Amsterdam Geuzenveld

Amsterdam Geuzenveld

Heerlijk wonen in een van de groenste wijken van Amsterdam

Geuzenveld is een wijk in de Westelijke Tuinsteden in Amsterdam. Het is een van de groenste woonomgevingen van Amsterdam en een heerlijke plek om in op te groeien. Door de grote diversiteit in huizen – zowel hoogbouw als eengezinswoningen – biedt het nog volop kansen om ruim te wonen in een groene omgeving. Ontdek Amsterdam Geuzenveld en maak een afspraak met een van onze makelaars voor een zoektocht naar uw ideale woning.

Laagbouw en eengezinswoningen

Geuzenveld bestaat uit laagbouw, portieketagebouw en hoogbouw en was eind jaren vijftig afgebouwd. In de jaren negentig is de wijk aan de westkant uitgebreid met de buurt de Eendracht, op een gedeelte van Sportpark De Eendracht. De meest voorkomende woningen zijn eengezinswoningen en tussenwoningen die voornamelijk gebouwd zijn tussen 1957-2003. De buurt Geuzenveld is ruim opgezet met veel groen. 

Sport en spelen

Met groengebieden zoals het Gerbrandypark, Eendrachtspark, de Tuinen van West en het nabijgelegen Bretten en Sloterpark is Geuzenveld een van de groenste plekken van Amsterdam. In de naastliggende buurt kun je terecht voor allerlei soorten sport bij Sportpark Ookmeer. Eerst lagen er vooral voetbalvelden in het sportpark. Inmiddels zijn er ook velden en faciliteiten voor diverse andere sporten, zoals atletiek, beachvolleybal, boogschieten, golf (Golfclub Ookmeer), handbal, honkbal en softbal (Amsterdam Pirates), paardrijden en korfbal. Op het Geuzeneiland, ook wel kindereiland genoemd, kunnen kinderen zonder het gevaar van verkeer spelen. Het eiland staat nu vooral bekend om de manege waar je kan paardrijden en les krijgen in paardrijden. 

Veel te doen 

Park de Kuil is een veelvuldig gebruikt park voor sport en spel. Diverse speelterreinen zijn er beschikbaar voor de kinderen en daarnaast is het uiteraard een heerlijk park om doorheen te wandelen. Het gebied stond bij de plaatselijke bevolking vanwege de lage ligging destijds bekend als de Kuil. Vandaar de naam Park de Kuil. Enkele jaren geleden is het gebied veranderd in het eerste ecologische park van Geuzenveld. Uiteraard kan je naast het sporten en genieten van de natuur, terecht bij leuke, gezellige en knusse restaurants. Een paar voorbeelden zijn: Deli Amore Italiaans Restaurant, Mama Rossa en Café ’t Ruysje. 

Goede bereikbaarheid

Het noordelijk deel van Geuzenveld ligt aan de N200 – De Haarlemmerweg. Door middel van deze weg ben je binnen een paar minuten op de A10 of de A5 waar je daarna alle kanten op kan. Door de meerdere bushaltes in de buurt kom je ook met openbaar vervoer snel op je plaats van bestemming. In de buurt heb je ook het start/eindpunt van de tramlijn 13. 

Scholen 

In een straal van 3km zijn er 11 kinderdagverblijven, 14 basisscholen, 9 VMBO-Scholen en 5 HAVO/VWO- scholen.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Amsterdam Geuzenveld? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden en onze makelaardij.

Naar boven