Sloter-/Riekerpolder

Sloter-/Riekerpolder

Groen en sportief wonen nabij de Nieuwe Meer

De Sloter-/Riekerpolder is een wijk in stadsdeel Amsterdam Nieuw-West. De verschillende parken geven de wijk een groen karakter. En door de aanwezigheid van sportparken aan de Nieuwe Meer komen sportieve bewoners er volop aan hun trekken. Ontdek de vele mogelijkheden van Sloter-/Riekerpolder.

Wonen in Sloter-/Riekerpolder 

Het is een polder die in 1634 is ontstaan en in deze tijd onderdeel is van een veenweidegebied. In de jaren 40 is de verstedelijking gekomen door de aanleg van het bedrijventerrein Riekerhaven. De meeste woningen zijn gebouwd tussen 1991 en 1994, dit zijn voornamelijk eengezinswoningen en tussenwoningen.

Veel te doen

De wijk is erg groen en er zijn daarom ook verschillende parken te vinden zoals het Siegerpark en het Park de Oeverlanden. Ook is het bijenpark niet ver weg en een leuk idee voor een mooie wandeling. Ook zijn er sportpark Sloten en sportpark Riekerhaven te vinden waar allerlei soorten sport beoefend kunnen worden. 

Goede bereikbaarheid

De A4 loopt door de wijk heen waardoor je met een paar minuten al op de hoofdweg bent in verschillende richtingen. Met het openbaar vervoer kun je gemakkelijk door de wijk en naar het centrum van Amsterdam reizen. De treinstations Amsterdam-Zuid, Lelylaan en Schiphol Airport liggen ook niet ver waardoor u een goede verbinding heeft met het hele land. 

Scholen in de buurt

Kinderen kunnen er in de buurt naar school. Binnen 3km zijn er 19 basisscholen en 31 kinderdagverblijven. Voor de middelbare school kunnen ze binnen 5 km naar 9 vmbo-scholen en 7 havo/vwo-scholen.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Amsterdamse wijk Sloter-/Riekerpolder? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden en onze makelaardij.

Naar boven