Makelaars bloggenRSS

Onze makelaars delen graag hun kennis met u. In deze blogs houden ze u op de hoogte van ontwikkelingen in de Amsterdamse woningmarkt.

 • De gemeente bepaalt de WOZ-waarde van uw woning. Klopt die wel?

  Door op 15 Maart 2024
  De WOZ-waarde van uw woning in Amsterdam wordt jaarlijks vastgesteld door de gemeente Amsterdam. Deze weerspiegelt de marktwaarde van uw woning en wordt gebruikt als uitgangspunt voor diverse belastingen en heffingen. Maar wat als deze waarde hoger ligt dan de werkelijke marktwaarde van uw woning? Onze kantoordirecteur Ton Coffeng vertelt over het belang van een accurate WOZ-waarde en hoe u bezwaar kunt maken om de OZB-aanslag en eigenwoningforfait te verlagen.
  De gemeente bepaalt de WOZ-waarde van uw woning. Klopt die wel?
 • Amsterdamse woningmarkt weer volop in beweging

  Door op 29 December 2023
  2023 was een opmerkelijk jaar waarin de woningmarkt herstelde van het ‘schokeffect’ van de renteverhogingen en de tijdelijke prijsdaling die daarop volgde. Het lijkt erop dat we in 2024 een druk jaar op de woningmarkt tegemoet gaan met veel vraag en nog steeds een tekort aan aanbod. De banken voorspellen zelfs al forse prijsstijgingen en het ziet ernaar uit dat ‘oude tijden’ zullen herleven. Onze makelaar Rogier de Vries over nieuwe kansen op de Amsterdamse woningmarkt.
  Amsterdamse woningmarkt weer volop in beweging
 • Kleiner wonen op late leeftijd

  Door op 19 Oktober 2023
  Het kan best een uitdaging zijn om te verhuizen als je al een dagje ouder bent. Je bent vaak erg gehecht aan je huidige woning, ook al voldoet deze niet meer aan je behoeften. Het kan lastig zijn om de trap op te lopen of de tuin te onderhouden. Toch kan een verhuizing naar een comfortabelere woning in Amsterdam een goede keuze zijn. Onlangs hebben Bennie en Ria de grote stap genomen. Ze hebben er geen moment spijt van gehad.
  Kleiner wonen op late leeftijd
 • Rust keert terug op de Amsterdamse woningmarkt

  Door op 18 Augustus 2023
  Voor veel woningbezitters was het even schrikken in het eerste kwartaal van dit jaar. De huizenprijzen gingen omlaag en in sommige gevallen nog fors ook. De Amsterdamse woningmarkt heeft een flinke tik gekregen. Grote vraag: gaat dit zo door of is het dal al in zicht? Onze kantooreigenaar Ton Coffeng ziet het tij keren op de Amsterdamse woningmarkt in het tweede kwartaal. Al blijven de verschillen in vierkantemeterprijzen nog altijd groot.
  Rust keert terug op de Amsterdamse woningmarkt
 • Zelfstandig makelaar worden?

  Door op 20 Juli 2023
  Makelaars van Amsterdam is een van de snelst groeiende makelaarskantoren in Amsterdam en omstreken. En blijft groeien. Door ons unieke groeiconcept zijn wij continu op zoek naar nieuwe zelfstandig makelaars die ons team versterken. Heb jij het in je? Lanceer jouw carrière als zelfstandig ondernemer in de makelaardij met onze succesformule. Lees verder en meld je aan voor een oriëntatiegesprek.
  Zelfstandig makelaar worden?
 • 7 tips om van een Exclusief Open Huis een topdag te maken

  Door op 12 Juli 2023
  Het openstellen van een woning voor geïnteresseerden heeft grote voordelen. U bespaart er heel veel tijd mee en u krijgt vaak een hogere prijs voor uw woning. Daarom hebben wij onze Exclusief Open Huis standaard in ons promotiepakket. Onze makelaars zorgen voor zoveel mogelijk bezichtigers en doen er alles aan om uw huis in de schijnwerpers te zetten. Wat kunt u zelf doen? Onze makelaar Maurits van Leeuwen geeft 7 tips waarmee uw Exclusief Open Huis een nog groter succes wordt.
  7 tips om van een Exclusief Open Huis een topdag te maken
 • Huis verkopen: actie, actie, actie

  Door op 31 Mei 2023
  Tijden van onzekerheid vragen om meer inzet. Extra tandje erbij. Dat geldt ook voor de verkoop van uw huis in Amsterdam. Onze verkoopstrategie was altijd al zeer actief en nu zetten we die maximaal in. Onze makelaar Maurits van Leeuwen vertelt over wat er allemaal bij komt kijken om een woning te verkopen voor de beste prijs en in de kortst mogelijke tijd. Zijn verkoopstrategie: benader de markt zo actief mogelijk. Alleen dat zorgt voor de hoogste kans op een optimale verkoop.
  Huis verkopen: actie, actie, actie
 • Grote veranderingen op de Amsterdamse woningmarkt in het eerste kwartaal van 2023

