Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord

Sfeervol wonen in het groenste stadsdeel van Amsterdam

Stadsdeel Amsterdam-Noord is de status ‘upcoming’ voorbij en staat inmiddels bekend als een van de populairste Amsterdamse plekken om te wonen. Die aantrekkingskracht dankt het stadsdeel aan het vele groen, de creatieve sfeer en de grote diversiteit in architectuur. Toch zijn er nog volop woonkansen. Niet alleen in het exclusieve segment maar ook in de betaalbare klassen valt nog veel te kiezen. Maak kennis met deze prachtige omgeving in de nabijheid van het bruisende centrum van Amsterdam.

Populair stadsdeel

Op dit moment staat Amsterdam-Noord hoog op het lijstje van potentiële huizenkopers in zowel de duurdere klasse als in het betaalbare segment. Zo staat de populaire Nieuwendammerdijk op de tweede plaats van duurste huizen in Amsterdam en de nieuwbouwwijk Overhoeks staat bekend als een van de duurste wijken van Amsterdam. Maar ook in de lagere prijsklassen zijn nog veel huizen te vinden.

Architectonische wereldfaam

Amsterdam-Noord is de nieuwe toplocatie. The New York Times heeft Amsterdam–Noord op nummer één gezet van het lijstje met van meest interessante buurten van de wereld. Niet alleen door de enorme architectonische diversiteit die door zelfbouwprojecten is ontstaan, ook de typische jaren ‘30 tuindorpen genieten wereldfaam.

Creatief en groen

Nadat de NDSM werf was opgeheven heeft de NDSM buurt zich ontwikkeld tot de creatieve hotspot van Amsterdam. Veel professionals in de creatieve sector zijn hier neergestreken en hebben de buurt z’n leuke, informele sfeer gegeven. Daarnaast biedt ook de groene omgeving het beste van twee werelden: wonen in een prachtige natuuromgeving met de dynamiek van het Amsterdamse centrum om de hoek. Amsterdammers verhuizen dan ook graag uit de stad om te genieten van al het groen. Je fietst zo naar het Twiske of je wandelt zo door het Waterland. Omdat Amsterdam-Noord de laatste jaren steeds meer ontdekt werd zijn er heel veel fantastische horecabedrijven gestart.

Goede bereikbaarheid

De Noord-Zuidlijn metro heeft Amsterdam-Noord een enorme boost gegeven. Opeens was het IJ geen barrière meer en is Amsterdam-Noord net zo makkelijk bereikbaar als elk ander stadsdeel. En andersom. Zelfs het AMC ligt nu 20 minuten van Noord. Nu het wonen in Amsterdam-Noord gerekend kan worden tot wonen binnen de ring A10, heeft ook de gemeente besloten om naast de vier pontverbindingen en de metro ook nog twee voetgangers-fietsbruggen te bouwen.

Veel ruimte

Noord heeft nog heel veel ruimte, dus de komende jaren worden er enorm veel nieuwbouwwoningen gebouwd. Met name op en rond het NDSM terrein, Nieuwendammerham, Buiksloterham en Buikslotermeer staan projecten in de steigers. Waren de woningen dertig jaar geleden nog voor tachtig procent sociale woningbouw. Nu is het 60 procent koopwoningen/vrije sector huur en 40 procent sociale huurwoningen.

Wijken in Amsterdam-Noord

Onze makelaars zijn actief in heel Amsterdam-Noord. Zij staan u graag bij met de koop of verkoop van uw woning in de wijken Overhoeks, Vogelbuurt en IJ-plein, Nieuwendammerham, Nieuwendam, Buiksloot, Volewijck, Buiksloterham, NDSM, Oostzanerwerf, Tuindorp Oostzaan, Kadoelen, Schellingwoude, Elzenhagen, Waterlandpleinbuurt, Tuindorp Nieuwendam, Landelijk Noord, Banne Buiksloot en Buikslotermeer

Naar boven