Makelaars bloggen

Onze makelaars delen graag hun kennis met u. In deze blogs houden ze u op de hoogte van ontwikkelingen in de Amsterdamse woningmarkt.

 • Een huis kopen om te verhuren

  Door op 8 oktober 2020
  Koop nog vóór 2021 en bespaar 6% overdrachtsbelasting! Wie op het punt staat om een woning te kopen om te verhuren moet niet al te lang wachten. Volgend jaar gaat de overdrachtsbelasting voor beleggingspanden omhoog van 2% naar 8%. En dat scheelt aanzienlijk in je rendement. Onze vastgoedspecialist Hans Koppes legt uit waarom onroerend goed nog altijd een goede investering is. Ook na de jaarwisseling.
  Een huis kopen om te verhuren
 • Zoek je een huis? Kijk er doorheen!

  Door op 27 augustus 2020
  We kennen het allemaal, eindeloos zoeken naar een leuke woning en telkens weer afhaken op een onderdeel. De ene keer is de keuken niet mooi. De andere keer is het een oude badkamer of zit er een hele lelijke vloer in. Onze makelaar Maurits van Leeuwen geeft 5 tips uit de praktijk waarmee een lelijk eendje toch nog een droomwoning wordt. Kwestie van er doorheen kijken.
  Zoek je een huis? Kijk er doorheen!
 • Uw woning verhuren?

  Door op 14 augustus 2020
  Onze verhuurmakelaar zorgt voor de maximale huurprijs. Wie als particulier een woning wil verhuren in Amsterdam loopt tegen een wirwar van regels aan. En dat begint al bij het bepalen van de huurprijs. Valt u in de sociale of vrije sector? Aan welke huurpunten moet u voldoen? Onze verhuurmakelaar Michel Faber legt uit wat er allemaal bij komt kijken om tot de juiste huurprijs te komen.
  Uw woning verhuren?
 • Uw woning tijdelijk verhuren?

  Door op 30 juli 2020
  In Nederland kiezen steeds meer huiseigenaren ervoor om hun te koop staande woning te verhuren. In veel gevallen wordt voor de bemiddeling bij de verhuur een makelaars- of bemiddelingskantoor ingeschakeld. Terecht. Want de verhuur van woningen in Amsterdam is een vak apart waar diverse risico’s aan kleven zoals verboden gebruik van de huurwoning. Onze verhuurmakelaar Michel Faber legt uit hoe een verhuurmakelaar u ontzorgt met onder andere screening van huurders. Dat kan een hoop kopzorgen besparen.
  Uw woning tijdelijk verhuren?
 • Verkoopplannen deze zomer?

  Door op 17 juli 2020
  Meestal is de zomer niet het meest ideale moment om uw huis te verkopen in Amsterdam. Kopers zijn dan met vakantie of met andere zaken bezig. Maar dit is allesbehalve een gewone zomer. Onze kantooreigenaar Hans Koppes legt uit waarom deze zomer juist wel een goed moment is om uw woning te koop te zetten.
  Verkoopplannen deze zomer?
 • Ga mee op klantenreis met Marco Loureiro

  Door op 10 juli 2020
  ‘Het Nieuwe Normaal’ heeft behalve anderhalfmeter-ongemakken ook gunstige ontwikkelingen voortgebracht. Zo maakte makelaar Marco Loureiro van de nood een deugd en maakte van zijn virtuele rondleidingen een permanente dienst. Het bleek vooral ideaal voor geïnteresseerden met weinig tijd of die op een grote afstand van Amsterdam wonen.
  Ga mee op klantenreis met Marco Loureiro
 • Gratis hulp bij energielabel

  Door op 18 juni 2020
  Als u uw huis wilt verkopen moet u de duurzaamheid van de woning kunnen aantonen. Heeft u nog geen energielabel? Dan kunt u die tot 1 januari 2020 nog aanvragen voor het huidige Vereenvoudigde Energielabel (VEL). Daarna treedt - zoals het ernaar uit ziet - een nieuwe aanvraagprocedure in werking. En die heeft nogal wat voeten in de aarde. Onze makelaar Jan Jaap ten Arve helpt u door het woud van de energieregels.
  Gratis hulp bij energielabel
 • Extra tijd voor accepteren aanbieding overstap eeuwigdurende erfpacht