  Door op 25 Mei 2023
  In het eerste kwartaal van dit jaar heeft de Amsterdamse woningmarkt een flinke kentering doorgemaakt. Nog meer dan de landelijke markt. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en weten per wijk wat de actuele prijsveranderingen voor uw woonplannen betekenen. Onze kantooreigenaar Ton Coffeng vertelt u graag meer over de grootste veranderingen op de Amsterdamse woningmarkt in het eerste kwartaal.
  Grote veranderingen op de Amsterdamse woningmarkt in het eerste kwartaal van 2023
 • Even voorstellen… onze nieuwe talenten

  Door op 23 Mei 2023
  Met enige regelmaat wordt ons team versterkt door nieuwe makelaars. Niet alleen ervaren makelaars die de stap nemen naar zelfstandig ondernemerschap. Ook jonge professionals kiezen voor onze unieke formule. Gelukkig maar. Wat onze toekomst ligt in de handen van de jonge garde. Onze kantoordirecteur Ton Coffeng stelt je vol trots voor aan onze nieuwe talenten Jordy, Jori en Marco.
  Even voorstellen… onze nieuwe talenten
 • 10 tips voor een succesvolle huizenjacht

  Door op 2 Mei 2023
  De Amsterdamse woningmarkt is aan het veranderen, desondanks blijft het kopen van een woning nog een flinke uitdaging. Wat kun je doen om toch succesvol op huizenjacht te gaan? Met deze 10 tips van onze makelaar Jori Netiv vergroot u de kans op een droomwoning en laat u concurrentie ver achter u.
  10 tips voor een succesvolle huizenjacht
 • Huis kopen? Met deze 7 tips voorkomt u een kat in de zak

  Door op 15 April 2023
  Ook al lijkt de woningmarkt in Amsterdam te veranderen in een kopersmarkt, toch blijft het verstandig om met een aankoopmakelaar op huizenjacht te gaan. Hij of zij kan u voor flinke missers behoeden. Onze makelaar Marco Koppen geeft 7 tips waarom hij voorkomt dat uw droomhuis een kat in de zak wordt.
  Huis kopen? Met deze 7 tips voorkomt u een kat in de zak
 • Wat is de waarde van uw woning in Amsterdam?

  Door op 1 April 2023
  Stel u wilt een woning kopen maar u heeft geen flauw idee wat uw eigen woning waard is. Waar kunt u dan mee rekenen? Een rondje op internet geeft al een globaal beeld. Maar voor het betere werk zal er toch een makelaar of een taxateur langs moeten komen. Onze makelaar Rogier de Vries vertelt over de verschillen in waardebepalingen voor uw woning in Amsterdam.
  Wat is de waarde van uw woning in Amsterdam?
 • Woning stylen of leeg presenteren bij verkoop?

  Door op 31 Maart 2023
  Wij krijgen regelmatig de vraag of het beter is om een woning te verkopen met styling of helemaal leeg te fotograferen. Belangrijk. Want de manier waarop een woning wordt gepresenteerd heeft een grote invloed op de interesse van potentiële kopers en de prijs waarvoor het huis uiteindelijk wordt verkocht. Onze makelaar Filipe Bataglia vertelt over het effect van presentatie bij de verkoop van woningen in Amsterdam.
  Woning stylen of leeg presenteren bij verkoop?
 • 6 vragen over dalende huizenprijzen in Amsterdam

  Door op 24 Maart 2023
  De Nederlandse koopwoningmarkt koelt aanzienlijk af, met een verwachte daling van de huizenprijzen gedurende ten minste twee jaar. Welke gevolgen heeft dit voor de Amsterdamse woningmarkt? Onze makelaar Maurits van Leeuwen beantwoordt zes vragen die wij hier regelmatig over krijgen.
  6 vragen over dalende huizenprijzen in Amsterdam
 • Bouwtechnische keuring, óók bij de verkoop van uw woning

  Door op 3 Maart 2023
  Bij het kopen van een huis is een bouwtechnische keuring aan te raden. U wilt immers geen kat in de zak kopen. Minder bekend is het dat verkopers er ook goed aan doen om een bouwtechnische keuring op te nemen in het verkoopproces. Onze regiokantooreigenaar Ton Coffeng over het nut van de bouwtechnische keuring voor beide partijen.
  Bouwtechnische keuring, óók bij de verkoop van uw woning
 • Afkoeling op de Amsterdamse woningmarkt

