Banne Buiksloot

Banne Buiksloot

Wonen in een moderne woonwijk tussen Amsterdam Centraal Station, Waterland, NDSM-werf en de Noord/Zuidlijn

Ten noorden van het IJ ligt het upcoming stadsdeel Amsterdam-Noord met de wijk Banne Buiksloot gekenmerkt door veel nieuwbouw. Waar dit stadsdeel voorheen bekend stond om z'n zware industrie, is er nu een grootschalige transformatie gaande tot een hippe woonwijk. Langs het IJ zijn er al veel grote bouwprojecten gestart zoals bij Overhoeks en Buiksloterham. Naast de indrukwekkende complexen is Noord ook een proeftuin door de aanwezigheid van veel zelfbouwprojecten.

Veel te doen

Aan de zuidrand van Banne Buiksloot ligt het Noorderpark. Een prachtig park met daarin Het nieuwe Noorderpark, een natuurspeeltuin en de plek waar veel evenementen worden georganiseerd. Op fietsafstand vind je de meest originele plekken en hippe hot-spots, zoals bij de NDSM-werf, de Ceuvel en de Tolhuistuin die allemaal een knipoog zijn naar het industriële verleden van het stadsdeel. Je hoeft je nooit te vervelen, want naast de vele leuke restaurants is er het Stadsstrand PLEKK, kan je schommelen op de Shell toren, naar de film in het Eye museum, Pathé Buikslotermeerplein en filmhuis FC Hyena. Banne Buiksloot ligt op fietsafstand van Waterland en natuurgebied het Twiske. Dus een ideale plek als je af te toe wil fietsen en wandelen in de natuur.

Bereikbaarheid

Al jaren fungeert het pondje over het IJ als het belangrijkste vervoersmiddel, maar met de komst van de Noord/Zuidlijn is Noord feilloos aangesloten met het centrum. Met de auto ben je binnen een paar minuten op de ring A10-Noord.

Scholen in de buurt

Voor onderwijs zijn er in de omgeving van Banne Buiksloot diverse voorzieningen. Kinderen kunnen er naar scholen zoals Dalton IKC Zeven Zeeën, Basisschool De Botteloef, De Vier Windstreken Openbare Basisschool, De Driemaster Basisschool, Dorus Rijkers Openbare Basisschool en basisschool SO de Heldring.

Winkels in de buurt

In het midden van Banne Buiksloot ligt het mooiste winkelcentrum van Noord, winkelcentrum de Banne. Naast 2 supermarkten vind je er alles wat je nodig hebt voor je dagelijkse behoefte zoals een apotheek, bakkers, groentewinkels, drogisterijen en een kapper. Heel gemakkelijk om ook met je auto de wekelijkse boodschappen te doen. Je kan er 1 uur gratis parkeren in de onderliggende parkeergarage.

Uw makelaar in de Buikslotermeer buurt

Hubert Lut is onze gespecialiseerde makelaar voor de Banne Buiksloot buurt. Met deze buurt heeft hij extra affiniteit omdat hij er zelf 10 jaar heeft gewoond en deelt hij zijn kennis met onze andere makelaars. Door deze wisselwerking kunnen we onderling informatie uitwisselen over alle 99 buurtcombinaties in Amsterdam. Maak kennis met Hubert Lut, wijkmakelaar voor de Banne Buiksloot buurt.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen, verhuren of aanhuren in de Banne Buiksloot buurt ? Neem dan contact op met Hubert Lut. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over de mogelijkheden. Bel of WhatsApp 06-47830263 of e-mail naar hubertlut@remaxpro.nl.

Naar boven