Makelaars bloggenRSS

Onze makelaars delen graag hun kennis met u. In deze blogs houden ze u op de hoogte van ontwikkelingen in de Amsterdamse woningmarkt.

 • Landelijke verkopen omlaag, prijzen omhoog

  Door op 7 Oktober 2021
  Nog steeds een goed moment om een ​​huis te kopen? Op de woningmarkt wordt het aanbod van te koop staande woningen steeds kleiner terwijl de prijzen maar blijven stijgen. Wat betekent dat voor uw verhuisplannen? Onze broker/owner Hans Koppes over de laatste trends op de onroerendgoedmarkt en waarom het toch nog een goed moment is om een woning te kopen.
  Landelijke verkopen omlaag, prijzen omhoog
 • Hypotheekcertificaat

  Door op 3 September 2021
  Een huis kopen begint met het vaststellen van het budget. Hoeveel kunt u lenen, wat is de waarde van uw huidige woning? Kortom, waar kunt u mee rekenen? Daarom beginnen we uw huizenjacht altijd met een gesprek met onze onafhankelijke hypotheekadviseurs. Onze broker/owner Hans Koppes over de noodzaak onafhankelijk advies en een hypotheekcertificaat in de zoektocht naar uw droomhuis.
  Hypotheekcertificaat
 • Funderingen in Amsterdam

  Door op 21 Juli 2021
  Laat je niet verrassen bij het kopen van een huis. Bij de aankoop van een woning wil je er zeker van zijn dat het huis 'stevig in zijn schoenen staat'. Een goede fundering is hierbij essentieel. Zeker in een voormalig veenmoeras als Amsterdam. Onze makelaar Pelle Freijsen ging langs bij Lankelma Geotechnisch Adviesbureau voor helderheid in funderingsproblemen.
  Funderingen in Amsterdam
 • Trek uit de stad

  Door op 17 Juni 2021
  Als corona iets heeft geleerd dan is het dat grote steden alles behalve ideaal zijn om in te wonen tijdens een pandemie. Tel daar de hoge huizenprijzen en thuiswerken bij op en je zou een grote trek uit de stad verwachten. Gaan steeds meer Amsterdammers daadwerkelijk hun stedelijke levensstijl verruilen voor wonen in buitenwijken, voorsteden of zelfs op het platteland? Onze broker/owner Hans Koppes over de groeiende interesse voor leven buiten Amsterdam.
  Trek uit de stad
 • Huis kopen & aankoopmakelaar

  Door op 7 Juni 2021
  In de huidige woningmarkt van Amsterdam is het lastig om zonder makelaar aan een woning te komen. Woningen zijn vaak al weg voordat ze überhaupt te koop staan. Alleen met een makelaar kunt u de concurrentie dan voor zijn. Maar er zijn meer redenen om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Onze makelaar Hans Koppes geeft 7 redenen waarom hij voorkomt dat uw droomhuis een kat in de zak wordt.
  Huis kopen & aankoopmakelaar
 • Huis kopen & woningmarkt

  Door op 14 Mei 2021
  Nog nooit is de schaarste op de huizenmarkt zo groot geweest. Het aanbod van te koop staande woningen nam in de eerste drie maanden van 2021 drastisch af, naar 17.500. Een daling van 42 procent op jaarbasis met extreme taferelen tot gevolg. Onze makelaar Pelle Freijsen over de gevaren van kopen in een krappe woningmarkt en praktische tips voor bezichtigingen.
  Huis kopen & woningmarkt
 • Woningmarkt & WOII

  Door op 30 April 2021
  Notarissen en vastgoedhandelaren hebben in de Tweede Wereldoorlog op grote schaal misbruik gemaakt van Joods leed. Joodse woningeigenaren werden gedwongen hun woningen te verkopen voor een fractie van de waarde. Dat leidde tot een bloeiende handel in voormalig Joods vastgoed. Vooral omdat de oorspronkelijke eigenaar onzichtbaar werd gemaakt. Aan de hand van deze gruwelijke misstanden benadrukt onze makelaar Maurits van Leeuwen het belang van transparantie in de Amsterdamse woningmarkt van vandaag.
  Woningmarkt & WOII
 • Huis verkopen promotieplan

