Scheldebuurt

Scroll naar inhoud
Scheldebuurt

Ruime huizen in een rustige buurt

Wonen in de Scheldebuurt kent vele voordelen. De huizen zijn ruim, de buurt is rustig en door de nabijheid van de A10 bent ook nog eens zeer mobiel. Terwijl u toch op fietsafstand van het bruisende centrum van Amsterdam woont.

Amsterdamse School

De Scheldebuurt kent de typische bouw van de Amsterdamse School (jaren ’20 - ’40). Deze stedenbouw en herkenbare architectuur trekt veel liefhebbers. De Scheldebuurt, is een buurt met veel grote woningen en veel particuliere verhuur. Er wonen relatief veel hoger opgeleiden, en het gemiddelde huishoudinkomen ligt iets boven dat van heel stadsdeel Zuid.

Veel te doen

Voor de natuurliefhebbers is er het Beatrix park waar je eindeloos door kunt wandelen of waar je kinderen kunnen spelen in het pierenbad of in de kinderspeelplaats met zandbak en bij het RAI-gebouw heb je de volkstuinen. Culinaire liefhebbers hoeven ook niet ver, in de Scheldebuurt zijn heerlijke restaurants als L’angolo ItalianoStrandzuid en The Roastroom.


Goed bereikbaar

De Scheldestraat leidt auto’s van het drukke centrum naar het Europaplein en de daarbij gelegen ringweg A10. Door middel van de Noord/Zuidlijn die opstapplaatsen heeft in de Scheldebuurt bent u snel overal in Amsterdam.

Gunstige ontwikkelingen

Vanwege de aanleg van de Noord/Zuidlijn vindt herinrichting plaats van de openbare ruimte op het Scheldeplein. Dit komt de uitstraling van het plein ten goede en kan de trek van RAI-bezoekers richting de winkelstraat bevorderen. Dit zal invloed hebben op de buurt. Zo komt er een extra hal bij de RAI en een grote hotelfunctie op de kop van de Zuidas. Dit kan van positieve invloed zijn op de economie van de buurt, met name als verbinding kan worden gelegd met de Scheldestraat.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Scheldebuurt? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars

Naar boven