  Door op 11 juni 2020
  In verband met de coronamaatregelen heeft de gemeente Amsterdam besloten om het overstappen naar eeuwigdurend erfpacht meer tijd te geven. Heeft u voor 1 juni 2020 een aanbieding ontvangen van de gemeente? Dan heeft u vanaf dat moment 3 maanden extra tijd om de aanbieding te accepteren en een notaris te kiezen.
  Extra tijd voor accepteren aanbieding overstap eeuwigdurende erfpacht
 • 5 Bespaartips om uw woonlasten te verlagen

  Door op 5 juni 2020
  Voor sommigen is de coronacrisis een uitgelezen moment om de stofkam door de financiële situatie te halen. Voor anderen een pure noodzaak omdat het water aan de lippen staat. Wat kunt u met uw hypotheek doen om een financiële crisis af te wenden? Onze makelaar Ton Coffeng geeft 5 tips om uw woonlasten omlaag te halen.
  5 Bespaartips om uw woonlasten te verlagen
 • Huis verkopen: actie, actie, actie

  Door op 29 mei 2020
  Tijden van onzekerheid vragen om meer inzet. Extra tandje erbij. Dat geldt ook voor de verkoop van uw huis in Amsterdam. Onze verkoopstrategie was altijd al zeer actief en nu zetten we die maximaal in. Hans Koppes vertelt over wat er allemaal bij komt kijken om een woning te verkopen voor de beste prijs en in de kortst mogelijke tijd. Zijn verkoopstrategie: benader de markt zo actief mogelijk en alleen dat zorgt voor de hoogste kans op een optimale verkoop.
  Huis verkopen: actie, actie, actie
 • Een huis kopen begint met goed zoeken

  Door op 7 mei 2020
  Aan het kopen van een huis in Amsterdam gaat een gedegen zoektocht vooraf. Amsterdam kent immers een grote diversiteit aan woningen, wijken, stijlen en vooral diverse prijsklassen. Er komt dan ook meer bij kijken dan alleen op Funda zoeken. Waar moet je precies op letten? Wat kunt u kopen? Weet u eigenlijk wel wat u wilt? Een aankoopmakelaar begeleidt u in het hele proces van zoeken naar een huis tot het kopen van uw ideale woning. Onze makelaar Rogier de Vries vertelt over de zoektocht naar uw droomhuis.
  Een huis kopen begint met goed zoeken
 • Huis kopen, voorkom teleurstellingen

  Door op 24 april 2020
  Aankoopbegeleiding blijft cruciaal voor succes in Amsterdam. De huidige coronasituatie heeft vanzelfsprekend effect op de Amsterdamse woningmarkt. Het aanbod is groter en de vraag is gedaald. Kopersmarkt zou je denken. Maar nee. Door het blijvende woningtekort is er nu wel even een adempauze maar blijft aankoopbegeleiding belangrijk om te voorkomen dat je achter het net vist. Bent u al een tijd op zoek naar een nieuwe woning? Hans Koppes legt uit waarom het nog steeds cruciaal is om een woonhuis in Amsterdam te kopen met een aankoopmakelaar.
  Huis kopen, voorkom teleurstellingen
 • Huis kopen in tijden van onrust

  Door op 16 april 2020
  U herkent het vast wel: al jaren op zoek naar dat ene droomhuis en steeds weer worden overboden of niet mee kunnen of willen met de geboden prijs. Er is door de ramp met het coronavirus een andere tijd aangebroken. Door deze crisis komt bij steeds meer mensen de vraag naar boven of ze op dit moment wel of niet tot aankoop moeten overgaan. In deze blog zal onze makelaar Ton Coffeng hier meer over toelichten en verklaren waarom het in de huidige tijd goed kan zijn om over te gaan tot het kopen van een huis.
  Huis kopen in tijden van onrust
 • Huis kopen of verkopen, nu ook op afstand

