Houthavens

Zeven nieuwe eilanden met het karakter van een Amsterdamse wijk

In het Westelijk havengebied van Amsterdam zijn de Houthavens gelegen langs het IJ. De haven bestaat uit vier delen, namelijk: de Oude Houthaven, Houthaven, Nieuwe Houthaven en Minervahaven. In komende jaren zal hier een grootse verandering plaatsvinden. Op zeven kunstmatige eilanden zal een hele nieuwe woonwijk gebouwd gaan worden. Deze wijk zal erg groen en levendig worden maar wel met het karakter van een Amsterdamse wijk.

Wat is er te doen

Ben je op zoek naar een goed restaurant of wil je gewoon een kopje koffie drinken, het kan allemaal in de buurt. Een paar voorbeelden zijn; Pont 13, REM Eliand, Bistro Zuidlande, Bagels and Beans, etc. Met de fiets sta je binnen 15 minuten voor Amsterdam Centraal waar natuurlijk genoeg entertainment te vinden is; bijvoorbeeld gezellig shoppen, film kijken bij een van de vele bioscopen of boottochtjes maken door de grachten.

Autoluwe opzet

De Houthaven wordt autoluw in opzet. Dit betekent dat er een aantal eilanden autovrij zijn en het aantal parkeerplekken in de openbare ruimte beperkt is. Bewoners parkeren op eigen terrein, ondergronds of inpandig. Smalle straten, geen doorgaand verkeer en veel bruggen, exclusief bestemd voor fietsers en voetgangers. De woningen zijn wel prima bereikbaar met de auto. De Spaarndammerdijk, met in het verlengde de Tasmanstraat, is 1 van de 4 grote ontsluitingsroutes van Amsterdam. Naast de Spaarndammerdijk wordt een tunnel aangelegd voor doorgaand verkeer. Hierdoor wordt de dijk straks alleen nog gebruikt door bestemmingsverkeer, wat de doorstroom flink bevordert.

Goede bereikbaarheid

Voor reizen met het openbaar vervoer zit je ook goed in deze buurt, denk hierbij aan de directe busverbindingen met het centrum, het Centraal Station en station Sloterdijk. Of neem eens de veerpont naar Amsterdam Noord. Een leuke bijkomstigheid van wonen aan het water. Natuurlijk ben je in fietsstad Amsterdam ook op de fiets zo op je bestemming.

De toekomst

Zoals in de eerst alinea al werd genoemd zullen er zeven kunstmatige eilanden aangelegd worden voor de nieuwe woonwijk. De woonwijk zal bestaan uit zo’n 1700 woningen 52.000 m² bedrijfsruimte. De eerste woningen, scholen en bedrijfsruimtes zijn ondertussen al opgeleverd. Ook het park is aangelegd net zoals de kabels en leidingen. De grachten zijn daarbij ook al gegraven en de bruggen gebouwd. 

Bekende Gebouwen/Scholen

In een straal van 3km zijn er 31 kinderdagverblijven, 14 basisscholen, 13 VMBO-Scholen en 8 HAVO/VWO- scholen; incl. Montessorischolen.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Houthavens? Maak een afspraak met een van onze makelaars

Naar boven