Buikslotermeer

Buikslotermeer

Wonen in de groenste stadsdeel van Amsterdam, woonwijk tussen Amsterdam Centraal Station, Waterland, NDSM-werf en aan de Noord/Zuidlijn

Ten noorden van het IJ ligt het groenste stadsdeel van Amsterdam met de wijk Buikslotermeer gekenmerkt door veel nieuwbouw. Direct gelegen aan de Noord/Zuid metrolijn ben je in 10 minuten in het centrum van Amsterdam, maar ook binnen een paar minuten op de A10 -Noord ringweg. Veel huizen kijken uit op het groen en tegelijkertijd ligt Winkelcentrum Boven ’t Y in het midden van de wijk. Op het Buikslotermeerplein vind je ook de markt en naast het metrostation Noord de Pathé bioscoop met 12 zalen.

Veel te doen

In het midden van de wijk Buikslotermeer ligt het prachtige Baanakkers park. Net over de A10 vindt je de prachtige golfbaan Golf Waterland met 18 holes. Dit is een golfclub voor iedereen en niet alleen voor de elite. In het Vliegenbos heeft de gezellige Tennisclub Elzenhagen 11 prachtige courts en een hele gezellige kantine. Op fietsafstand vind je de meest originele plekken en hippe hot-spots, zoals bij de NDSM-werf, de Ceuvel en de Tolhuistuin die allemaal een knipoog zijn naar het industriële verleden van het stadsdeel. Je hoeft je nooit te vervelen, want naast de vele leuke restaurants is er het Stadsstrand PLEKK, kan je schommelen op de Shell toren, naar de film in het Eye museum, Pathé Buikslotermeerplein en filmhuis FC Hyena. Banne Buiksloot ligt op fietsafstand van Waterland en natuurgebied het Twiske. Dus een ideale plek als je af te toe wil fietsen en wandelen in de natuur.

Bereikbaarheid

Al jaren fungeert het pondje over het IJ als het belangrijkste vervoersmiddel, maar met de komst van de Noord/Zuidlijn is Noord feilloos aangesloten met het centrum. Met de auto ben je binnen een paar minuten op de ring A10-Noord.

Scholen in de buurt

Voor onderwijs zijn er in de omgeving van Buikslotermeer diverse voorzieningen. Kinderen kunnen er naar scholen zoals Basisschool de Biënkorf, Basisschool het Wespennest, De 11e Montessorischool Boven ’t IJ.

Winkels in de buurt

In het midden van Buikslotermeer ligt Winkelcentrum Boven ’t Y en met 160 winkels is dit het grootste winkelcentrum van Amsterdam.

Uw makelaar in de Buikslotermeer buurt

Hubert Lut is onze gespecialiseerde makelaar voor de Buikslotermeer buurt. Met deze buurt heeft hij extra affiniteit omdat hij er zelf 25 jaar heeft gewoond en deelt hij zijn kennis met onze andere makelaars. Door deze wisselwerking kunnen we onderling informatie uitwisselen over alle 99 buurtcombinaties in Amsterdam. Maak kennis met Hubert Lut, wijkmakelaar voor de Buikslotermeer buurt.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen, verhuren of aanhuren in de Buikslotermeer buurt ? Neem dan contact op met Hubert Lut. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over de mogelijkheden. Bel of WhatsApp 06-47830263 of e-mail naar hubertlut@remaxpro.nl.

Naar boven