Overhoeks

Overhoeks

Dynamisch wonen in een hippe buurt

In de wijk Overhoeks woont u in de directe nabijheid van populaire plekken. Op loopafstand kunt u naar restaurants, het Eye Filmmuseum en diverse andere hotspots. Door de vele flexibele werkplekken is het een ideale omgeving voor zelfstandigen in de creatieve sector. Ontdek de dynamiek van Overhoeks in Amsterdam-Noord.

Rijke historie

Direct aan de pont, die van het Centraal Station naar de Buiksloterweg vaart, ligt de nieuwe wijk Overhoeks. Dit gedeelte van Amsterdam-Noord heeft een apart verleden. In de middeleeuwen was hier het galgenveld. In het begin van de twintigste eeuw vestigde de Fokkerfabriek zich daar. In 1913 vestigde zich De Bataafse Petroleum Maatschappij, de voorloper van Shell zich op een enorm terrein aan het IJ. In 1971 opende Shell haar hoofdkantoor in de 100 meter hoge Shelltoren. En in 2003 werd het Shell-terrein aangekocht door de gemeente Amsterdam. De woonwijk, die op het voormalige Shell-terrein werd ontwikkeld, werd naar de toren Overhoeks genoemd.

Populair door locatie

De wijk Overhoeks bestaat voornamelijk uit dure koopwoningen, vrije sector huurwoningen en enkele sociale huurwoningen. De populariteit van de nieuwe wijk is voornamelijk bepaald door de locatie. Het ligt aan de zonnige kant van het IJ met schitterend uitzicht op de stad en op loopafstand van Amsterdam-CS. Ook de komst van het Eye Filmmuseum, een icoon van een museum, versterkte de populariteit van Overhoeks. In de oude Shell gebouwen en toren vestigden zich uitgaansgelegenheden zoals cultureel centrum Tolhuistuin, Restaurant Moon, A’dam Lookout en SkyLounge Amsterdam. Daarnaast zijn er ook volop andere voorzieningen zoals een hogeschool en werkplekken voor creatieve en IT-ondernemers. Dit alles maakt Overhoeks een woonwijk met veel dynamiek.

In de buurt

Behalve hippe uitgaansgelegenheden heeft Overhoeks volop andere voorzieningen in de buurt. Kinderen kunnen er naar de lagere school en daarna naar het Hyperion Lyceum. Voor shoppen kunt u op loopafstand terecht in de trendy winkelstraat Van der Pekstraat en de Van der Pekmarkt. Of ga naar de Haarlemmerstraat, u hoeft alleen maar met het pontje over het IJ u bent er. ‘s Avonds kunt u heerlijk dineren in het Eye met een film toe. En dat alles op slechts een paar minuten lopen van uw huis.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Overhoeks, Amsterdam-Noord? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten.

Naar boven