  Door op 23 April 2021
  Het verkopen van woningen vraagt in deze uitdagende tijd om bijzondere oplossingen. Want in de huidige woningmarkt oriënteren kopers zich voornamelijk online. En daar is een andere manier van presenteren voor nodig. Onze broker/owner Hans Koppes legt uit hoe hij met een multimediale aanpak meer potentiële kopers interesseert voor uw woning.
  Huis verkopen promotieplan
 • Bouwkundige keuring

  Door op 22 Maart 2021
  Kies voor de zekerheid van een onafhankelijke technische inspectie. Bij het kopen van een woning kunnen emoties behoorlijk oplopen. U bent blij eindelijk wat gevonden te hebben en u kunt niet wachten om de woning te betrekken. Op zo'n moment is het goed om even pas op de plaats te maken. Onze makelaar Maurits van Leeuwen legt uit hoe u met een onafhankelijke bouwkundige keuring voorkomt dat uw droomhuis een nachtmerrie wordt. 
  Bouwkundige keuring
 • Woning bezichtigen

  Door op 4 Maart 2021
  Plan uw bezichtigingen online met onze nieuwe agenda module. Voordat u een huis koopt zult u eerst een aantal woningen bezichtigen om uw droomhuis te ontdekken. Daar komen veel bezichtigingen bij kijken die vaak behoorlijk lastig kunnen worden ingepland. Door telkens heen en weer bellen en mailen gaat bovendien kostbare tijd verloren. En dan kan het gebeuren dat de woning aan uw neus voorbij gaat. Met onze online agenda is dat verleden tijd. Onze broker/owner Hans Koppes legt uit hoe we met digitaal inplannen weer een stap verder zijn met innovatie in klantbeleving.
  Woning bezichtigen
 • WOZ-waarde 2021

  Door op 15 Februari 2021
  De gemeente Amsterdam laat u binnenkort weten wat de WOZ-waarde van uw woning is. Klopt deze wel? Onze broker/owner Hans Koppes legt uit hoe u de WOZ-waarde kunt controleren en hoe u zelfs uw OZB-aanslag kunt verlagen.
  WOZ-waarde 2021
 • Mijn Dossier, uw online klantdossier

  Door op 26 Januari 2021
  Steeds meer organisaties werken met online klantdossiers. Geen belangrijke informatie meer via de mail. Of rondslingerende papieren op bureaus. Met een klantdossier heb je alle klantinformatie veilig op één plek. Vooral in de makelaardij hebben we veel te maken met gevoelige, persoonlijke informatie. Daarom bieden wij onze klanten ook een eigen klantdossier: Mijn Dossier. Onze kantooreigenaar Hans Koppes legt uit waarom Mijn Dossier meer is dan alleen een digitale kluis.
  Mijn Dossier, uw online klantdossier
 • Huis kopen? Wees er sneller bij met Mijn Dossier

  Door op 15 Januari 2021
  Als je een huis wilt kopen op de Amsterdamse woningmarkt moet je er snel bij zijn. Het aanbod is schaars en de vraag gigantisch. Vaak zijn huizen al verkocht voordat je de woning überhaupt kunt bezichtigen. Met een aankoopmakelaar kun je de concurrentie een stap voor zijn. En daar doen wij nog een flinke schep bovenop met Mijn Dossier. Met deze online tool zoek je voor de markt uit. Kantooreigenaar Ton Coffeng legt uit hoe wij ervoor zorgen dat onze klanten niet achter het net vissen.
   Huis kopen? Wees er sneller bij met Mijn Dossier
 • Wat doen de huizenprijzen?

  Door op 17 December 2020
  Als u uw huis in Amsterdam wilt verkopen wilt u weten wat het waard is. Met deze waarde kunt u bijvoorbeeld de markt op om een nieuwe woning te kopen. Maar wat bepaalt de waarde van uw woning? Onze makelaar Filipe Batáglia beschrijft 2 waardebepalingen en 5 trends die invloed hebben op de Amsterdamse huizenprijzen.
  Wat doen de huizenprijzen?
 • Starters in Amsterdam

  Door op 7 December 2020
  De Eerste Kamer moet er op 15 december nog over stemmen maar het heeft er alle schijn van dat de vrijstelling van overdrachtsbelasting voor starters in 2021 doorgaat. Tenminste voor huizen onder de 400.000,-. Want na 1 april betalen kopers tussen 18 en 35 jaar alsnog overdrachtsbelasting voor woningen boven de 4 ton. Grote kans dat het druk wordt op de Amsterdamse woningmarkt in het eerste kwartaal. Wie daar niet op wil wachten kan voor 1 januari al kopen en voor 1 april naar de notaris gaan. Onze broker/owner Hans Koppes legt uit.
  Starters in Amsterdam
 • 3 tips voor een waterdichte huurovereenkomst

