Stadionbuurt

Stadionbuurt

Hip, gevarieerd en dichtbij de ZuidAs

De Stadionbuurt in Amsterdam ligt in het stadsdeel Zuid. De wijk is enorm populair, mede dankzij de recente ontwikkeling van het Stadionplein en de ligging nabij de Zuidas. In de directe omgeving is een variëteit aan fijne restaurants, terrassen, een nieuwe Albert Heijn en luxe winkels aan het vernieuwde Stadionplein. Sportfaciliteiten zoals het Olympisch Stadion en het park Schinkeleiland, Vondelpark, Beatrixpark en het Amsterdamse Bos zijn vlak in de buurt.

In trek

De Stadionbuurt is zeer in trek bij hoogopgeleide mannen en vrouwen tussen de 25 en 45 jaar. In totaal wonen er 11.630 inwoners waarvan 47% man en 53% vrouw zijn over 6.825 huishoudens. Deze bestaan uit 56% eenpersoonshuishoudens, 22% tweepersoonshuishoudens en 22% huishoudens met één of meer kinderen. Bijna 80% van de woningen in de buurt wordt verhuurd door woningcorporaties, slechts 18% is een koopwoning.

In de buurt

•Het Olympisch Stadion, ontworpen door architect Jan Wils en gebouwd voor de Olympische Spelen van 1928.
•De twee Citroëngebouwen die eveneens door Jan Wils werden ontworpen (respectievelijk in 1931 en 1964).
•Het Stadionplein is een plein in Amsterdam-Zuid, dat in de jaren twintig van de twintigste eeuw werd aangelegd op het kruispunt van de Stadionweg en de Amstelveenseweg om het autoverkeer naar het terrein van de Olympische Zomerspelen 1928 in Amsterdam beter te kunnen beheersen.

Ligging

De Stadionbuurt wordt begrensd door: Noorder Amstelkanaal, Apollolaan, Olympiaplein (oostzijde en zuidzijde), Parnassusweg, Zuider Amstelkanaal (midden), Amstelveenseweg (midden), Ringweg A10 (noordelijke teen talud), Schutsluis, Schinkel, Olympiakanaal, Stadiongracht, Amstelveenseweg, Cornelis Krusemanstraat en Hendrik Jacobszstraat.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Hoofddorppleinbuurt? Maak een afspraak met een van onze makelaars

Naar boven