Banne Buiksloot

Banne Buiksloot

Groen wonen met unieke kansen voor starters

Banne Buiksloot bestaat uit een deel ten noorden van de IJdoornlaan en een deel ten zuiden van de IJdoornlaan. Beide delen hebben hun eigen karakter. De grote diversiteit in woningaanbod biedt kansen voor zowel exclusief wonen als voor starters op de Amsterdamse woningmarkt. Ontdek de grote diversiteit van Banne Buiksloot.

Groen en kindvriendelijk

Het noordelijk deel van Banne Buiksloot bestaat uit drie subwijken. Direct aan het westelijk deel van de IJdoorlaan is een deel met kleine woningen voor ouderen. De strook langs het Noordhollandsch Kanaal kenmerkt zich door eengezinswoningen met voor en achtertuinen. Tussenin ligt basisschool de Driemaster. De rest van de wijk zijn portiekflats van 5 woonlagen die op een creatieve wijze over de wijk zijn verspreid. Kenmerkend is het vele groen tussen de flats, speelgelegenheden voor de kinderen en veel autovrije delen en fiets- en wandelpaden en veel gratis parkeergelegenheid.

Verkoop woningbouwcorporaties

Midden in de wijk ligt het Gezondheidscentrum Banne Buiksloot en cultureel centrum De Rietwijker. Net als veel andere wijken in Noord, is deze wijk door woningcorporaties ontwikkeld met de nadruk op sociale woningbouw. De laatste jaren zijn er veel woningen door de woningbouwcorporaties verkocht, of als vrije huur aangeboden. Daardoor is het gemiddelde inkomen van de bewoners in de wijk gestegen. 

Kansen voor starters 

De komst van het nieuwe winkelcentrum De Banne en het Huis van de Wijk, aan de andere kan van de IJdoornlaan heeft zeker bijgedragen bij de populariteit van Banne Buiksloot. Dit is dan ook nog een van de weinige wijken in Amsterdam waar huizen in de lagere prijsklassen worden aangeboden. Daardoor biedt Banne Buiksloot nog unieke kansen voor starters op de Amsterdamse woningmarkt. Al zal dat niet lang meer duren…

Veel natuur en sport

Het zuidelijk deel van Banne Buiksloot is populair onder natuurliefhebbers. Via een tunneltje onder de ring A10 loop en fiets je zo de natuur van Waterland in. Maar ook met je bootje of kano vaar je zo het natuurgebied het Ilperveld in. In Banne Buiksloot woon je in de stad met prachtige natuur binnen handbereik. Er zijn ook veel sportvoorzieningen. De wijk ligt naast voetbalvelden, hockeyvelden, tennisvelden, een atletiekbaan, skatepark, kanovereniging, ponyclub en een grote fitness locatie. Ideaal voor kinderen en sportliefhebbers. 

Divers wonen

In Banne Buiksloot kun je kiezen uit een zeer divers woningaanbod. Kleinschalige en grote flats liggen rond winkelcentrum De Banne en tegenover het winkelcentrum vind je nieuwbouw met vooral ouderenflats. Ook vind je daar de nieuwbouwwijk “Lot in Noord” met aan de Banne Buikslootlaan kleinschalige portiekflats. In de rest van de wijk liggen eengezins rijtjeswoningen en in het westen prachtige twee-onder-één-kapwoningen die uitkijken op het natuurgebied Kadoelerbreek. Midden door Banne-Zuid loopt het uitgestrekte Koopvaardersplantsoen. Rond dit groengebied zijn de laatste jaren prachtige nieuwbouw woningen neergezet. Ook is hier de nieuwe basisschool De Zeven Zeeën te vinden

Baron de Coubertin buurt

Tussen de IJdoornlaan en het Noordhollandsch Kanaal ligt het BovenIJ Ziekenhuis, ten zuiden daarvan ligt de prachtig aangelegde kindvriendelijke Baron de Coubertin buurt. Dit is een nieuwbouwwijk met voornamelijk koopwoningen in alle soorten en maten. Aan de rand tussen de wijk en het Noordhollandsch Kanaal liggen voetbalvelden met aangrenzend Krijtmolen d’Admiraal en Kinderboerderij de Buiktuin. Daar ten zuiden van ligt het Noorderpark met het Noorderparkbad.

Buiksloterkerk in het groen

De Buiksloterkerk is hét landmark van de buurt. Deze ligt in een prachtig groen net achter de Buiksloterdijk. De Buiksloterkerk wordt niet meer als kerk gebruikt, maar wel voor culturele evenementen, buurtfeesten, trouwfeesten en buurtbijeenkomsten. Ga een keer wandelen en ontdek hoe aantrekkelijk deze buurt na 1980 is geworden.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Banne Buiksloot, Amsterdam-Noord? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten.

Naar boven