Amsterdam Oud-West

Scroll naar inhoud
English?

Groen en levendig met historische charme

Amsterdam Oud-West ligt net iets buiten de grachtengordel van Amsterdam. Oud-West is een stadsdeel dat erg groen en levendig is. Het is gebouwd in de negentiende eeuw en in deze tijd zijn er veel verschillende en lekkere restaurants gevestigd. De Clercqstraat en de Jan Pieter Heijestraat zijn twee straten waar ontzettend veel boetiekjes en conceptstores zitten, het is hier daarom ook altijd bedrijvig. Ondanks alle nieuwe en hippe tentjes die zich vestigen in Amsterdam Oud-West blijft de wijk haar historische charmes bewaren.

Hotspots in Oud-West

De Hallen en De Foodhallen zijn beiden gevestigd in de Kinkerbuurt in Amsterdam Oud-West. De Hallen, een voormalige gemeentevervoersbedrijf, is de naam van een cultureel centrum met een bibliotheek, theater, bioscoop, horeca, tv-studio’s en ambachtscentrum. Een ander mooi theater in Amsterdam Oud-West is Theater de Cameleon. Hier kunt u professionele muzikanten of acteurs zien, maar ook de eerste optredens van mensen. Bij de Foodhallen kunt u voornamelijk genieten van allerlei gerechten en dranken afkomstig uit verschillende landen. Wat ook gelegen is in de Kinkerbuurt is de Ten Katemarkt. Hier kunt u elke dag tussen 9.00 en 18.00 uur terecht voor heerlijk vers fruit en groente, maar ook voor een stuk kaas, kleding of bloemen.

In de buurt

Bij MOAK Pancakes kunt u elke dag, de hele dag, terecht voor de lekkerste pancakes. Voor het maken van deze pancakes worden zoveel mogelijk lokale en biologische producten gebruikt. De zaak is gelegen aan de Clercqstraat. Een andere plek waar u terecht kunt voor onder andere ontbijt of lunch is het Schuurmanoomkensgrassotti. Het is een koffie- en wijnbar gelegen in Amsterdam Oud-West. Ze hebben hier een groot assortiment aan koffiebonen waardoor er voor iedereen wel wat tussen zit. Uiteraard kan er ook wijn gedronken worden op deze locatie in combinatie met een borrelhapje of een heerlijk diner. De wijn die wordt geschonken is uitsluitend natuurwijn. Voor een eventueel toetje, of gewoon voor tussendoor, kunt u eens langsgaan bij het IJscuypje aan de Amstelveenseweg. Zij hebben 12 standaard smaken in het assortiment en kiezen daarnaast dagelijks extra smaken uit die afhankelijk zijn van het seizoen. 

Vondelpark om de hoek

Als u meer geniet van het buitenleven biedt het Vondelpark de uitkomst. Het park is in 1996 benoemd tot een rijksmonument als een van de eerste stadsparken. Het park is gelegen op de grens van Amsterdam Oud-Zuid en Zuid.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Amsterdam Oud-West? Maak een afspraak met een van onze makelaars

Naar boven