Landelijk Noord

Landelijk Noord

Groen wonen in alle rust en ruimte

Landelijk Noord is een gebied in het noorden van de gemeente Amsterdam en in het zuiden van de regio Waterland in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het bestaat uit prachtige landelijke dorpjes en buurtschappen die zeer populair zijn bij Amsterdammers die de drukte van de stad verruilen voor groen wonen op het platteland. 

Het prachtige Waterland

Ten noorden van de ring A10 bij de kruising met de Nieuw Leeuwarderweg ligt Waterland. Een gedeelte van het prachtige Waterland is onderdeel van de Gemeente Amsterdam of een wijk van stadsdeel Amsterdam-Noord. Landelijk Noord bestaat uit de dorpjes Durgerdam, Holysloot, Ransdorp, Schellingwoude en Zunderdorp. Daarnaast bestaat het deel uit de buurtschappen 't Nopeind en Het Schouw.

Geliefde dorpen

Deze dorpen zijn zeer geliefd bij Amsterdammers die buiten willen wonen en toch dicht bij de stad. Zo woont burgemeester Femke Halsema in Holysloot. Ze is als burgemeester verplicht in de gemeente Amsterdam te wonen en heeft er voor gekozen om met haar gezin prachtig aan de Holysloter Die te wonen. Net als meer dan de helft van de bewoners van Holysloot en de andere dorpen in Landelijk Noord.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Landelijk Noord, Amsterdam-Noord? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten.

Naar boven