Volewijck

Volewijck

Wonen in jaren ‘30 stijl in een sfeervolle omgeving

De Volewijck is een gewilde locatie in Amsterdam-Noord. Niet verrassend want de wijk heeft veel te bieden zoals een karakteristieke jaren ‘30 bouwstijl. Starters maken er nog een kans om hun eerste stappen op de Amsterdamse woningmarkt te zetten. Het heeft een bruisend winkelcentrum en een markt. En er is volop horeca in de buurt. Maak kennis met de sfeervolle Volewijck.

Jaren dertig sfeer

Een paar minuten lopen vanaf de Buiksloterwegpont ligt de wijk Volewijck. De wijk is in de dertiger jaren opgezet om arbeiders van onder andere de ADM werf, NDSM werf, Fokkerfabrieken en nog enkele andere bedrijven te huisvesten. De Van der Pekbuurt en Gentiaanbuurt worden gerenoveerd door woningbouwvereniging Ymere. Om deze renovatie te bekostigen wordt een gedeelte van de gerenoveerde woningen verkocht. Daar liggen nog grote kansen voor starters op de woningmarkt.

Populaire locatie

Door het karakteristieke dertiger jaren uiterlijk van de huizen in zowel de Van der Pekbuurt als de Gentiaanbuurt zijn de koopwoningen zeer in trek. Ook de typische tuindorpen Distelbuurt, Bloemenbuurt en Floradorp zijn populaire onderdelen van Volewijck. Kinderen kunnen in Volewijck naar een van de vijf basisscholen in de buurt.

Veel in de buurt

Het middelpunt van Volewijck is het nieuwe winkelcentrum Mosplein en de Van der Pekstraat met de Van der Pekmarkt. Naast winkels zijn er in de van der Pekbuurt meerdere restaurantjes, zoals El Pecorino, Café Keppler, Stewart & Sally Noord, Café Modern, Kannibalen en Paradijsvogels en nog vele leuke, kleine eettentjes.

Aan het Noorderpark

Bloemenbuurt en Floradorp liggen aan het prachtige Noorderpark. Behalve wandelen en spelen in de natuurspeeltuin worden er vaak allerlei evenementen georganiseerd. Aan de rand van het park ligt het pas vernieuwde Noorderparkbad met zowel binnen- als buitenbaden. De noordkant van het park grenst aan het metrostation Noorderpark. In de Bloemenbuurt komen regelmatig woningen te koop. Een prachtige locatie zo aan het park en dicht bij de metro.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Volewijck, Amsterdam-Noord? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten.

Naar boven