Hoofddorppleinbuurt

Hoofddorppleinbuurt

Ruime buurt, volop in ontwikkeling

De Hoofddorppleinbuurt is een knusse omgeving en volop in ontwikkeling. Het biedt een ideale kans om te wonen in de nabijheid van het bruisende centrum en dicht in de buurt van uitvalswegen. Een ruim opgezette buurt met een unieke uitstraling door de architectuur van de Amsterdamse school.

Verandering van samenstelling

De Hoofddorppleinbuurt ligt in Amsterdam-Zuid. Het is gebouwd tussen 1929 en 1933 in de typische stijl van de Amsterdamse School met veel gevoel voor details en opvallend metselwerk in gevels en portieken. Omdat inmiddels ook veel huurwoningen te koop worden aangeboden, verandert de samenstelling. Steeds meer jonge gezinnen en studenten komen er wonen. Ook de aantrekkingskracht op jonge gezinnen en bewoners van buiten Amsterdam wordt steeds groter. De buurt is daardoor beslist in opkomst.

In de buurt

Vanaf de Stadiongracht kunt u leuke boottochtjes maken, onder andere langs het Olympisch Stadion. Dichtbij ligt Park Schinkeleilanden waar u kunt sporten en recreëren. Of ga tennissen op de banen van tennisvereniging Joy Jaagpad. Met de opkomst van de buurt openen ook steeds meer leuke restaurantjes, cafés en hippe winkeltjes hun deuren.

Goede bereikbaarheid

De Hoofddorppleinbuurt ligt vlakbij station Amsterdam-Zuid met goede aansluitingen voor trein-, metro- en tramverbindingen. Binnen 10 minuten bent u in het centrum. Met de A10 dichtbij, komt u met de auto makkelijk in andere delen van het land. Daarnaast is de buurt volop in ontwikkeling. Volgens het Gebiedsplan 2018 Oud-Zuid waarin ook de Hoofddorppleinbuurt is opgenomen, wordt hard gewerkt aan het levendig maken van de buurt. Dat zult u onder andere merken aan aantrekkelijke winkelgebieden en extra fietsparkeergelegenheden. In een straal van 3km zijn er gemiddeld 100 kinderdagverblijven, 46 basisscholen, 21 VMBO-scholen en 21 HAVO/VWO- scholen.

Uw makelaar voor de Hoofddorppleinbuurt

Pelle Freijsen is onze gespecialiseerde makelaar voor de Hoofddorppleinbuurt en weet precies wat er speelt in de wijk. Pelle Freijsen: “De hoofddorppleinbuurt heeft voor iedereen wat te bieden. Dit zie je ook terug in het aanbod van winkels en cafe’s. Voor mij is het een fascinerend stukje stad, vooral door de menging van de sferen van Amsterdam-West en -Zuid. Wat ik ook heel leuk vind aan wonen in deze buurt is het grote aanbod van groen. Van het Vondelpark tot het Amsterdamse bos, het is allemaal dichtbij en er is voor iedereen wat wils. Mijn favoriete plekje? 'Lokaal van de Stad'. Dit café is de perfecte plek om na het werk te genieten van een heerlijk speciaalbiertje!" Maak kennis met Pelle Freijsen, wijkmakelaar voor de Hoofddorppleinbuurt.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Hoofddorppleinbuurt? Maak een afspraak met Pelle Freijsen. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten. Bel of WhatsApp 06-54668100 of e-mail naar pellefreijsen@makelaarsvan.nl

Naar boven