  Door op 9 November 2020
  U wilt een woning in Amsterdam kopen om te verhuren. Of u wilt uw eigen woning tijdelijk of permanent verhuren. In beide gevallen heeft u een correcte huurovereenkomst nodig. En daar komt nogal wat bij kijken als u zeker wilt zijn van een gezond rendement. Onze verhuurmakelaar geeft 3 tips voor een waterdichte huurovereenkomst.
  3 tips voor een waterdichte huurovereenkomst
 • Huis verkopen? Schakel een verkoopstylist in

  Door op 22 Oktober 2020
  In de regel krijg je geen tweede kans voor een eerste indruk. Dat geldt beslist voor de verkoop van uw woning in Amsterdam. Want een verpletterende eerste indruk zorgt voor een veel grotere kans op een verkoop tegen een hogere prijs. Wij werken dan ook graag samen met professionele verkoopstylisten. Zij zorgen ervoor dat potentiële kopers in een keer ‘verkocht’ zijn tijdens een bezichtiging. Onze makelaar Jan Jaap ten Arve legt uit waarom hij altijd een verkoopstylist aanraadt.
  Huis verkopen? Schakel een verkoopstylist in
 • Een huis kopen om te verhuren

  Door op 8 Oktober 2020
  Koop nog vóór 2021 en bespaar 6% overdrachtsbelasting! Wie op het punt staat om een woning te kopen om te verhuren moet niet al te lang wachten. Volgend jaar gaat de overdrachtsbelasting voor beleggingspanden omhoog van 2% naar 8%. En dat scheelt aanzienlijk in je rendement. Onze vastgoedspecialist Hans Koppes legt uit waarom onroerend goed nog altijd een goede investering is. Ook na de jaarwisseling.
  Een huis kopen om te verhuren
 • Zoek je een huis? Kijk er doorheen!

  Door op 27 Augustus 2020
  We kennen het allemaal, eindeloos zoeken naar een leuke woning en telkens weer afhaken op een onderdeel. De ene keer is de keuken niet mooi. De andere keer is het een oude badkamer of zit er een hele lelijke vloer in. Onze makelaar Maurits van Leeuwen geeft 5 tips uit de praktijk waarmee een lelijk eendje toch nog een droomwoning wordt. Kwestie van er doorheen kijken.
  Zoek je een huis? Kijk er doorheen!
 • Uw woning verhuren?

  Door op 14 Augustus 2020
  Onze verhuurmakelaar zorgt voor de maximale huurprijs. Wie als particulier een woning wil verhuren in Amsterdam loopt tegen een wirwar van regels aan. En dat begint al bij het bepalen van de huurprijs. Valt u in de sociale of vrije sector? Aan welke huurpunten moet u voldoen? Onze verhuurmakelaar legt uit wat er allemaal bij komt kijken om tot de juiste huurprijs te komen.
  Uw woning verhuren?
 • Uw woning tijdelijk verhuren?

  Door op 30 Juli 2020
  In Nederland kiezen steeds meer huiseigenaren ervoor om hun te koop staande woning te verhuren. In veel gevallen wordt voor de bemiddeling bij de verhuur een makelaars- of bemiddelingskantoor ingeschakeld. Terecht. Want de verhuur van woningen in Amsterdam is een vak apart waar diverse risico’s aan kleven zoals verboden gebruik van de huurwoning. Onze verhuurmakelaar legt uit hoe een verhuurmakelaar u ontzorgt met onder andere screening van huurders. Dat kan een hoop kopzorgen besparen.
  Uw woning tijdelijk verhuren?
 • Verkoopplannen deze zomer?

