Eendracht

Eendracht

Ruimte en recreatie met het centrum om de hoek

Eendracht is een ideale omgeving om te wonen met kinderen. De omgeving is groen, ruim en biedt volop mogelijkheden voor sport, spel en leren. In de voormalige veenpolder is het prettig leven met de dynamiek van het Amsterdamse centrum om de hoek. Ontdek de Amterdamse wijk Eendracht en maak een afspraak met een van onze makelaars voor een zoektocht naar uw ideale woning.

Vooral eengezinswoningen

De Eendracht is een Nederlandse polder gelegen in stadsdeel Amsterdam Nieuw-West. Tot aan de 17e eeuw was het een veenweidegebied dat hierna werd ingericht tot polder. Het gebied heeft haar naam te danken aan de veenderij De Eendracht. Ook het nabijgelegen Eendrachtpark is hiernaar vernoemd. Dit bedrijf heeft tussen 1920 en 1941 een deel van het gebied uitgeveend. In deze wijk heeft de grootste groep inwoners een leeftijd van tussen de 45 en 65 jaar oud en zijn er veel eengezinswoningen en tussenwoningen te vinden. 

Wat is er te doen?

Voor de sporters onder ons zijn er genoeg verschillende sporten te doen bij Sportpark de Eendracht. Hier kun jje terecht voor sporten zoals American Football, Australian Football, beachvolleybal, fitness, survivalrun, cricket, handbal, tennis, kaatsen, padel, klimmen en hardlopen voor visueel beperkten. Voor vrije tijd en recreatie zijn er diverse volkstuinen en tuinparken. Op twee van deze locaties is ook een bijenpark te vinden. 

Bereikbaarheid

In Eendracht zelf rijdt er vrijwel geen openbaar vervoer, maar op slechts 10 minuten fietsen ligt het treinstation Halfweg-Zwanenburg waar je op de sprinter naar verschillende bestemmingen kunt stappen. Ook de hoofdweg ligt goed gelegen voor Eendracht. Als u 1,3 km rijdt zit u al op de hoofdweg in alle richtingen. 

Scholen

In en rondom Eendracht zijn er verschillende scholen te vinden. Binnen een straal van 3km 11 basisscholen en binnen een straal van 5km 11 vmbo-, havo- en vwo-scholen.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Amsterdamse wijk Eendracht? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden en onze makelaardij.

Naar boven