Vondelbuurt

Vondelbuurt

Wonen in luxe, aan het Vondelpark

De Vondelbuurt is een luxe buurt in stadsdeel Amsterdam Oud-West en heeft bewoners veel te bieden. In 1865 werd het Vondelpark geopend, dit was ook het begin van de Vondelbuurt. Het park werd namelijk aangelegd om de waarde van de toekomstige omliggende huizen te verhogen. Dit is ook gelukt want de meest voorkomende woningen zijn penthouses en bovenwoningen die voornamelijk gebouwd zijn tussen 1882-1893.

Veel te doen 

In de Vondelbuurt kun je heerlijk wandelen in het Vondelpark, sporten in een van de sportscholen of lekker uitgaan in een van de vele restaurants, cafés of nachtclubs. Uiteraard zijn er ook genoeg culturele voorzieningen en winkels beschikbaar. 

Goede bereikbaarheid

De Vondelbuurt is goed bereikbaar door de vele openbare vervoersmiddelen die beschikbaar zijn. Ook is de Vondelbuurt goed bereikbaar met de auto, helaas blijft parkeren in de Vondelbuurt wel lastig net als in heel Amsterdam. 

Scholen in de buurt

In een straal van 3km zijn er 161 kinderdagverblijven, 54 basisscholen, 23 VMBO-Scholen en 24 HAVO/VWO- scholen incl. Montessorischolen.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in deVondelbuurt? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten.

Naar boven