Westlandgracht

Westlandgracht

Groen en levendigheid wonen dichtbij de Nieuwe Meer 

Westlandgracht ligt in stadsdeel Amsterdam Nieuw-West, pal boven het natuurgebied de Nieuwe Meer en dichtbij het centrum. De wijk heeft een rustige sfeer, uitstekende voorzieningen en veel groen. Ontdek levendig wonen in Westlandgracht.

Wonen in Westlandgracht 

De buurt heeft naar verhouding veel jonge inwoners van tussen de 25 en 44 jaar in veel eenpersoonshuishoudens. Verder is het een betrekkelijk rustige buurt als je kijkt naar de bevolkingsdichtheid. De meeste woningen zijn gebouwd tussen 1972 en 2010 en bestaan voornamelijk uit portiekflats en galerijflats. 

Veel te doen

In en rondom de Westlandgracht is veel groen te vinden door het nabijgelegen Vondelpark en Rembrandtpark. Hier kun je genieten van een wandeling maar ook gezellig picknicken met vrienden. Wat ook erg leuk is om te doen is een boottochtje te maken door de wateren in en rondom de wijk. Daarnaast zijn er verschillende pleinen te vinden zoals het Hoofddorpplein met allerlei leuke winkels en restaurantjes.

Goede bereikbaarheid

De wijk is erg goed te bereiken. Het is gelegen langs de A10 en de A4 waardoor je binnen een korte tijd alle kanten uit kunt met de auto. Het openbaar vervoer rijdt door de wijk en met een stukje fietsen ben je zo op station Lelylaan. Van hieruit kunt u de trein, tram, metro en bus pakken naar alle richtingen in Amsterdam en omstreken. Voor de auto is er genoeg parkeergelegenheid te vinden.

Scholen in de buurt

In en rondom de buurt zijn genoeg scholen te vinden. Binnen een straal van 3 km zijn er 32 basisscholen gevestigd en binnen een straal van 5 km 20 vmbo-scholen 18 havo/vwo-scholen. Ook is het VU-ziekenhuis vlakbij.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Amsterdamse wijk Westlandgracht? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden en onze makelaardij.

Naar boven