IJburg

IJburg

Ruim wonen, dichtbij het centrum van Amsterdam

IJburg is de jongste wijk van Amsterdam. Met de vele voorzieningen in de buurt is IJburg een ideale locatie voor gezinnen. Je woont er ruim, met de dynamiek van de stad om de hoek. De inmiddels wereldberoemde diversiteit in architectuur geeft de wijk haar unieke uitstraling.

Goede ligging

Door de ligging aan de A9 en de A10 is IJburg een ideale uitvalsbasis voor wie buiten Amsterdam werkt maar toch wil genieten van het bruisende centrum. Binnen enkele minuten ben je op randwegen en met de tram ben je binnen een kwartier in het centrum. IJburg heeft heeft ook een overzichtelijke, autoluwe opzet waardoor kinderen er veilig naar school kunnen. Alles doe je er op de fiets.

Ideaal voor gezinnen

Wie de drukte van de stad wil verruilen voor meer ruimte en rust kiest al snel voor IJburg. Veel jonge gezinnen zetten deze stap. De prijzen van de woningen stijgen dan ook evenredig met de rest van Amsterdam. Toch is het nog mogelijk om er meer vierkante meters voor uw geld te krijgen. Ook biedt IJburg de kans om er een wooncarrière te starten. Door de grote diversiteit in woningbouw kun je er klein beginnen en doorgroeien naar een huis met een tuin.

Veel te doen

Het bijzondere van IJburg is dat de wijk op een archipel van kunstmatige eilanden in het IJmeer is gelegen. Daardoor biedt het veel waterrecreatie, onder ander met een eigen strand. ‘Blijburg’ is het eerste stadsstrand van Nederland. Daarnaast zijn er ook volop aanlegplekken voor sloepjes. Vanaf IJburg kun je prima de grachten van Amsterdam bevaren. Voor sport en recreatie ga je naar het dichtbij gelegen Diemenpark. Er zijn uitgebreide fiets- en wandelpaden, een zandstrandje en voetbal- en hockeyvelden.

Alles in de buurt

In IJburg doe je alles op de fiets. De winkels en scholen zijn in de buurt, vaak op loopafstand. Voor de dagelijkse boodschappen ga je naar het uitgebreide winkelcentrum. Verspreid door de hele wijk vind je allerlei bijzondere winkels, van fashion tot interieurzaken. Kinderen kunnen in IJburg naar zowel basisscholen als het voortgezet onderwijs. Kies uit 9 (!) basisscholen zoals De Zuiderzee, Laterna Magica en De Archipel. Voor middelbare scholen kunnen ze naar het IJburg College en het Cburg College.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in IJburg? Neem dan contact op met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over de mogelijkheden.

Naar boven