Osdorp

Osdorp

Wonen in een groene en diverse omgeving

De wijk Osdorp ligt in stadsdeel Amsterdam Nieuw-West. Veel bewoners uit het centrum trekken naar wijken aan de rand van Amsterdam zoals Osdorp waardoor de buurt ‘upcoming’ is. Ontdek ook het groene en diverse karakter van Osdorp en maak een afspraak met een van onze makelaars voor een zoektocht naar uw ideale woning.

Amsterdamse school 

Osdorp kent een zeer diverse en multiculturele samenstelling. De grootste leeftijdsgroep hier ligt tussen 25 en 45 jaar oud, gevolgd door 45 tot 65-jarigen. De buurt is erg groen en is na de oorlog gebouwd in de typerende Amsterdamse school stijl. In Osdorp zijn vooral veel eengezinswoningen te vinden, met name in de huursector.

Veel te doen

Osdorp is “upcoming”. Je kunt er uitgebreid winkelen en eten in de Westermarket aan het Osdorpplein. Verder zijn er in Osdorp veel leuke en gezellige eettentjes te vinden. Geen zin in de drukte van de foodhallen? Breng dan eens een bezoek aan de kinderboerderij in het Osdorppark of geniet van de zon op het strand aan de Sloterplas. 

Goede bereikbaarheid

Osdorp is goed te bereiken met de tram. Ook ben je vanuit de wijk binnen een kwartier op het Leidseplein en binnen een half uur op Centraal station. Van daaruit kun je met de trein, bus, metro en tram alle richtingen uit. De snelweg is vanuit Osdorp goed te bereiken en er is ruim voldoende parkeergelegenheid in de buurt. 

Toekomst

Osdorp is oorspronkelijk een volkswijk met veel gezinnen. Tegenwoordig trekken veel mensen uit het centrum naar Osdorp vanwege de hoge huizenprijzen. In Osdorp zijn ze daarom bezig met verschillende projecten om zo ook meer diverse doelgroepen aan te trekken. Zij richten zich nu op starters en young professionals. Ook willen ze van Osdorp het centrum van Nieuw-West maken. Er wordt daarom hard gewerkt aan meer winkels, kantoorruimte en een bioscoop. 

Fontein en scholen

Een bekende locatie in Osdorp is de fontein aan het Osdorpplein. Om de fontein rennen lammetjes rond. In een straal van 3km zijn zeker 24 basis- en middelbare scholen te vinden.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Amsterdamse wijk Osdorp? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden en onze makelaardij.

Naar boven