Buitenveldert

Buitenveldert

Dorpse sfeer met internationaal karakter

Buitenveldert in Amsterdam Zuid is een van de meest geslaagde tuinsteden van Amsterdam. De ruime opzet, de groene inrichting en de vele voorzieningen maken de wijk ideaal om royaal te wonen met het centrum en Schiphol om de hoek. Dat maakt Buitenveldert zo bijzonder. Het heeft een Hollandse, dorpse sfeer en door de vele expat communities heeft het ook een internationaal karakter.

Ruim en groen

Buitenveldert is geliefd onder hoogopgeleide professionals met jonge kinderen. Zij verruilen de drukke binnenstad voor de ruimte en het groen van Buitenveldert. Expats kiezen voor deze wijk om de nabijheid van Schiphol, de internationale school en de aanwezigheid van veel expat communities. In de directe omgeving liggen bovendien uitstekende scholen zoals de Steve JobsSchool, St. Jozefschool en de Joodse Scholengemeenschap Maimonides. Ook op het gebied van sport is er veel te doen met sportverenigingen als SC Buitenveldert, Amstelpark Tennisclub en roeien op de Bosbaan en zeilen op de Nieuwe Meer.

Wonen en werken

De wijk is volop in beweging. Bewoners van het eerste uur maken plaats voor gezinnen uit de binnenstad. En door de dynamiek van de nabijgelegen Zuidas wordt de aantrekkingskracht van Buitenveldert steeds groter. Het biedt een ideale combinatie van wonen en werken in de buurt. De wijk is zeer goed bereikbaar. En de toekomstige ontwikkelingen van de Noord/Zuidlijn zullen de mobiliteit nog meer verbeteren.

Meer woonoppervlak

De wijk is bebouwd tussen 1950 – 1970 in een mix van laag- middel- en hoogbouw. De oostzijde wordt onder andere gevormd door het Amstelpark. Ten westen ligt het Amsterdamse Bos waar u heerlijk kunt wandelen door een combinatie van Engelse landschapsstijl en het Duitse volkspark. Net als de rest van Amsterdam kent Buitenveldert een sterke groei in woningprijzen. Toch krijgt u in vergelijking tot de binnenstad aanzienlijk meer woonoppervlak voor uw geld. De gemiddelde WOZ woningwaarde ligt rond 300.000,-. 

Uw makelaar voor Buitenveldert

Jan Jaap ten Arve is onze gespecialiseerde makelaar voor Buitenveldert. Hij verhuisde zelf van de binnenstad naar deze wijk. Jan Jaap: “Ik moet toegeven, na zoveel jaren in de binnenstad had ik Buitenveldert niet direct in mijn vizier. Maar met kinderen op komst maak je toch andere afwegingen. Buitenveldert is echt een ontdekking. Het is een heerlijke, veilige buurt voor kinderen om op te groeien en je bent toch redelijk snel in het bruisende centrum van Amsterdam. Ik woon er ook vier keer ruimer dan voorheen. En door de gemoedelijke, bijna landelijke sfeer waan je je bijna op het platteland.” Maak kennis met Jan Jaap ten Arve, wijkmakelaar voor Buitenveldert.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Buitenveldert? Maak dan een afspraak met onze makelaar Jan Jaap ten Arve. Bel of WhatsApp 06-14245376 of e-mail naar janjaaptenarve@makelaarsvan.nl

Naar boven