Schellingwoude

Schellingwoude

Ruim wonen tussen stad en natuur 

Schellingwoude is een oorspronkelijk dorpje aan het einde van de Nieuwendammerdijk. Het middelpunt is het prachtige witte kerkje wat nu in gebruik is voor trouwerijen en andere evenementen. Ontdek de uitstekende woonkansen die Schellingwoude biedt.

Fraaie huizen met diepe tuinen

Net als aan de Buiksloterdijk en de Nieuwendammerdijk staan aan de Schellinkwouderdijk wat oudere, maar fraaie huizen met diepe tuinen. Ook aan de Schellinkwouderdijk ligt de Landmarkt, een combinatie van een restaurant en een supermarkt gespecialiseerd in lokale verse producten.

Historische huizen en haven

Een zijstraat van de Schellinkwouderdijk is de Noorder IJdijk. Deze eindigt bij de Oranjesluizen. Aan de Noorder IJdijk vind je weer prachtige historische huizen en een haven met onder andere woonschepen.

Waterlandse stijl

Achter de Noorder IJdijk vind je een wijkje met kleine huisjes, maar wel voorzien van een grote achtertuin. Achter de Schellinkwouderdijk is rond 2005 een nieuwbouwwijkje in Waterlandse stijl gebouwd met vrijstaande woonhuizen, allemaal voorzien van een tuin rondom het huis.

Wandelen in de natuur

Naast een wandeling langs de dijk zijn er verschillende wandelmogelijkheden door een aantal natuurgebiedjes aan het IJ. Ook fiets je in 10 minuten naar Durgerdam. Een schitterend dorpje aan het IJsselmeer met een mooie jachthaven. Er zijn in Durgerdam enkele leuke restaurants. Via de Amsterdamse brug ben je zo in Amsterdam-Oost, Ijburg en de Ringweg A10. Kortom Schellinkwoude is een van de wijken die Amsterdam-Noord tot een uitstekende woonlocatie maakt.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Schellingwoude, Amsterdam-Noord?Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten.

Naar boven