Taxatie woning Amsterdam

Wat is uw woning in Amsterdam waard?

Onze erkende taxateurs zorgen voor een objectief taxatierapport. Dat heeft u nodig bij onder andere de aanschaf van een woning, (her-)financiering of een echtscheiding. Onze taxateurs helpen u daar graag bij. Zij zijn aangesloten bij het NWWI en geven u een deskundig beeld van de waarde van uw woning in Amsterdam.

Erkende taxateurs

De taxateurs van Makleaars van Amsterdam zijn aangesloten bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) waarbij regelmatig wordt gecontroleerd of ze aan de juiste eisen voldoen. Vervolgens wordt het taxatierapport gecontroleerd door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) waarbij wij ook zijn aangesloten.

Waarde van de woning

Bij een taxatie bepaalt de taxateur de waarde van uw woning aan de hand van recente transacties van vergelijkbare woningen en de huidige marktomstandigheden. De uitkomst hiervan wordt verwerkt in een gevalideerd taxatierapport. Het is belangrijk dat een taxatie door een gecertificeerde taxateur wordt uitgevoerd die de juiste kennis heeft op bouwkundig, economisch, juridisch niveau en goed op de hoogte is van de lokale markt(omstandigheden).

Daarom taxeren

Er zijn een aantal redenen waarom u een taxatie kunt laten verrichten, namelijk:

  • Het vaststellen van de juiste marktwaarde
  • Het aanvragen van een financiering voor de aankoop van een woning
  • Betere onderhandelingspositie bij de aankoop van een woning
  • Fiscale redenen
  • Oversluiten of aanpassen van uw hypotheek
  • Bepalen van de herbouwwaarde

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over onze taxatie voor uw woning in Amsterdam? Maak dan een afspraak. In een oriënterend gesprek vertellen wij u graag alles over onze mogelijkheden. Bel +31 (0)20 333 11 00 of e-mail naar info@makelaarsvan.nl

Naar boven