  Door op 23 Februari 2023
  Het zal niemand inmiddels zijn ontgaan: de woningmarkt is aan het veranderen. De huizenprijzen zijn na de zomer van 2022 aan het dalen, alhoewel de meest recente cijfers alweer een kentering laten zien. Wat gebeurt er op de Amsterdamse woningmarkt? Onze makelaar Ton Coffeng over de oorzaken en gevolgen van de dalende huizenprijzen in Amsterdam.
  Afkoeling op de Amsterdamse woningmarkt
 • WOZ-waarde 2023

  Door op 22 Februari 2023
  De gemeente Amsterdam laat u binnenkort weten wat de WOZ-waarde van uw woning is. Klopt deze wel? Onze broker/owner Hans Koppes legt uit hoe u de WOZ-waarde kunt controleren en hoe u zelfs uw OZB-aanslag kunt verlagen. Onze regiokantooreigenaar Ton Coffeng legt uit hoe u de WOZ-waarde kunt controleren en hoe u zelfs uw OZB-aanslag kunt verlagen.
  WOZ-waarde 2023
 • Hoe blijft u onder het energieplafond?

  Door op 31 Januari 2023
  Het prijsplafond is in volle gang. Zijn daarmee de zorgen over de hoge energiekosten opgelost? Niet helemaal. Onze regiokantooreigenaar Ton Coffeng vertelt hoe u uw energielasten zodanig in de hand kunt houden dat u onder het energieplafond blijft. Lees zijn blog...
  Hoe blijft u onder het energieplafond?
 • Nieuw jaar, nieuwe naam: Makelaars van Amsterdam

  Door op 23 Januari 2023
  We starten het nieuwe jaar met een nieuwe stap in de verbetering van onze klantbeleving. Nog meer service, nog meer aandacht voor uw woonwensen. En dat begint met een nieuwe naam. Daarom hebben wij op 1 januari ons kantoor RE/MAX PRO omgedoopt tot Makelaars van Amsterdam. Een duidelijke naam voor een duidelijke koers: dé makelaars van Amsterdam zijn.
  Nieuw jaar, nieuwe naam: Makelaars van Amsterdam
 • Met deze 7 tips verhoogt u uw energielabel en stijgt de waarde van uw woning

  Door op 19 December 2022
  Als u uw huis wilt verkopen wilt u daar - uiteraard - een zo hoog mogelijke prijs voor hebben. Een van de prijsbepalende factoren is het energielabel. Die wordt weer bepaald door energiebesparende maatregelen. Hoe staat uw huis ervoor? Wij helpen u met het bepalen van uw energielabel en geven duurzaamheidsadvies waarmee u een hogere prijs voor uw woning kunt krijgen. Onze regiokantooreigenaar Ton Coffeng geeft alvast 7 tips waarmee u nu al een behoorlijk verschil kunt maken.
  Met deze 7 tips verhoogt u uw energielabel en stijgt de waarde van uw woning
 • Huis kopen in Amsterdam: werkelijk energieverbruik belangrijker dan energielabel

  Door op 25 November 2022
  Bij het kopen van een woning in Amsterdam speelt het energielabel een steeds grotere rol. Terecht zou u denken, de energieprijzen vliegen immers de pan uit. Maar schijn bedriegt volgens onze regiokantooreigenaar Ton Coffeng. Zijn tip: staar je niet blind op energielabels, kijk vooral naar het werkelijke energieverbruik van de woning. Dan blijkt er vaak meer mogelijk dan je denkt. 
  Huis kopen in Amsterdam: werkelijk energieverbruik belangrijker dan energielabel
 • Overwaarde benutten voor een comfortabele oude dag

  Door op 11 November 2022
  Oudere mensen die al jaren beschikken over een eigen woning zijn vaak heel erg aan die woning gehecht. Het fijne is wel dat de woning vaak een hoge overwaarde heeft. Een nadeel daarvan is dat er meer belasting moet worden betaald over het verhoogde vermogen. Onze regiokantooreigenaar Ton Coffeng legt uit hoe ouderen de overwaarde van hun woning kunnen benutten om hun wooncomfort te verbeteren. 
  Overwaarde benutten voor een comfortabele oude dag
 • Huis verhuren, zelf doen of uitbesteden?

  Door op 14 September 2022
  Het verhuren van een woning in Amsterdam is beslist lucratief maar kent de nodige aandachtspunten en valkuilen. Uw verhuuravontuur begint met de vraag of u het zelf gaat doen. Of laat u het over aan een van onze huurspecialisten? Onze verhuurmakelaar Sabine Wendel vertelt over de voordelen van het uitbesteden van uw verhuuractiviteiten.
  Huis verhuren, zelf doen of uitbesteden?
 • De Amsterdamse woningmarkt in het tweede kwartaal 2022

  Door op 30 Augustus 2022
  Sinds het begin van het tweede kwartaal 2022 stijgen de huizenprijzen in Amsterdam minder hard. Van alle tweede kwartalen sinds 2015 had het afgelopen kwartaal de minste transacties. Zijn de huidige ontwikkelingen een voorbode van ontspanning op de woningmarkt? Sinds het begin van het tweede kwartaal zien we minder bezichtigingen, minder transacties en daardoor ook minder harde prijsstijgingen en minder overbiedingen. Onze kantooreigenaar Ton Coffeng over de ontwikkeling van de Amsterdamse woningmarkt in het tweede kwartaal 2022.
  De Amsterdamse woningmarkt in het tweede kwartaal 2022
 • Einde van extreem overbieden in zicht?

