Makelaars bloggen

 • Een huis kopen begint met goed zoeken

  Door Rogier de Vries op 7 mei 2020
  Aan het kopen van een huis in Amsterdam gaat een gedegen zoektocht vooraf. Amsterdam kent immers een grote diversiteit aan woningen, wijken, stijlen en vooral diverse prijsklassen. Er komt dan ook meer bij kijken dan alleen op Funda zoeken. Waar moet je precies op letten? Wat kunt u kopen? Weet u eigenlijk wel wat u wilt? Een aankoopmakelaar begeleidt u in het hele proces van zoeken naar een huis tot het kopen van uw ideale woning. Onze makelaar Rogier de Vries vertelt over de zoektocht naar uw droomhuis.
  Een huis kopen begint met goed zoeken
 • Huis kopen, voorkom teleurstellingen

  Door Hans Koppes op 24 april 2020
  Aankoopbegeleiding blijft cruciaal voor succes in Amsterdam. De huidige coronasituatie heeft vanzelfsprekend effect op de Amsterdamse woningmarkt. Het aanbod is groter en de vraag is gedaald. Kopersmarkt zou je denken. Maar nee. Door het blijvende woningtekort is er nu wel even een adempauze maar blijft aankoopbegeleiding belangrijk om te voorkomen dat je achter het net vist. Bent u al een tijd op zoek naar een nieuwe woning? Hans Koppes legt uit waarom het nog steeds cruciaal is om een woonhuis in Amsterdam te kopen met een aankoopmakelaar.
  Huis kopen, voorkom teleurstellingen
 • Huis kopen in tijden van onrust

  Door Ton Coffeng op 16 april 2020
  U herkent het vast wel: al jaren op zoek naar dat ene droomhuis en steeds weer worden overboden of niet mee kunnen of willen met de geboden prijs. Er is door de ramp met het coronavirus een andere tijd aangebroken. Door deze crisis komt bij steeds meer mensen de vraag naar boven of ze op dit moment wel of niet tot aankoop moeten overgaan. In deze blog zal onze makelaar Ton Coffeng hier meer over toelichten en verklaren waarom het in de huidige tijd goed kan zijn om over te gaan tot het kopen van een huis.
  Huis kopen in tijden van onrust
 • Huis kopen of verkopen, nu ook op afstand

  Door Marco Loureiro op 10 april 2020
  Ondanks alle coronamaatregelen die er de laatste tijd zijn genomen, zijn er nog genoeg mogelijkheden om uw huis te verkopen of een nieuw huis te kopen. Naast de fysieke bezichtigingen zullen wij de komende tijd steeds meer onze diensten uitbreiden met mogelijkheden om huizen digitaal te bezichtigen. Op afstand krijgt u dan een goed beeld van de woning. Onze makelaar Marco Loureiro vertelt over zijn rol van ‘virtuele makelaar’.
  Huis kopen of verkopen, nu ook op afstand
 • WOZ bezwaar maken

  Door Hans Koppes op 27 maart 2020
  Als het goed is heeft u ‘m al gehad van de gemeente Amsterdam: het aanslagbiljet WOZ-waarde 2020. Daarin heeft de gemeente de waarde van uw woning bepaald. Maar die hoeft niet altijd correct te zijn.
  WOZ bezwaar maken
 • Makelaar Vraaglijn Corona

  Heeft u een vraag over de coronacrisis en de Amsterdamse huizenmarkt? Vraag het de expert, onze makelaars staan voor u klaar. Bel: 020-2232900
  Makelaar Vraaglijn Corona
 • Huis kopen: 7 tips van de aankoopmakelaar

  Door Marco Loureiro op 18 februari 2020
  U heeft besloten om een huis te kopen in Amsterdam. Met de huidige woningmarkt moet u snel en adequaat kunnen handelen. Onze makelaar Marco Loureiro legt uit hoe uw aankoopmakelaar u in 7 stappen van stress naar succes leidt.
  Huis kopen: 7 tips van de aankoopmakelaar
 • Uw huis verhuren: nieuwe huurcontracten, nieuwe kansen

  Door Myrthe Jager op 28 januari 2020
  De behoefte aan huurwoningen blijft groeien in Amsterdam. Zowel voor de lokale markt als tijdelijke verhuur aan expats is er een groot tekort. Staat u op het punt uw huis te verhuren in Amsterdam? Hou dan rekening met verschillende huurcontracten voor verschillende situaties.
  Uw huis verhuren: nieuwe huurcontracten, nieuwe kansen
 • Eeuwigdurende erfpacht vastzetten of afkopen?

  Door Ton Coffeng op 7 november 2019
  Regel het vóór 2020 en maak gebruik van forse kortingen. Vanaf 1 januari 2020 wordt het vastzetten van de erfpacht in Amsterdam veel duurder. Onze makelaar Ton Coffeng over een sluimerde kostenpost die voor onaangename verrassingen kan zorgen.
  Eeuwigdurende erfpacht vastzetten of afkopen?
 • Wat is de waarde van uw woning?

  Door Rogier de Vries op 13 september 2019
  Stel u wilt een woning kopen maar u heeft geen flauw idee wat uw eigen woning waard is. Waar kunt u mee rekenen? Een rondje op internet geeft al een globaal beeld. Maar voor het betere werk zal er toch een makelaar of een taxateur langs moeten komen.
  Wat is de waarde van uw woning?
 • Verhuren of bezuren?

  Door Myrthe Jager op 12 juli 2019
  U heeft een beleggingspand of tweede woning en u wilt die verhuren. Dat kan lucratief uitpakken. Maar niet zonder risico’s. Tijdens ons intakegesprek brengen we verhuurders op de hoogte van de valkuilen en kansen van hun verhuurobject. Onze verhuurmakelaar Myrthe Jager vertelt alles over zaken als huurprijs, huurbescherming en onverhoopte huurschade. 3 Aandachtspunten die elke verhuurder zou moeten weten.
  Verhuren of bezuren?
 • 5 tips voor je makelaarsgesprek

  Door Ton Coffeng op 20 mei 2019
  Het kopen of verkopen van een huis is een van meest aangrijpende momenten in iemands leven. Er komt veel emotie bij kijken en hooggespannen verwachtingen. Een ervaren makelaar weet dat goed te managen en schept een realistisch beeld. Daarmee pak je de beste kans op de woningmarkt en kun je adequaat reageren in onderhandelingen.
  5 tips voor je makelaarsgesprek
 • Huis kopen? Denk duurzaam

  Door Michel de Bruijn op 9 april 2019
  Door energiebesparende maatregelen te treffen aan uw woning kunt u bijdragen aan een beter milieu en het behalen van klimaatdoelstellingen. U houdt er ook een lagere energierekening aan over en meer wooncomfort. RE/MAX makelaar Michel de Bruijn over de kansen voor verduurzaming tijdens de aankoop van een woning.
  Huis kopen? Denk duurzaam
Naar boven