Rivierenbuurt

Rivierenbuurt

Karakteristiek wonen in alle ruimte

De Rivierenbuurt in Amsterdam-Zuid is een ideale wijk om van starter door te groeien naar een gezinswoning. De wijk biedt de nodige diversiteit voor een dynamische leefomgeving en veel ruimte voor een gezinsleven. De ruime, chique appartementen, veelal in de stijl van de Amsterdamse School, maken de Rivierenbuurt helemaal populair.

Ruim en karakteristiek

De Rivierenbuurt maakt deel uit van Plan Zuid van architect H.P. Berlage dat in de jaren twintig en dertig werd gebouwd. De straatnamen zijn vernoemd naar Nederlandse rivieren. De wijk is groen en ruim opgezet met veel karakteristieke elementen. In vrijwel elke straat voelt u de hand van de Amsterdamse School. En door de ligging tussen het centrum en uitvalswegen naar de A10 kunt u wonen en werken goed combineren. 

In de buurt

Voor jonge gezinnen biedt de Rivierenbuurt veel mogelijkheden. Er zijn uistekende (basis)scholen in de directe omgeving zoals De Donge, De Rivieren, Maas en Waal en St. Catharina. Daarnaast is er het zwembad Mirandabad, ontspanning in het Martin Lutherpark en vindt u in de Scheldestraat allerlei originele winkeltjes. De Rivierenbuurt bestaat onder andere uit de volgende buurten:

IJsselbuurt

In de IJsselbuurt kunt u nog ruime, monumentale woningen vinden in een breed opgezette omgeving. Met de auto bent u binnen enkele minuten op de A10. En op de fiets of openbaar vervoer bent u binnen een kwartier in het centrum van Amsterdam.

Rijnbuurt

De Rijnbuurt ligt ten zuiden van Amsterdam aan de Amstel. In deze buurt vindt je veel groen en krijg je al snel het gevoel dat het ruimtelijker aanvoelt dan de andere omliggende buurten. Ook hier vindt je de herkenbare bouw van de Amsterdamse School terug en veel ruimte voor kinderen.

Scheldebuurt

Wonen in de Scheldebuurt kent vele voordelen. De huizen zijn ruim, de buurt is rustig en door de nabijheid van de A10 bent ook nog eens zeer mobiel. Terwijl u toch op fietsafstand van het bruisende centrum van Amsterdam woont.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Rivierenbuurt? Maak dan een afspraak met Maurits van Leeuwen, onze wijkmakelaar voor de Rivierenbuurt. Bel of WhatsApp 06-11701437 of e-mail naar mauritsvanleeuwen@makelaarsvan.nl

Naar boven