  Door op 14 Juni 2022
  Voor huizenkopers tonen de kwartaalcijfers van het eerste kwartaal 2022 een klein lichtpuntje: het overbieden is iets afgenomen. Extreme extra bedragen om überhaupt voor een woning in aanmerking lijken van de baan. Is daarmee ook het einde van overbieden op de Amsterdamse woningmarkt ingeluid? Onze regiokantooreigenaar Hans Koppes over overbieden in tijden van onzekerheid.
  Einde van extreem overbieden in zicht?
 • Huizenprijzen & inflatie

  Door op 21 April 2022
  De Amsterdamse huizenprijzen blijven de gemoederen behoorlijk bezig houden. Gaan ze dalen of stijgen? Is dit nu wel of niet een goed moment om te kopen of verkopen? De huidige inflatie doet daar nog een flinke schep bovenop. Wat doet die met de huizenprijzen? Onze makelaar Filipe Bataglia over de invloed van inflatie op de woningmarkt van Amsterdam. Er zijn weer kansen voor kopers...
  Huizenprijzen & inflatie
 • Woningmarkt & huizenprijzen

  Door op 11 April 2022
  Vorige week zijn de meest recente verkoopcijfers van het eerste kwartaal 2022 naar buiten gebracht. Uit deze cijfers blijkt dat huizenprijzen landelijk met 2,1% zijn gedaald. Wat betekent dit voor Amsterdam? Onze makelaar Ton Coffeng over de gevolgen van afkoeling op de Amsterdamse woningmarkt.
  Woningmarkt & huizenprijzen
 • Woningmarkt & onderzoek

  Door op 25 Maart 2022
  Van de Amsterdamse woningmarkt krijg je het idee dat de prijzen alleen maar omhoog gaan. Toch zijn er grote verschillen per buurt. In sommige buurten dalen de prijzen zelfs. Om een goed beeld te geven, bieden wij kwartaalrapporten over de actuele woningmarktcijfers in Amsterdam. Deze vormen de basis van ons advies en delen we graag met onze klanten, te beginnen met het vierde kwartaal van 2021. Onze kantooreigenaar Ton Coffeng vertelt over het belang van harde data in de koop en verkoop van woningen in Amsterdam.
  Woningmarkt & onderzoek
 • Huizenjacht Top 10 Tips

  Door op 7 Maart 2022
  Het kopen van een huis gaat niet zelden gepaard met veel emotie. U heeft een huis gezien waar u op slag verliefd op bent geworden. En dat is precies het moment om even pas op de plaats te maken en een aankoopmakelaar aan het werk te zetten. Want liefde maakt blind, vooral voor zaken waar u na de aankoop een hoop spijt van kunt hebben. Onze regiokantooreigenaar Ton Coffeng geeft 10 tips voor een succesvolle huizenjacht.
  Huizenjacht Top 10 Tips
 • Nieuw: Huis & Hypotheek

  Door op 2 Maart 2022
  Sinds kort hebben we onze hypotheekdienst versterkt met een eigen hypotheekadviseur. Met de vestiging van filiaal Huis & Hypotheek in ons kantoor kunnen we nu een complete service bieden voor de aankoop van een woning in Amsterdam. Van financiering tot oplevering, de Makelaars van Amsterdam verzorgen het hele traject. Onze kantooreigenaar Ton Coffeng over de grote meerwaarde van onafhankelijk financieel advies.
  Nieuw: Huis & Hypotheek
 • Huizen kopen & 24/7 bezichtigen

  Door op 23 December 2021
  Door de drukte op de woningmarkt en de huidige coronamaatregelen zien veel makelaars zich genoodzaakt om een bezichtigingsstop in te voeren. Dat betekent dat slechts een aantal kandidaten in aanmerking komt om de woning te bekijken. Zonde vindt onze makelaar Maurits van Leeuwen want de laatste kandidaat kan net zo goed de hoogste bieder zijn.
  Huizen kopen & 24/7 bezichtigen
 • Landelijke verkopen omlaag, prijzen omhoog

  Door op 7 Oktober 2021
  Op de woningmarkt wordt het aanbod van te koop staande woningen steeds kleiner terwijl de prijzen maar blijven stijgen. Wat betekent dat voor uw verhuisplannen? Onze kantooreigenaar Ton Coffeng over de laatste trends op de onroerendgoedmarkt en waarom het toch nog een goed moment is om een woning te kopen.
  Landelijke verkopen omlaag, prijzen omhoog
 • Hypotheekcertificaat

