Vogelbuurt & IJ-plein

Vogelbuurt & IJ-plein

Wonen in een upcoming buurt, dicht bij de pont

Vogelbuurt & IJplein in Amsterdam-Noord is een echte upcoming wijk. Het biedt nog volop kansen om de woningmarkt te betreden. En het ligt ideaal bij de pont naar het centrum van Amsterdam. Ook de bijzondere architectuur van Rem Koolhaas maakt de buurt een zeer gewilde locatie. Ontdek nieuwe woonkansen in Vogelbuurt & IJplein.

Beschermd stadsgezicht

Als je met de pont van De Ruijterkade Oost naar het IJplein vaart vallen direct de huizen op. Rem Koolhaas is de architect en de woningen zijn zo apart dat dit buurtje nu al tot beschermd stadsgezicht is verklaard. Voorbij dit buurtje begint de Vogelbuurt. Tot nog niet zo lang geleden stond deze buurt niet zo goed bekend. Maar zoals bijna alle buurten in Amsterdam-Noord ondergaan ook Vogelbuurt en IJplein een positieve verandering.

Ideale locatie

Deze buurt is zich gunstig aan het ontwikkelen en wint steeds meer aan populariteit. Vooral omdat de locatie ideaal is, zo dicht bij de pont naar Amsterdam Centrum. De meeste huizen stammen uit de jaren ‘20 - ‘30 en zien er charmant uit. Corporaties bieden regelmatig woningen te koop aan, waar dan ook nog wel het een en ander aan verbeterd moet worden. Maar dat biedt een unieke kans om in te stappen op de Amsterdamse woningmarkt. Ook staan er nieuwere huizen in de wijk.

Veel in de buurt

In het Centrum van de wijk vind je een enorme Jumbo Foodmarkt supermarkt, een van de grootste van het land. Deze is gespecialiseerd in veel verse producten en heeft een eigen restaurantgedeelte. Even verderop vind je de Dirk van den Broek supermarkt. Verder zijn er in de upcoming Vogelbuurt en IJplein diverse restaurantjes te vinden, 2 buurthuizen en 2 VMBO scholen. Deze wijk biedt je nog de kans om voor een betaalbare prijs op een prima locatie te wonen.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Vogelbuurt & IJ-plein, Amsterdam-Noord? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten.

Naar boven