Zuidas

Zuidas

Wonen en werken in de 'Financial Mile'

De wijk Zuidas in Amsterdam-Zuid is in het buitenland ook wel bekend als de 'Financial Mile'. En dit is voornamelijk vanwege het vernieuwde, internationale kennis- en zakencentrum. Maar de Zuidas is ook een plek om te wonen, studeren en te recreëren. Met de komst van meer bewoners zal de Zuidas verder groeien tot een complete wijk met voorzieningen als winkels, scholen, horeca, sportcentra en overige uitgaansmogelijkheden. Een ideale combinatie voor wonen en werken.

De Zuidas ligt dichtbij zowel het centrum van Amsterdam als Schiphol en op een plek waar alle vormen van vervoer bij elkaar komen. Demografisch gezien wonen er in de Zuidas de meeste mensen tussen de leeftijd 25 en 44 jaar, voornamelijk in eenpersoonshuishoudens.

In de buurt

In de Zuidas openen steeds meer restaurants en bars hun deuren. Bekende hotspots van dit moment zijn onder andere Sla, Bowls & Buns, Strandzuid en Kenko Kitchen. Het Beatrixpark is een van de oudste moderne stadsparken van Amsterdam, hier kun je heerlijk wandelen langs kunstbeelden en schitterende tuinen. Voor kleine kinderen is er een pierenbad (open vanaf mei), een kinderspeelplaats en een grote zandbak.

Betere bereikbaarheid

Het Tracébesluit Zuidasdok heeft definitief groen licht gekregen voor de verbreding en gedeeltelijke ondertunneling van de ringweg A10 Zuid en de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Daarmee wordt de bereikbaarheid van de Zuidas aanzienlijk verbeterd. Om overlast van de bouw te voorkomen is de ruimte tussen het bouwproject en de gevels van omliggende gebouwen vergroot van drie naar vijf meter en wordt er zo snel mogelijk een overkapping gemaakt om geluidshinder te verminderen.

Bekende gebouwen

Bij een zakendistrict horen uiteraard ook de grote kantoorgebouwen. U vindt er onder andere het hoofdkantoor van ABN AMRO, World Trade Center Toren, ING House, Viñoly, de RAI en de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Zuidas? Maak dan een afspraak met Jan Jaap ten Arve, onze gespecialiseerde makelaar voor de Zuidas. 

Naar boven