  Door op 3 September 2021
  Een huis kopen begint met het vaststellen van het budget. Hoeveel kunt u lenen, wat is de waarde van uw huidige woning? Kortom, waar kunt u mee rekenen? Daarom beginnen we uw huizenjacht altijd met een gesprek met onze onafhankelijke hypotheekadviseurs. Onze kantooreigenaar Ton Coffeng over de noodzaak onafhankelijk advies en een hypotheekcertificaat in de zoektocht naar uw droomhuis.
  Hypotheekcertificaat
 • Funderingen in Amsterdam

  Door op 21 Juli 2021
  Laat je niet verrassen bij het kopen van een huis. Bij de aankoop van een woning wil je er zeker van zijn dat het huis 'stevig in zijn schoenen staat'. Een goede fundering is hierbij essentieel. Zeker in een voormalig veenmoeras als Amsterdam. Onze makelaar Pelle Freijsen ging langs bij Lankelma Geotechnisch Adviesbureau voor helderheid in funderingsproblemen.
  Funderingen in Amsterdam
 • Trek uit de stad

  Door op 17 Juni 2021
  Als corona iets heeft geleerd dan is het dat grote steden alles behalve ideaal zijn om in te wonen tijdens een pandemie. Tel daar de hoge huizenprijzen en thuiswerken bij op en je zou een grote trek uit de stad verwachten. Gaan steeds meer Amsterdammers daadwerkelijk hun stedelijke levensstijl verruilen voor wonen in buitenwijken, voorsteden of zelfs op het platteland? Onze makelaar Filipe Bataglia over de groeiende interesse voor leven buiten Amsterdam.
  Trek uit de stad
 • Huis kopen & woningmarkt

  Door op 14 Mei 2021
  Nog nooit is de schaarste op de huizenmarkt zo groot geweest. Het aanbod van te koop staande woningen nam in de eerste drie maanden van 2021 drastisch af, naar 17.500. Een daling van 42 procent op jaarbasis met extreme taferelen tot gevolg. Onze makelaar Pelle Freijsen over de gevaren van kopen in een krappe woningmarkt en praktische tips voor bezichtigingen.
  Huis kopen & woningmarkt
 • Woningmarkt & WOII

  Door op 30 April 2021
  Notarissen en vastgoedhandelaren hebben in de Tweede Wereldoorlog op grote schaal misbruik gemaakt van Joods leed. Joodse woningeigenaren werden gedwongen hun woningen te verkopen voor een fractie van de waarde. Dat leidde tot een bloeiende handel in voormalig Joods vastgoed. Vooral omdat de oorspronkelijke eigenaar onzichtbaar werd gemaakt. Aan de hand van deze gruwelijke misstanden benadrukt onze makelaar Maurits van Leeuwen het belang van transparantie in de Amsterdamse woningmarkt van vandaag.
  Woningmarkt & WOII
 • Huis verkopen promotieplan

  Door op 23 April 2021
  Het verkopen van woningen vraagt in deze uitdagende tijd om bijzondere oplossingen. Want in de huidige woningmarkt oriënteren kopers zich voornamelijk online. En daar is een andere manier van presenteren voor nodig. Onze makelaar Filipe Bataglia legt uit hoe hij met een multimediale aanpak meer potentiële kopers interesseert voor uw woning.
  Huis verkopen promotieplan
 • Bouwkundige keuring

  Door op 22 Maart 2021
  Kies voor de zekerheid van een onafhankelijke technische inspectie. Bij het kopen van een woning kunnen emoties behoorlijk oplopen. U bent blij eindelijk wat gevonden te hebben en u kunt niet wachten om de woning te betrekken. Op zo'n moment is het goed om even pas op de plaats te maken. Onze makelaar Maurits van Leeuwen legt uit hoe u met een onafhankelijke bouwkundige keuring voorkomt dat uw droomhuis een nachtmerrie wordt. 
  Bouwkundige keuring
 • Woning bezichtigen

  Door op 4 Maart 2021
  Plan uw bezichtigingen online met onze nieuwe agenda module. Voordat u een huis koopt zult u eerst een aantal woningen bezichtigen om uw droomhuis te ontdekken. Daar komen veel bezichtigingen bij kijken die vaak behoorlijk lastig kunnen worden ingepland. Door telkens heen en weer bellen en mailen gaat bovendien kostbare tijd verloren. En dan kan het gebeuren dat de woning aan uw neus voorbij gaat. Met onze online agenda is dat verleden tijd. Onze makelaar Filipe Bataglia legt uit hoe we met digitaal inplannen weer een stap verder zijn met innovatie in klantbeleving.
  Woning bezichtigen
 • Mijn Dossier, uw online klantdossier

