Oude Pijp

Oude Pijp

Wonen in het 'Quartier Latin' van Amsterdam

De Oude Pijp is een opkomende, bruisende buurt die ook wel het 'Quatier Latin' van Amsterdam wordt genoemd dankzij de studentikoze sfeer en de vele leuke terrasjes. Een leuke buurt, dichtbij het centrum die het vooral moet hebben van kleinschaligheid en diversiteit. 

Populaire buurt

De Oude Pijp, ook wel de Noord-Pijp genoemd, kent voornamelijk boven- en benedenwoningen uit 1880-1906. In de afgelopen jaren waren de woningen populair onder studenten en starters, vooral door de gunstige woningprijzen. Inmiddels zijn de woningprijzen gestegen tot gemiddeld rond de € 500.000,-. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van de Oude Pijp is tussen de 25-44 jaar oud met over het algemeen eenpersoons huishoudens. 

In de buurt 

De grote bezienswaardigheid in de Oude Pijp is de Albert Cuypmarkt waar dagelijks zo'n 260 kraampjes staan met onder andere vers fruit, groente en kleding. Aan het Gerard Douplein en Marie Heinekenplein zijn leuke horecagelegenheden zoals "De Duvel", "Restaurant Floreyn" en "Casa Nostra". In het Saphatipak kunt u heerlijk wandelen door de Engelse landschapsstijl. 

Voorzieningen

De toenemende bezoekersstroom zorgt voor economische vooruitgang in de Oude Pijp. De buurt groeit ook mee in deze ontwikkeling en weet ondanks de groei toch z’n karakter te behouden. Het blijft een kleinschalige, goed bereikbare buurt met een tolerante sfeer en een groot aanbod aan voorzieningen. Scholen en kinderopvang in de Oude Pijp zijn er genoeg. Binnen een straal van 3 km heb je al rond de 137 kinderdagverblijven, 48 basisscholen, 21 VMBO-scholen en 22 HAVO/VWO-scholen. 

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Oude Pijp? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars

Naar boven