Overtoomse Veld

Overtoomse Veld

Groene en ruime wijk, volop in ontwikkeling

Overtoomse Veld en is een zeer groene en ruime wijk in Amsterdam Nieuw-West. Het is een leuke buurt waar altijd veel te doen is dankzij de levendigheid in de parken en pleinen. De wijk is volop ontwikkeling om woningaanbod, werkplaatsen en ontmoetingsplekken uit te breiden. Ontdek nieuwe woonkansen in het Overtoomse Veld.

Dichtbij centrum

Overtoomse Veld ligt dicht bij het centrum. Met het openbaar vervoer bent u binnen enkele minuten op het Leidseplein. De woningen in de wijk zijn voornamelijk in de jaren ‘50 en ‘60 gebouwd en bestaan uit bovenwoningen en maisonnette. 

Veel te doen

In en rondom de buurt is veel groen. U kunt het Rembrandtpark of het Vondelpark bezoeken voor een ontspannen wandeling of om gezellig te BBQ’en. Ook zijn er verschillende pleinen zoals het Mercatorplein, Surinameplein en Hoofddorpplein met leuke winkels en eet- en drinkgelegenheden. Even buiten de buurt kunt u allerlei musea bezoeken zoals het Rijksmuseum en het Stedelijk museum.

Goede bereikbaarheid

Het Overtoomse Veld is goed bereikbaar met de auto. De oprit voor de hoofdweg is namelijk nog geen kilometer rijden en dan kunt u alle kanten uit. Ook rijden er in de wijk de bus en de tram waarmee u snel en gemakkelijk het centrum in rijdt. 

Volop in ontwikkeling

Er wordt hard gewerkt aan Overtoomse Veld. Woningcorporaties, vastgoedpartijen en de gemeente Amsterdam werken hard aan de bouw van extra woningen en aan meer ruimte voor werken en elkaar ontmoeten. Het karakter van de wijk verandert van een monotone woonwijk naar een levendig stedelijk gebied. Dit is al goed zichtbaar

Scholen in de buurt

Kinderen kunnen in de omgeving naar school. Binnen 3 km zijn er 91 kinderdagverblijven en 38 basisscholen. Voor middelbaar onderwijs kunnen ze terecht op 33 vmbo/havo/vwo-scholen binnen 5 km.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Amsterdamse wijk Overtoomse Veld? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden en onze makelaardij.

Naar boven