  Door op 26 Januari 2021
  Steeds meer organisaties werken met online klantdossiers. Geen belangrijke informatie meer via de mail. Of rondslingerende papieren op bureaus. Met een klantdossier heb je alle klantinformatie veilig op één plek. Vooral in de makelaardij hebben we veel te maken met gevoelige, persoonlijke informatie. Daarom bieden wij onze klanten ook een eigen klantdossier: Mijn Dossier. Onze regiokantooreigenaar Ton Coffeng legt uit waarom Mijn Dossier meer is dan alleen een digitale kluis.
  Mijn Dossier, uw online klantdossier
 • Huis kopen? Wees er sneller bij met Mijn Dossier

  Door op 15 Januari 2021
  Als je een huis wilt kopen op de Amsterdamse woningmarkt moet je er snel bij zijn. Het aanbod is schaars en de vraag gigantisch. Vaak zijn huizen al verkocht voordat je de woning überhaupt kunt bezichtigen. Met een aankoopmakelaar kun je de concurrentie een stap voor zijn. En daar doen wij nog een flinke schep bovenop met Mijn Dossier. Met deze online tool zoek je voor de markt uit. Kantooreigenaar Ton Coffeng legt uit hoe wij ervoor zorgen dat onze klanten niet achter het net vissen.
   Huis kopen? Wees er sneller bij met Mijn Dossier
 • Wat doen de huizenprijzen?

  Door op 17 December 2020
  Als u uw huis in Amsterdam wilt verkopen wilt u weten wat het waard is. Met deze waarde kunt u bijvoorbeeld de markt op om een nieuwe woning te kopen. Maar wat bepaalt de waarde van uw woning? Onze makelaar Filipe Bataglia beschrijft 2 waardebepalingen en 5 trends die invloed hebben op de Amsterdamse huizenprijzen.
  Wat doen de huizenprijzen?
 • Starters in Amsterdam

  Door op 7 December 2020
  De Eerste Kamer moet er op 15 december nog over stemmen maar het heeft er alle schijn van dat de vrijstelling van overdrachtsbelasting voor starters in 2021 doorgaat. Tenminste voor huizen onder de 400.000,-. Want na 1 april betalen kopers tussen 18 en 35 jaar alsnog overdrachtsbelasting voor woningen boven de 4 ton. Grote kans dat het druk wordt op de Amsterdamse woningmarkt in het eerste kwartaal. Wie daar niet op wil wachten kan voor 1 januari al kopen en voor 1 april naar de notaris gaan. Onze makelaar Rogier de Vries legt uit.
  Starters in Amsterdam
 • 3 tips voor een waterdichte huurovereenkomst

  Door op 9 November 2020
  U wilt een woning in Amsterdam kopen om te verhuren. Of u wilt uw eigen woning tijdelijk of permanent verhuren. In beide gevallen heeft u een correcte huurovereenkomst nodig. En daar komt nogal wat bij kijken als u zeker wilt zijn van een gezond rendement. Onze verhuurmakelaar Sabine Wendel geeft 3 tips voor een waterdichte huurovereenkomst.
  3 tips voor een waterdichte huurovereenkomst
 • Huis verkopen? Schakel een verkoopstylist in

  Door op 22 Oktober 2020
  In de regel krijg je geen tweede kans voor een eerste indruk. Dat geldt beslist voor de verkoop van uw woning in Amsterdam. Want een verpletterende eerste indruk zorgt voor een veel grotere kans op een verkoop tegen een hogere prijs. Wij werken dan ook graag samen met professionele verkoopstylisten. Zij zorgen ervoor dat potentiële kopers in een keer ‘verkocht’ zijn tijdens een bezichtiging. Onze makelaar Jan Jaap ten Arve legt uit waarom hij altijd een verkoopstylist aanraadt.
  Huis verkopen? Schakel een verkoopstylist in
 • Een huis kopen om te verhuren

  Door op 8 Oktober 2020
  Koop nog vóór 2021 en bespaar 6% overdrachtsbelasting! Wie op het punt staat om een woning te kopen om te verhuren moet niet al te lang wachten. Volgend jaar gaat de overdrachtsbelasting voor beleggingspanden omhoog van 2% naar 8%. En dat scheelt aanzienlijk in je rendement. Onze verhuurmakelaar Sabine Wendel legt uit waarom onroerend goed nog altijd een goede investering is. Ook na de jaarwisseling.
  Een huis kopen om te verhuren
 • Zoek je een huis? Kijk er doorheen!

  Door op 27 Augustus 2020
  We kennen het allemaal, eindeloos zoeken naar een leuke woning en telkens weer afhaken op een onderdeel. De ene keer is de keuken niet mooi. De andere keer is het een oude badkamer of zit er een hele lelijke vloer in. Onze makelaar Maurits van Leeuwen geeft 5 tips uit de praktijk waarmee een lelijk eendje toch nog een droomwoning wordt. Kwestie van er doorheen kijken.
  Zoek je een huis? Kijk er doorheen!
 • Uw woning verhuren?

