Amsterdam Slotermeer

Amsterdam Slotermeer

Groen wonen aan de Sloterplas

In de wijk Slotermeer zijn nog volop woonkansen in een prachtige, groene omgeving dicht bij de dynamiek van het Amsterdamse centrum. Je vindt er een grote variatie van woningen in een ideale woonomgeving voor vooral gezinnen met jonge kinderen. Ontdek Amsterdam Slotermeer en maak een afspraak met een van onze makelaars voor een zoektocht naar uw ideale woning.

Eengezinswoningen en tussenwoningen 

Slotermeer is in de jaren ‘50 gebouwd als één van de eerste delen van het Algemeen Uitbreidingsplan van Van Eesteren, met als doel om de grote woningnood in Amsterdam van voor de oorlog te ledigen. Slotermeer is – net als de rest van Stadsdeel Nieuw-West – gebouwd volgens de principes van het modernisme: een open stedenbouwkundige verkaveling met veel groen, strokenbouw en daglicht in de woningen. De meest voorkomende woningen in Slotermeer-Zuidwest zijn eengezinswoningen en tussenwoningen die voornamelijk gebouwd zijn tussen 1954-1994. 

Natuur en spelen

De Natuurspeeltuin ‘De Natureluur’ combineert de natuur van het Sloterpark met spannende speeltoestellen. Zo krijgt het Sloterpark een plek waar kinderen kunnen spelen met en in het water. Ze kunnen meer leren over planten en beesten die leven in het Sloterpark en op een speelse manier het park kunnen verkennen en gebruiken. De speeltuin is openbaar toegankelijk. Je kunt dus altijd komen spelen. Daarnaast worden er een aantal activiteiten georganiseerd in de Natureluur.

Sporten en strand

Sloterplas is een fantastische plek voor alle buitensporters. In 1957 werd aan de noordwestkant van de plas het Sloterplasbad geopend, in 1973 verrees hier het Sloterparkbad, een overdekt zwembad en een buitenbad, dat in 2001 werd vervangen door een nieuw gebouw voor de (wedstrijd-)zwemsport. Ten noorden van het zwembad ligt aan de noordwestoever een recreatiestrand, het 'Sloterstrand'. De Sloterplas wordt, vooral aan de zuidoostkant, gebruikt voor zeil-, kano-, hengel- en duiksport. In de diepte van de plas bevindt zich sinds 1966 het oudste onderwaterhuis van Nederland, de Cockel Bockel. Jaarlijks vindt in oktober de Sloterplasloop plaats, een hardloopwedstrijd rond de Sloterplas. Zowel aan de noordwestkant, als aan de zuidoostkant ligt een haventje voor zeil- en motorboten. 

Goede bereikbaarheid

Het noordelijke deel van Slotermeer-Zuidwest ligt aan de N200 die direct verbonden is met de snelweg de A10. Door de verschillende openbaar vervoershaltes ben je door middel van de tram en bus snel op je bestemming. 

Scholen

In een straal van 3km zijn er 28 kinderdagverblijven, 25 basisscholen, 12 VMBO-Scholen en 7 HAVO/VWO- scholen.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Amsterdamse wijk Slotermeer? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden en onze makelaardij.

Naar boven