  Door op 10 april 2020
  Ondanks alle coronamaatregelen die er de laatste tijd zijn genomen, zijn er nog genoeg mogelijkheden om uw huis te verkopen of een nieuw huis te kopen. Naast de fysieke bezichtigingen zullen wij de komende tijd steeds meer onze diensten uitbreiden met mogelijkheden om huizen digitaal te bezichtigen. Op afstand krijgt u dan een goed beeld van de woning. Onze makelaar Marco Loureiro vertelt over zijn rol van ‘virtuele makelaar’.
  Huis kopen of verkopen, nu ook op afstand
 • WOZ bezwaar maken

  Door op 27 maart 2020
  Als het goed is heeft u ‘m al gehad van de gemeente Amsterdam: het aanslagbiljet WOZ-waarde 2020. Daarin heeft de gemeente de waarde van uw woning bepaald. Maar die hoeft niet altijd correct te zijn.
  WOZ bezwaar maken
 • Makelaar Vraaglijn Corona

  Heeft u een vraag over de coronacrisis en de Amsterdamse huizenmarkt? Vraag het de expert, onze makelaars staan voor u klaar. Bel: 020-2232900
  Makelaar Vraaglijn Corona
 • Huis kopen: 7 tips van de aankoopmakelaar

  Door op 18 februari 2020
  U heeft besloten om een huis te kopen in Amsterdam. Met de huidige woningmarkt moet u snel en adequaat kunnen handelen. Onze makelaar Marco Loureiro legt uit hoe uw aankoopmakelaar u in 7 stappen van stress naar succes leidt.
  Huis kopen: 7 tips van de aankoopmakelaar
 • Uw huis verhuren: nieuwe huurcontracten, nieuwe kansen

  Door op 28 januari 2020
  De behoefte aan huurwoningen blijft groeien in Amsterdam. Zowel voor de lokale markt als tijdelijke verhuur aan expats is er een groot tekort. Staat u op het punt uw huis te verhuren in Amsterdam? Hou dan rekening met verschillende huurcontracten voor verschillende situaties.
  Uw huis verhuren: nieuwe huurcontracten, nieuwe kansen
 • Eeuwigdurende erfpacht vastzetten of afkopen?

  Door op 7 november 2019
  Regel het vóór 2020 en maak gebruik van forse kortingen. Vanaf 1 januari 2020 wordt het vastzetten van de erfpacht in Amsterdam veel duurder. Onze makelaar Ton Coffeng over een sluimerde kostenpost die voor onaangename verrassingen kan zorgen.
  Eeuwigdurende erfpacht vastzetten of afkopen?
 • Wat is de waarde van uw woning?

  Door op 13 september 2019
  Stel u wilt een woning kopen maar u heeft geen flauw idee wat uw eigen woning waard is. Waar kunt u mee rekenen? Een rondje op internet geeft al een globaal beeld. Maar voor het betere werk zal er toch een makelaar of een taxateur langs moeten komen.
  Wat is de waarde van uw woning?
 • 5 tips voor je makelaarsgesprek

  Door op 20 mei 2019
  Het kopen of verkopen van een huis is een van meest aangrijpende momenten in iemands leven. Er komt veel emotie bij kijken en hooggespannen verwachtingen. Een ervaren makelaar weet dat goed te managen en schept een realistisch beeld. Daarmee pak je de beste kans op de woningmarkt en kun je adequaat reageren in onderhandelingen.
  5 tips voor je makelaarsgesprek
 • Huis kopen? Denk duurzaam

  Door op 9 april 2019
  Door energiebesparende maatregelen te treffen aan uw woning kunt u bijdragen aan een beter milieu en het behalen van klimaatdoelstellingen. U houdt er ook een lagere energierekening aan over en meer wooncomfort. RE/MAX makelaar Jan Jaap ten Arve over de kansen voor verduurzaming tijdens de aankoop van een woning.
  Huis kopen? Denk duurzaam
Naar boven