  Door op 14 Augustus 2020
  Onze verhuurmakelaar zorgt voor de maximale huurprijs. Wie als particulier een woning wil verhuren in Amsterdam loopt tegen een wirwar van regels aan. En dat begint al bij het bepalen van de huurprijs. Valt u in de sociale of vrije sector? Aan welke huurpunten moet u voldoen? Onze verhuurmakelaar Sabine Wendel legt uit wat er allemaal bij komt kijken om tot de juiste huurprijs te komen.
  Uw woning verhuren?
 • Uw woning tijdelijk verhuren?

  Door op 30 Juli 2020
  In Nederland kiezen steeds meer huiseigenaren ervoor om hun te koop staande woning te verhuren. In veel gevallen wordt voor de bemiddeling bij de verhuur een makelaars- of bemiddelingskantoor ingeschakeld. Terecht. Want de verhuur van woningen in Amsterdam is een vak apart waar diverse risico’s aan kleven zoals verboden gebruik van de huurwoning. Onze verhuurmakelaar legt uit hoe een verhuurmakelaar u ontzorgt met onder andere screening van huurders. Dat kan een hoop kopzorgen besparen.
  Uw woning tijdelijk verhuren?
 • Verkoopplannen deze zomer?

  Door op 17 Juli 2020
  Meestal is de zomer niet het meest ideale moment om uw huis te verkopen in Amsterdam. Kopers zijn dan met vakantie of met andere zaken bezig. Maar dit is allesbehalve een gewone zomer. Onze makelaar Rogier de Vries legt uit waarom deze zomer juist wel een goed moment is om uw woning te koop te zetten.
  Verkoopplannen deze zomer?
 • Gratis hulp bij energielabel

  Door op 18 Juni 2020
  Als u uw huis wilt verkopen moet u de duurzaamheid van de woning kunnen aantonen. Heeft u nog geen energielabel? Dan kunt u die tot 1 januari 2021 nog aanvragen tegen de voorwaarden zoals gesteld in de huidige regeling van het Vereenvoudigde Energielabel (VEL). Daarna treedt - zoals het ernaar uit ziet - een nieuwe aanvraagprocedure in werking. En die heeft nogal wat voeten in de aarde. Onze makelaar Jan Jaap ten Arve helpt u door het woud van de energieregels.
  Gratis hulp bij energielabel
 • Extra tijd voor accepteren aanbieding overstap eeuwigdurende erfpacht

  Door op 11 Juni 2020
  In verband met de coronamaatregelen heeft de gemeente Amsterdam besloten om het overstappen naar eeuwigdurend erfpacht meer tijd te geven. Heeft u voor 1 juni 2020 een aanbieding ontvangen van de gemeente? Dan heeft u vanaf dat moment 3 maanden extra tijd om de aanbieding te accepteren en een notaris te kiezen.
  Extra tijd voor accepteren aanbieding overstap eeuwigdurende erfpacht
 • 5 Bespaartips om uw woonlasten te verlagen

  Door op 5 Juni 2020
  Voor sommigen is de coronacrisis een uitgelezen moment om de stofkam door de financiële situatie te halen. Voor anderen een pure noodzaak omdat het water aan de lippen staat. Wat kunt u met uw hypotheek doen om een financiële crisis af te wenden? Onze makelaar Ton Coffeng geeft 5 tips om uw woonlasten omlaag te halen.
  5 Bespaartips om uw woonlasten te verlagen
 • Een huis kopen begint met goed zoeken

  Door op 7 Mei 2020
  Aan het kopen van een huis in Amsterdam gaat een gedegen zoektocht vooraf. Amsterdam kent immers een grote diversiteit aan woningen, wijken, stijlen en vooral diverse prijsklassen. Er komt dan ook meer bij kijken dan alleen op Funda zoeken. Waar moet je precies op letten? Wat kunt u kopen? Weet u eigenlijk wel wat u wilt? Een aankoopmakelaar begeleidt u in het hele proces van zoeken naar een huis tot het kopen van uw ideale woning. Onze makelaar Rogier de Vries vertelt over de zoektocht naar uw droomhuis.
  Een huis kopen begint met goed zoeken
 • Huis kopen, voorkom teleurstellingen

  Door op 24 April 2020
  Aankoopbegeleiding blijft cruciaal voor succes in Amsterdam. De huidige coronasituatie heeft vanzelfsprekend effect op de Amsterdamse woningmarkt. Het aanbod is groter en de vraag is gedaald. Kopersmarkt zou je denken. Maar nee. Door het blijvende woningtekort is er nu wel even een adempauze maar blijft aankoopbegeleiding belangrijk om te voorkomen dat je achter het net vist. Bent u al een tijd op zoek naar een nieuwe woning? Onze makelaar Maurits van Leeuwen legt uit waarom het nog steeds cruciaal is om een woonhuis in Amsterdam te kopen met een aankoopmakelaar.
  Huis kopen, voorkom teleurstellingen
 • Huis kopen in tijden van onrust

