Rivierenbuurt

Scroll naar inhoud
Rivierenbuurt

Karakteristiek wonen in alle ruimte

De Rivierenbuurt in Amsterdam-Zuid is een ideale wijk om van starter door te groeien naar een gezinswoning. De wijk biedt de nodige diversiteit voor een dynamische leefomgeving en veel ruimte voor een gezinsleven. De ruime, chique appartementen, veelal in de stijl van de Amsterdamse School, maken de Rivierenbuurt helemaal populair.

Ruim en karakteristiek

De Rivierenbuurt maakt deel uit van Plan Zuid van architect H.P. Berlage dat in de jaren twintig en dertig werd gebouwd. De straatnamen zijn vernoemd naar Nederlandse rivieren. De wijk is groen en ruim opgezet met veel karakteristieke elementen. In vrijwel elke straat voelt u de hand van de Amsterdamse School. En door de ligging tussen het centrum en uitvalswegen naar de A10 kunt u wonen en werken goed combineren. 

In de buurt

Voor jonge gezinnen biedt de Rivierenbuurt veel mogelijkheden. Er zijn uistekende (basis)scholen in de directe omgeving zoals De Donge, De Rivieren, Maas en Waal en St. Catharina. Daarnaast is er het zwembad Mirandabad, ontspanning in het Martin Lutherpark en vindt u in de Scheldestraat allerlei originele winkeltjes. 

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Rivierenbuurt? Maak dan een afspraak met Maurits van Leeuwen, onze wijkmakelaar voor de Rivierenbuurt. Bel of WhatsApp 06-11701437 of e-mail naar mauritsvanleeuwen@remax.nl

Naar boven