IJsselbuurt

IJsselbuurt

Monumentaal wonen, dichtbij de A10

In de IJsselbuurt kunt u nog ruime, monumentale woningen vinden in een breed opgezette omgeving. Met de auto bent u binnen enkele minuten op de A10. En op de fiets of openbaar vervoer bent u binnen een kwartier in het centrum van Amsterdam.

Authentieke details

De IJsselbuurt ligt in stadsdeel Zuid. Deze buurt is net als de Nieuwe Pijp gebouwd in de stijl van de Amsterdamse school met veel authentieke details in de woonblokken. Veel van deze woonblokken zijn aangewezen als monument. De IJsselbuurt kent een hoog percentage kleine woningen en de bewoners hebben een lager gemiddeld huishoudinkomen dan in heel Zuid. Wel wonen in deze buurten meer hoger opgeleiden dan gemiddeld in Amsterdam. Met de gemiddelde leeftijd van de inwoners tussen de 25 – 44 jaar zijn het over het algemeen eenpersoonshuishoudens. 


Winkelen en tafelen

De winkelstraten lopen dwars door de IJsselbuurt waardoor de buurt voor elk wat wils heeft. Omdat de IJsselbuurt aan de Amstel ligt kunt u er makkelijk een bootje huren en Amsterdam via de Amstel te beleven vanaf het water. Bij Cafe Blek kan je lekker een ontbijtje of late night snack halen of ga voor een vegetarische maaltijd langs bij Restaurant Betty’s. In de omliggende buurten zoals Nieuwe Pijp en Diamantbuurt is er ook een ruime selectie aan bezienswaardigheden. 

Alles in de buurt

Voor het openbaar vervoer hoeft je niet ver te lopen. En met de tram en/of bus ben je binnen 5 minuten bij het Amstel station. Verder bent u met de auto snel op de A10. Binnen een straal van 3km vindt je gemiddeld 99 kinderdagverblijven, 40 basisscholen, 19 VMBO-scholen en 21 HAVO/VWO-scholen. 

In de Rivierenbuurt

De IJsselbuurt maakt deel uit van de Rivierenbuurt in Amsterdam-Zuid. Een ideale wijk om van starter door te groeien naar een gezinswoning. De wijk biedt de nodige diversiteit voor een dynamische leefomgeving en veel ruimte voor een gezinsleven. De ruime, chique appartementen, veelal in de stijl van de Amsterdamse School, maken de Rivierenbuurt helemaal populair.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Scheldebuurt? Maak dan een afspraak met Maurits van Leeuwen, onze makelaar voor de Rivierenbuurt

Naar boven