  Door op 16 April 2020
  U herkent het vast wel: al jaren op zoek naar dat ene droomhuis en steeds weer worden overboden of niet mee kunnen of willen met de geboden prijs. Er is door de ramp met het coronavirus een andere tijd aangebroken. Door deze crisis komt bij steeds meer mensen de vraag naar boven of ze op dit moment wel of niet tot aankoop moeten overgaan. In deze blog zal onze makelaar Ton Coffeng hier meer over toelichten en verklaren waarom het in de huidige tijd goed kan zijn om over te gaan tot het kopen van een huis.
  Huis kopen in tijden van onrust
 • Huis kopen of verkopen, nu ook op afstand

  Door op 10 April 2020
  Ondanks alle coronamaatregelen zijn er nog genoeg mogelijkheden om uw huis te verkopen of een nieuw huis te kopen. Naast de fysieke bezichtigingen zullen wij de komende tijd steeds meer onze diensten uitbreiden met mogelijkheden om huizen digitaal te bezichtigen. Op afstand krijgt u dan een goed beeld van de woning. Onze makelaar Maurits van Leeuwen vertelt over zijn nieuwe rol van ‘virtuele makelaar’.
  Huis kopen of verkopen, nu ook op afstand
 • WOZ bezwaar maken

  Door op 27 Maart 2020
  Als het goed is heeft u ‘m al gehad van de gemeente Amsterdam: het aanslagbiljet WOZ-waarde 2020. Daarin heeft de gemeente de waarde van uw woning bepaald. Maar die hoeft niet altijd correct te zijn. Zo kan het zijn dat vergelijkbare woningen bij u in de buurt voor lagere koopsommen zijn verkocht. In dat geval heeft het zin om een WOZ bezwaar te maken. En dat begint met een toetsing van een specialist. Onze regiokantooreigenaar Ton Coffeng helpen u daar graag en kosteloos bij.
  WOZ bezwaar maken
 • Makelaar Vraaglijn Corona

  Door op 20 Maart 2020
  Heeft u een vraag over de coronacrisis en de Amsterdamse huizenmarkt? Vraag het de expert, onze makelaars staan voor u klaar. Bel: 020-2232900
  Makelaar Vraaglijn Corona
 • Hoe koop je een huis in Amsterdam? 7 tips van de aankoopmakelaar

  Door op 18 Februari 2020
  U heeft besloten om een huis te kopen in Amsterdam. Met de huidige woningmarkt moet u snel en adequaat kunnen handelen. Zodat u maar één keer verliefd hoeft te worden op uw droomhuis. Onze makelaar Maurits van Leeuwen geeft 7 tips voor een succesvolle aankoop van uw woning in Amsterdam.
  Hoe koop je een huis in Amsterdam? 7 tips van de aankoopmakelaar
 • Uw huis verhuren: nieuwe huurcontracten, nieuwe kansen

  Door op 28 Januari 2020
  De behoefte aan huurwoningen blijft groeien in Amsterdam. Zowel voor de lokale markt als tijdelijke verhuur aan expats is er een groot tekort. Staat u op het punt uw huis te verhuren in Amsterdam? Hou dan rekening met verschillende huurcontracten voor verschillende situaties.
  Uw huis verhuren: nieuwe huurcontracten, nieuwe kansen
 • Eeuwigdurende erfpacht vastzetten of afkopen?

  Door op 7 November 2019
  Regel het vóór 2020 en maak gebruik van forse kortingen. Vanaf 1 januari 2020 wordt het vastzetten van de erfpacht in Amsterdam veel duurder. Onze makelaar Ton Coffeng over een sluimerde kostenpost die voor onaangename verrassingen kan zorgen.
  Eeuwigdurende erfpacht vastzetten of afkopen?
 • 5 tips voor je makelaarsgesprek

  Door op 20 Mei 2019
  Het kopen of verkopen van een huis is een van meest aangrijpende momenten in iemands leven. Er komt veel emotie bij kijken en hooggespannen verwachtingen. Een ervaren makelaar weet dat goed te managen en schept een realistisch beeld. Daarmee pak je de beste kans op de woningmarkt en kun je adequaat reageren in onderhandelingen.
  5 tips voor je makelaarsgesprek
 • Huis kopen? Denk duurzaam

  Door op 9 April 2019
  Door energiebesparende maatregelen te treffen aan uw woning kunt u bijdragen aan een beter milieu en het behalen van klimaatdoelstellingen. U houdt er ook een lagere energierekening aan over en meer wooncomfort. Onze makelaar Jan Jaap ten Arve over de kansen voor verduurzaming tijdens de aankoop van een woning.
  Huis kopen? Denk duurzaam
Naar boven