen, groot verschil. Dit is hét moment om al die vooruitgeschoven klusjes alsnog aan te pakken. Een likje verf hier, een loszittende deurklink daar. Even aanpakken want ze zijn van grote invloed op de eerste indruk.

Tip 4 - Creëer een rustige sfeer. Breng kinderen en huisdieren onder bij vrienden of familie. zodat er een rustige sfeer heerst tijdens de bezichtiging. Kopers raken dan niet afgeleid van hun doel: uw huis kopen.

Tip 5 - Spic en span. Ga als een wervelwind door het huis en maak alles grondig schoon. Ja, ook ramen en wc-brillen. Verwijder stofnesten en ruim kranten op. Want een schoon en opgeruimd huis maakt een goede indruk op potentiële kopers. Tijdens de dag zorgen wij dat het huis ook schoon blijft.

Tip 6 - Neutraal is goed. Persoonlijke spullen maken van uw huis úw thuis. En dat willen we tijdens de bezichtiging zoveel mogelijk vermijden. Het moet het huis worden van de geïnteresseerde. Dus verwijder als het even kan zoveel mogelijk kindertekeningen, familiefoto’s en andere zaken met een personal touch.

Tip 7 - Fris & fruitig. Hoe mooi uw huis ook is, een onaangename geur bederft de bezichtiging onmiddellijk. Verschoon daarom de vuilnis- en kattenbak. Lucht de boel nog eens goed door en breng hooguit subtiele geurtjes aan.

Klaar? Dan kan het Exclusief Open Huis beginnen. Uiteraard hoeft u zelf niets te doen op de dag zelf. Onze makelaars komen ‘s ochtends vroeg om de punten op de i te zetten en alles klaar te maken voor de bezichtigers. U kunt er een leuke dag van maken en ‘s avonds terugkomen in een opgeruimd huis. En wie weet is het eerste bod dan al binnen…


Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw woning met ons Exclusief Open Huis? Neem contact op met onze makelaar Maurits van Leeuwen. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden voor de verkoop van uw woning.

Lees ook:
Exclusief Open Huis: de grootste kans op een succesvolle verkoop van uw woning
Huis verkopen: actie, actie, actie
Grote veranderingen op de Amsterdamse woningmarkt in het eerste kwartaal van 2023
Actuele woningmarktcijfers Amsterdam Q1 2023
Wat is de waarde van uw woning in Amsterdam?
Alle blogs van onze makelaars

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over onze actieve aanpak voor de verkoop van uw woning in Amsterdam? Maak een afspraak met onze makelaar Maurits van Leeuwen. Bel, WhatsApp of e-mail naar:
06-11701437
mauritsvanleeuwen@makelaarsvan.nl

Naar boven