De Baarsjes

De Baarsjes

Leuk wonen in de buurt van het centrum

De Baarsjes is een levendige wijk in het westen van Amsterdam, waar jong en oud samenleven in een grote grote diversiteit van cultuur en achtergrond. De wijk heeft de afgelopen jaren een flinke transformatie ondergaan en heeft zich ontwikkeld tot een hippe en trendy buurt met een rijke geschiedenis. Je vindt er ideale combinaties voor leuk wonen nabij het centrum.

Amsterdamse School en Art Deco

De Baarsjes is vernoemd naar het voormalige dorp Baars, dat ooit gelegen was aan de Slotervaart. In de jaren ‘20 werd De Baarsjes geannexeerd door de gemeente Amsterdam en ontstond er een nieuwe woonwijk. De architectuur van de wijk is een mix van Amsterdamse School en Art Deco, wat de buurt een bijzonder karakter geeft.

Centraal en karakteristiek

De Baarsjes dankt z’n populariteit aan de centrale ligging van de wijk en de grote verscheidenheid aan woningen. De wijk is direct verbonden met de ring A10 en heeft veel tram- en buslijnen wat reizen ontzettend makkelijk maakt. Als je richting het centrum van Amsterdam gaat, zal je het altijd gezellige Oud-West en de Jordaan op loopafstand vinden. De wijk heeft een mix van oude en nieuwe gebouwen, met veel karakteristieke Amsterdamse huizen en moderne appartementencomplexen.

Cultuur en diversiteit

De Baarsjes staat bekend om zijn culturele diversiteit en gevarieerde samenstelling. Zo is er een grote Surinaamse gemeenschap en komen er steeds meer jonge gezinnen in de buurt wonen. In de Jan Evertsenstraat, een van de belangrijkste straten van De Baarsjes, vind je diverse restaurants met gerechten uit verschillende landen en culturen. Ook zijn er regelmatig festivals en evenementen waarbij de diverse culturen van De Baarsjes samenkomen.

Winkelen en uitgaan

In De Baarsjes vind je allerlei leuke winkels en boetiekjes, met vooral duurzaam en lokaal geproduceerde producten. De Jan Evertsenstraat is een van de belangrijkste winkelstraten van de wijk. Maar ook de Kinkerstraat en de Postjesweg bieden een gevarieerd aanbod. Voor een gezellig avondje uit zijn er tal van leuke kroegjes en bars te vinden zoals Bar Baarsch, Café Zurich en Café Thuys.

Groen in de wijk

Hoewel De Baarsjes een dichtbevolkte buurt is, zijn er toch enkele groene plekken te vinden in de wijk. Zo is er het Rembrandtpark, een groot stadspark aan de rand van De Baarsjes, waar je kunt wandelen, picknicken en sporten. Ook zijn er verschillende pleintjes waar er genoeg ruimte is voor verschillende activiteiten wanneer je zin hebt in de frisse buitenlucht.

Uw makelaar voor De Baarsjes

Jori Netiv is onze gespecialiseerde makelaar voor De Baarsjes. Hij woont er zelf en kent de buurt als geen ander. Jori: “Ik kom regelmatig klanten tegen en dan hoor ik telkens weer dat ze nog vaak aangenaam verrast worden dooe deze bijzondere wijk. Vooral de ligging is ideaal. Je bent dicht bij het centrum en uitvalswegen naar buiten de stad. En dat we voor Amsterdamse begrippen nog redelijk betaalbare woningen hebben speelt absoluut ook een rol.” Maak kennis met Jori Netiv, wijkmakelaar voor De Baarsjes.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in De Baarsjes? Maak dan een afspraak met onze makelaar Jori Netiv. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten. Bel of WhatsApp 06-12965454 of e-mail naar jorinetiv@makelaarsvan.nl.

Naar boven