Amsterdam Oud-West

Amsterdam Oud-West

Groen en levendig met historische charme

Amsterdam Oud-West ligt net iets buiten de grachtengordel van Amsterdam. Oud-West is een stadsdeel dat erg groen en levendig is. Het is gebouwd in de negentiende eeuw en in deze tijd zijn er veel verschillende en lekkere restaurants gevestigd. De Clercqstraat en de Jan Pieter Heijestraat zijn twee straten waar ontzettend veel boetiekjes en conceptstores zitten, het is er altijd bedrijvig. Ondanks alle nieuwe en hippe tentjes die zich vestigen in Amsterdam Oud-West blijft de wijk haar historische charmes bewaren.

Hotspots in Oud-West

De Hallen en De Foodhallen zijn beide gevestigd in de Kinkerbuurt in Amsterdam Oud-West. De Hallen, een voormalige gemeentevervoersbedrijf, is de naam van een cultureel centrum met een bibliotheek, theater, bioscoop, horeca, tv-studio’s en ambachtscentrum. Een ander mooi theater in Amsterdam Oud-West is Theater de Cameleon. Hier kunt u muzikanten of acteurs zien, vaak aan het begin van hun carrière. Bij de Foodhallen kunt u voornamelijk genieten van allerlei gerechten en dranken uit internationale keukens. In de Kinkerbuurt ligt de Ten Katemarkt. Hier kunt u elke dag tussen 9.00 en 18.00 uur terecht voor heerlijk vers fruit en groente maar ook voor een stuk kaas, kleding of bloemen.

In de buurt

Bij MOAK Pancakes in de De Clercqstraat kunt u elke dag terecht voor de lekkerste pancakes. Hiervoor worden zoveel mogelijk lokale en biologische producten gebruikt. Voor ontbijt of lunch kunt u terecht bij Schuurmanoomkensgrassotti. Ze hebben hier een groot assortiment aan koffiebonen waardoor er voor iedereen wel wat tussen zit. Uiteraard kan er ook wijn gedronken worden op deze locatie in combinatie met een borrelhapje of een heerlijk diner. De wijn die wordt geschonken is uitsluitend natuurwijn. Voor een eventueel toetje, of gewoon voor tussendoor, kunt u eens langsgaan bij IJscuypje aan de Amstelveenseweg. Zij hebben 12 standaard smaken in het assortiment en kiezen daarnaast dagelijks extra smaken uit die afhankelijk zijn van het seizoen. 

Vondelpark om de hoek

Als u meer geniet van het buitenleven biedt het Vondelpark de uitkomst. Het park is in 1996 benoemd tot een rijksmonument als een van de eerste stadsparken. Het park is gelegen op de grens van Amsterdam Oud-Zuid en Zuid.

Uw makelaar voor Amsterdam Oud-West

Marco Koppen is onze gespecialiseerde makelaar voor Amsterdam Oud-West. Marco: "Als wijkspecialist focus ik me op Oud-West. Dit houdt in dat ik continu de ontwikkelingen in de wijk volg. Op deze manier kan ik mijn klanten optimaal van dienst zijn en weet ik het maximale te halen uit aankoop en verkoop. Door mijn grote affiniteit met de buurt vind ik dit heel leuk om te doen. Ik fiets er dagelijks doorheen op weg naar kantoor of naar een afspraak. Dan kom je een hoop tegen." Maak kennis met Marco Koppen, wijkmakelaar voor Amsterdam Oud-West

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Amsterdam Oud-West? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten.

Naar boven