  Door op 17 Juli 2020
  Meestal is de zomer niet het meest ideale moment om uw huis te verkopen in Amsterdam. Kopers zijn dan met vakantie of met andere zaken bezig. Maar dit is allesbehalve een gewone zomer. Onze kantooreigenaar Hans Koppes legt uit waarom deze zomer juist wel een goed moment is om uw woning te koop te zetten.
  Verkoopplannen deze zomer?
 • Gratis hulp bij energielabel

  Door op 18 Juni 2020
  Als u uw huis wilt verkopen moet u de duurzaamheid van de woning kunnen aantonen. Heeft u nog geen energielabel? Dan kunt u die tot 1 januari 2021 nog aanvragen tegen de voorwaarden zoals gesteld in de huidige regeling van het Vereenvoudigde Energielabel (VEL). Daarna treedt - zoals het ernaar uit ziet - een nieuwe aanvraagprocedure in werking. En die heeft nogal wat voeten in de aarde. Onze makelaar Jan Jaap ten Arve helpt u door het woud van de energieregels.
  Gratis hulp bij energielabel
 • Extra tijd voor accepteren aanbieding overstap eeuwigdurende erfpacht

  Door op 11 Juni 2020
  In verband met de coronamaatregelen heeft de gemeente Amsterdam besloten om het overstappen naar eeuwigdurend erfpacht meer tijd te geven. Heeft u voor 1 juni 2020 een aanbieding ontvangen van de gemeente? Dan heeft u vanaf dat moment 3 maanden extra tijd om de aanbieding te accepteren en een notaris te kiezen.
  Extra tijd voor accepteren aanbieding overstap eeuwigdurende erfpacht
 • 5 Bespaartips om uw woonlasten te verlagen

  Door op 5 Juni 2020
  Voor sommigen is de coronacrisis een uitgelezen moment om de stofkam door de financiële situatie te halen. Voor anderen een pure noodzaak omdat het water aan de lippen staat. Wat kunt u met uw hypotheek doen om een financiële crisis af te wenden? Onze makelaar Ton Coffeng geeft 5 tips om uw woonlasten omlaag te halen.
  5 Bespaartips om uw woonlasten te verlagen
 • Huis verkopen: actie, actie, actie

  Door op 29 Mei 2020
  Tijden van onzekerheid vragen om meer inzet. Extra tandje erbij. Dat geldt ook voor de verkoop van uw huis in Amsterdam. Onze verkoopstrategie was altijd al zeer actief en nu zetten we die maximaal in. Hans Koppes vertelt over wat er allemaal bij komt kijken om een woning te verkopen voor de beste prijs en in de kortst mogelijke tijd. Zijn verkoopstrategie: benader de markt zo actief mogelijk en alleen dat zorgt voor de hoogste kans op een optimale verkoop.
  Huis verkopen: actie, actie, actie
 • Een huis kopen begint met goed zoeken

  Door op 7 Mei 2020
  Aan het kopen van een huis in Amsterdam gaat een gedegen zoektocht vooraf. Amsterdam kent immers een grote diversiteit aan woningen, wijken, stijlen en vooral diverse prijsklassen. Er komt dan ook meer bij kijken dan alleen op Funda zoeken. Waar moet je precies op letten? Wat kunt u kopen? Weet u eigenlijk wel wat u wilt? Een aankoopmakelaar begeleidt u in het hele proces van zoeken naar een huis tot het kopen van uw ideale woning. Onze makelaar Rogier de Vries vertelt over de zoektocht naar uw droomhuis.
  Een huis kopen begint met goed zoeken
 • Huis kopen, voorkom teleurstellingen

  Door op 24 April 2020
  Aankoopbegeleiding blijft cruciaal voor succes in Amsterdam. De huidige coronasituatie heeft vanzelfsprekend effect op de Amsterdamse woningmarkt. Het aanbod is groter en de vraag is gedaald. Kopersmarkt zou je denken. Maar nee. Door het blijvende woningtekort is er nu wel even een adempauze maar blijft aankoopbegeleiding belangrijk om te voorkomen dat je achter het net vist. Bent u al een tijd op zoek naar een nieuwe woning? Hans Koppes legt uit waarom het nog steeds cruciaal is om een woonhuis in Amsterdam te kopen met een aankoopmakelaar.
  Huis kopen, voorkom teleurstellingen
 • Huis kopen in tijden van onrust

  Door op 16 April 2020
  U herkent het vast wel: al jaren op zoek naar dat ene droomhuis en steeds weer worden overboden of niet mee kunnen of willen met de geboden prijs. Er is door de ramp met het coronavirus een andere tijd aangebroken. Door deze crisis komt bij steeds meer mensen de vraag naar boven of ze op dit moment wel of niet tot aankoop moeten overgaan. In deze blog zal onze makelaar Ton Coffeng hier meer over toelichten en verklaren waarom het in de huidige tijd goed kan zijn om over te gaan tot het kopen van een huis.
  Huis kopen in tijden van onrust
 • Huis kopen of verkopen, nu ook op afstand

