Frederik Hendrikbuurt

Scroll naar inhoud
English?

Boven- en benedenwoningen in diverse bouwstijlen

De Frederik Hendrikbuurt is, net zoals de Frederik Hendrikstraat en het Frederik Hendrikplantsoen, vernoemd naar Fredrik Hendrik. Hij was in de 17e eeuw stadhouder van Holland.  In de buurt zijn veel boven- en benedenwoningen te vinden die zijn gebouwd tussen 1899-1920. Doordat er door verschillende architecten woningen zijn gebouwd in deze buurt is er een grote mengemoes aan woningaanbod te vinden.

Zaagmolenbuurt

U kunt de molen De Otter bekijken. Dit is een molen die tussen de 17e eeuw en begin 20e eeuw is gebouwd in de Zaagmolenbuurt. Hier stonden veel molens om het hout te zagen voor de scheeps- en woningbouw. Toen de stoommachine in opmars kwam raakte de oude molens overbodig en dus hun functie kwijt. Van deze molens is alleen De Otter nog blijven staan en daardoor een mooi historisch punt in deze buurt. 

Fredrik Hendrikplantsoen

Wat daarbij aansluit is het Fredrik Hendrikplantsoen. Dit is in 2015 opgeknapt en er zijn onder andere vijf rode beelden geplaatst, ontworpen en gemaakt door Joep van Lieshout, die het verhaal van de Zaagmolenbuurt vertellen. Verder zijn er in de buurt natuurlijk leuke restaurants en bars te vinden. Razmataz zo’n leuk restaurant. Het is een Italiaans-Frans restaurant waar je kunt genieten van heerlijk eten in een huiskamersfeer. 

Goede bereikbaarheid

Alle voorzieningen in de buurt zijn op loopafstand maar door de nabijheid van verschillende tram en bushaltes ben je ook zeer snel in het centrum. Met de auto zit je snel op de A10 via de Jan van Galenstraat, waarna je gemakkelijk kan doorreizen naar Haarlem, Den Haag of Utrecht. Als u de singelgracht oversteekt bent u zo in de gezellige Jordaan, of voor ontspanning in het Westerpark.

Scholen in de buurt

In een straal van 3km zijn er 103 kinderdagverblijven, 41 basisscholen, 22 VMBO-Scholen en 20 HAVO/VWO- scholen; incl. Montessorischolen 

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Frederik Hendrikbuurt? Maak een afspraak met een van onze makelaars

Naar boven