Digitaal Woningdossier

Veilig verhuren begint met uitvoerig screenen

Met ons Digitaal Woningdossier kunnen wij kandidaat-huurders screenen voor de verhuurder. Daarmee voorkomen we zoveel mogelijk dat u in zee gaat met personen die achteraf niet betalen, geld witwassen of in financiële nood verkeren. Ook werpen we hiermee een drempel op tegen personen die met valse legitimatiebewijzen illegale bewoning of praktijken opstarten. 

Onderdelen woningdossier

De uitvoering van het ons Digitaal Woningdossier wordt verzorgd door Huurcheck Nederland. Meer dan 50.000 consumenten en bedrijven hebben al gebruik gemaakt van het Digitaal Woningdossier. Ons Digitaal Woningdossier kan uit verschillende onderdelen bestaan, zoals:

  • Identiteitscontrole: Deze check betreft de verificatie van het ID document (paspoort of ID card). In aanvulling op de verificatie van het document wordt ook gekeken of het document als gestolen of vermist is opgegeven
  • Kredietwaardigheid: Met behulp van verschillende bronnen wordt de financiële positie en betaalmoraliteit van kandidaten vastgesteld
  • Werkgeversverklaring: De werkgeversverklaring is geautomatiseerd en geeft inzicht in het inkomen van de kandidaat, hoe het inkomen is opgebouwd en hoe stabiel het is. Dit wordt rechtstreeks en online geverifieerd bij de huidige werkgever van de kandidaat.
  • Salarisstroken & bankafschrift: Voor de toetsing van het salaris dient de kandidaat de meest recente salarisstroken te uploaden en een bankafschrift van de betaalrekening waar de loonstorting te zien is.
  • Specifieke woonvragen: op basis van een aantal harde (controleerbare) en zachte (dossieropbouw) vragen worden mogelijke risicofactoren nagegaan.
  • Verhuurdersverklaring: De verhuurdersverklaring betreft een verklaring van goed gedrag afgegeven door de vorige verhuurder. Deze verklaring is alleen mogelijk als de vorige woonsituatie een huurwoning betreft.

Onze verhuurmakelaar voert alleen de naam, het mobiele telefoonnummer en het e-mailadres van de kandidaat in. Vervolgens wordt de kandidaat uitgenodigd door het systeem om zelf alle benodigde informatie aan te leveren. Wanneer er een link voor het ons Digitaal Woningdossier wordt gedeeld, wordt de kandidaat geïnformeerd met behulp van een e-mail om hun elektronisch werkdossier aan te maken. Lees meer over onze service voor de verhuur van uw huis in Amsterdam

Lees ook:
Huis verhuren met onze verhuurspecialisten
De huurwaarde van uw huis
Huis verhuren in Amsterdam
Kosten huis verhuren in Amsterdam

Meer weten? 

Wilt u meer weten over het verhuren van uw woning of beleggingspand in Amsterdam? Maak een afspraak. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden voor de verhuur van uw woning. Bel 020-3331110 of e-mail naar verhuur@makelaarsvan.nl

Naar boven