  Door op 10 April 2020
  Ondanks alle coronamaatregelen zijn er nog genoeg mogelijkheden om uw huis te verkopen of een nieuw huis te kopen. Naast de fysieke bezichtigingen zullen wij de komende tijd steeds meer onze diensten uitbreiden met mogelijkheden om huizen digitaal te bezichtigen. Op afstand krijgt u dan een goed beeld van de woning. Onze broker/owner Hans Koppes vertelt over zijn nieuwe rol van ‘virtuele makelaar’.
  Huis kopen of verkopen, nu ook op afstand
 • WOZ bezwaar maken

  Door op 27 Maart 2020
  Als het goed is heeft u ‘m al gehad van de gemeente Amsterdam: het aanslagbiljet WOZ-waarde 2020. Daarin heeft de gemeente de waarde van uw woning bepaald. Maar die hoeft niet altijd correct te zijn.
  WOZ bezwaar maken
 • Makelaar Vraaglijn Corona

  Door op 20 Maart 2020
  Heeft u een vraag over de coronacrisis en de Amsterdamse huizenmarkt? Vraag het de expert, onze makelaars staan voor u klaar. Bel: 020-2232900
  Makelaar Vraaglijn Corona
 • Huis kopen: 7 tips van de aankoopmakelaar

  Door op 18 Februari 2020
  U heeft besloten om een huis te kopen in Amsterdam. Met de huidige woningmarkt moet u snel en adequaat kunnen handelen. Zodat u maar één keer verliefd hoeft te worden op uw droomhuis. Onze broker/owner Hans Koppes legt uit hoe uw aankoopmakelaar u in 7 stappen van stress naar succes leidt.
  Huis kopen: 7 tips van de aankoopmakelaar
 • Uw huis verhuren: nieuwe huurcontracten, nieuwe kansen

  Door op 28 Januari 2020
  De behoefte aan huurwoningen blijft groeien in Amsterdam. Zowel voor de lokale markt als tijdelijke verhuur aan expats is er een groot tekort. Staat u op het punt uw huis te verhuren in Amsterdam? Hou dan rekening met verschillende huurcontracten voor verschillende situaties.
  Uw huis verhuren: nieuwe huurcontracten, nieuwe kansen
 • Eeuwigdurende erfpacht vastzetten of afkopen?

  Door op 7 November 2019
  Regel het vóór 2020 en maak gebruik van forse kortingen. Vanaf 1 januari 2020 wordt het vastzetten van de erfpacht in Amsterdam veel duurder. Onze makelaar Ton Coffeng over een sluimerde kostenpost die voor onaangename verrassingen kan zorgen.
  Eeuwigdurende erfpacht vastzetten of afkopen?
 • Wat is de waarde van uw woning?

  Door op 13 September 2019
  Stel u wilt een woning kopen maar u heeft geen flauw idee wat uw eigen woning waard is. Waar kunt u mee rekenen? Een rondje op internet geeft al een globaal beeld. Maar voor het betere werk zal er toch een makelaar of een taxateur langs moeten komen.
  Wat is de waarde van uw woning?
 • 5 tips voor je makelaarsgesprek

  Door op 20 Mei 2019
  Het kopen of verkopen van een huis is een van meest aangrijpende momenten in iemands leven. Er komt veel emotie bij kijken en hooggespannen verwachtingen. Een ervaren makelaar weet dat goed te managen en schept een realistisch beeld. Daarmee pak je de beste kans op de woningmarkt en kun je adequaat reageren in onderhandelingen.
  5 tips voor je makelaarsgesprek
 • Huis kopen? Denk duurzaam

  Door op 9 April 2019
  Door energiebesparende maatregelen te treffen aan uw woning kunt u bijdragen aan een beter milieu en het behalen van klimaatdoelstellingen. U houdt er ook een lagere energierekening aan over en meer wooncomfort. RE/MAX makelaar Jan Jaap ten Arve over de kansen voor verduurzaming tijdens de aankoop van een woning.
  Huis kopen? Denk duurzaam
Naar boven