Helmersbuurt

Helmersbuurt

Unieke wijk met karakteristieke bomen en rust

De Helmersbuurt is een buurt in Amsterdam Oud-West. De wijk heeft haar naam te danken aan de Nederlandse dichter Jan Frederik Helmers. Hij maakte ook deel uit van de stadsuitbreidingen aan het eind van de 19e eeuw. De meest voorkomende woningen in de buurt zijn boven- en tussenwoningen die voornamelijk tussen 1897-1906 zijn gebouwd. De Helmersbuurt is een erg unieke wijk door haar karakteristieke hoge bomen, rust en culturele hotspots.

Vondelpark om de hoek 

Met het Vondelpark om de hoek kun je heerlijk ontspannen of genieten van de sportieve kant van het park zoals wandelen, fietsen, enzovoort. Tegenwoordig is de Helmersbuurt een populaire buurt vanwege de winkels en restaurants in de omliggende buurten. Voor een avondje naar de bios hoef je niet ver weg want Lab 111 is zeven dagen in de week open. Je kunt daar ook dineren voor of na de film. Wandel op je gemak door de Helmersbuurt om de creativiteit op te snuiven die door de talloze kunstenaars en schrijvers hier zijn nagelaten.

Goede bereikbaarheid

Door de ligging en de bekende omliggende buurten zijn er genoeg opties voor openbaar vervoer. Binnen 10 minuten rij je op de A10 en vanuit daar kan je uiteraard alle kanten op met je eigen vervoer. 

Scholen in de buurt

In een straal van 3km zijn er 154 kinderdagverblijven, 55 basisscholen, 22 VMBO-Scholen en 22 HAVO/VWO- scholen incl. Montessorischolen.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Helmersbuurt? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten.

Naar boven