Wat is de waarde van uw woning in Amsterdam?

Door op 1 April 2023

Stel u wilt een woning kopen maar u heeft geen flauw idee wat uw eigen woning waard is. Waar kunt u dan mee rekenen? Een rondje op internet geeft al een globaal beeld. Maar voor het betere werk zal er toch een makelaar of een taxateur langs moeten komen. Onze makelaar Rogier de Vries vertelt over de verschillen in waardebepalingen voor uw woning in Amsterdam.

Individuele aspecten

Online zijn er diverse websites om de waarde van uw woning te bepalen. Logischerwijs praten we over een momentopname en een indicatie die afhankelijk is van de data en technologie van de leverancier. Uiteraard kan online geen rekening gehouden worden met individuele aspecten van de woning zoals onderhoud, bijzondere aanpassingen en extra investeringen. Woningspecifieke onderdelen zijn nooit in een online datamodel verwerkt en kunnen daarom ook niet meegenomen worden. 

Inzicht in referentiewoningen

De online applicaties controleren achter de schermen een aantal verkochte woningen die vergelijkbaar zijn en berekenen het gemiddelde van de vergelijkbare woningen en zodoende zal men de waarde toekennen aan uw woning. Met een overzichtelijk woningwaarde rapport krijgen geïnteresseerde klanten binnen enkele seconden inzicht in referentiewoningen in de buurt en ontvangen zij een waarde-indicatie van de opgevraagde woning. 

Vertekend beeld

Rogier de Vries: “Het is verleidelijk om op internet te kijken wat je woning waard is maar het geeft vaak een vertekend beeld. De online applicaties zijn niet accuraat genoeg om belangrijke beslissingen te nemen. Ze dekken niet altijd de hele lading. Geen enkel huis is hetzelfde, denk daarbij aan het onderhoud, de hoogte van het energielabel, de aanwezigheid van balkon of tuin, zonligging en uiteraard locatie. Deze factoren bepalen mede de waarde.”

Gratis Waardebepaling

“Als je toch kosteloos de vraagprijs van je woning wilt weten dan kun je gebruik maken onze Gratis Waardebepaling. Dan komt een van onze makelaars langs en loopt ongeveer 20 minuten door je huis om de belangrijkste punten op te nemen. Binnen enkele dagen daarna weet je de reële te verwachte verkoopwaarde en krijg je een vraagprijsadvies. Geen enkele woning is doorsnee, daarom is het beter om voor een persoonlijke aanpak te kiezen”

Uitgebreid taxatierapport

Een Gratis Waardebepaling geeft een goede eerste indruk van de verkoopwaarde. Een stap verder is de taxatie. Rogier: “Een taxatierapport is een officieel en uitgebreid document dat gebruikt kan worden voor onder andere de bank en de belastingdienst. Zij stellen eisen aan het taxatierapport en deze dient ook goedgekeurd te worden door het NWWI. Voor een NWWI taxatie zijn een aantal documenten benodigd. Het NWWI staat voor kwalitatief goede en objectieve taxaties. Alle taxateurs werken op een uniforme, digitale werkwijze.” Waar moet u rekening mee houden bij een taxatie? Download onze Taxatiechecklist voor alle stukken die de taxateur van u nodig heeft. 

De verschillen in waardebepaling zijn groot. Wilt u weten over de waardebepaling die het beste bij uw situatie past? Maak een afspraak met makelaar Rogier de Vries. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden. Weet u het al? Maak dan gebruik van onze Gratis Waardebepaling of maak een afspraak voor een uitgebreide taxatie.

Lees ook:
10 tips voor een succesvolle huizenjacht
6 vragen over dalende huizenprijzen in Amsterdam
Met deze 7 tips verhoogt u uw energielabel en stijgt de waarde van uw woning
Kies de beste waardebepaling voor uw situatie
Alle blogs van onze makelaars in Amsterdam

Maak een afspraak

Wilt u een huis kopen of uw huis in Amsterdam verkopen? Maak een afspraak met onze makelaar Rogier de Vries. Maak een afspraak met onze makelaar Rogier de Vries. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten. Bel, WhatsApp of e-mail naar:
06-34930332
rogierdevries@makelaarsvan.nl

Naar boven