Tuindorp Oostzaan

Tuindorp Oostzaan

Groen wonen met goede woonkansen

Net als de andere Tuindorpen in Amsterdam-Noord valt Tuindorp Oostzaan onder beschermd stadsgezicht. Hiermee worden de historische structuren van de buurt gegarandeerd. Maak kennis met nieuwe woonkansen in de charme van een typisch Amsterdams tuindorp. 

Amsterdamse Schoolstijl

In het middelpunt van Tuindorp Oostzaan ligt het Zonneplein, gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. Aan het plein ligt onder andere theater ‘t Zonnehuis. Kenmerkend voor deze buurt is dat er bijna geen flatgebouwen te vinden zijn. 90% is laagbouw. De Bongerd is de nieuwbouwwijk in deze wijk. Ook hier vind je voornamelijk eengezinswoningen. Aan Zijkanaal 1 zijn een aantal hoogbouwflats te vinden met prachtig uitzicht over de Kadoelerbreek.

Uitstekende bereikbaarheid

De bereikbaarheid van Tuindorp Oostzaan is uitstekend. Overal ben je binnen 10 minuten bij de NDSM pont naar de Houthavens en het Centraal Station. De wijk ligt vlakbij de Ring A10 voor snelle verbinding met andere delen van het land.

Goede woonkansen

Oorspronkelijk is de wijk gebouwd met huizen voor arbeiders van de ADM en NDSM werven. Ook deze wijk is in opkomst. Er zijn steeds meer koopwoningen, die zeer geliefd zijn door hun tuintje voor en achter. Ook de nieuwbouwwijk de Bongerd is zeer in trek, omdat deze buurt voornamelijk koophuizen en vrije sector huurhuizen bevat. Er zijn veel plekjes, waar je prachtig tussen het groen woont.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Tuindorp Oostzaan, Amsterdam-Noord? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten.

Naar boven