Nieuwe Pijp

Nieuwe Pijp

Typische Amsterdamse volksbuurt met veel potentie

De nieuwe Pijp, ook wel Zuid-Pijp genoemd, heeft alles in zich om de Oude Pijp op te volgen. Het is een echte Amsterdamse volksbuurt met de potentie om een hippe wijk te worden, vooral door de aantrekkingskracht op jonge bewoners van buiten Amsterdam. De bouw van de Nieuwe Pijp staat bekend om de architectuur uit de Amsterdamse Schoolbeweging. Wilt u een huis kopen of een huis verkopen in de Nieuwe Pijp? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars

In opkomst

De meest voorkomende woningen zijn boven- en beneden woningen met het bouwjaar rond 1906-1985. De gemiddelde vraagprijs is rond de €440.000,-. De leeftijd van de inwoners van de Nieuwe Pijp ligt voornamelijk tussen de 25-44 jaar oud, verdeeld over grotendeels eenpersoonshuishoudens. In vergelijking met het centrum is de Nieuwe Pijp nog in opkomst wat goede mogelijkheden biedt voor het kopen van een woning.

In de buurt

De rust van het Sarphatipark en de typische Amsterdamse horecagelegenheden maken de Nieuwe Pijp een gewilde plek. Er zijn diverse restaurants, cafés en leuke terrasjes aan het Gerard Douplein. De kinderboerderij "de Pijp" is een van de leukste plekken voor kinderen om in aanraking te komen met dieren en dingen te leren over de natuur en het milieu. Op het culinaire vlak zijn er met Michelin sterren bekroonde restaurants zoals Sinne en de restaurants van het Okura hotel: Yamazato, Sazanka en Ciel Blue.

Goed bereikbaarheid

In de buurt rijden veel bussen, trams en ook metro's waarmee u snel in het centrum bent. Met de auto komt u makkelijk op de A10 waardoor werken buiten Amsterdam goed te doen is. Scholen en kinderopvang zijn er genoeg in de Nieuwe Pijp. Binnen een straal van 3 km vindt u 124 kinderdagverblijven, 44 basisscholen, 20 VMBO-scholen en 21 HAVO/VWO- scholen, inclusief Montessorischolen.

Maak een afspraak

Wilt u een huis kopen of een huis verkopen in de Nieuwe Pijp? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars in een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten.

Naar boven