Prinses Irenebuurt

Prinses Irenebuurt

Wonen en werken nabij de Zuidas

De Prinses Irenebuurt ofwel Station-Zuid WTC is ideale buurt om met opgroeiende kinderen te wonen. Het biedt veel ruimte, groen en scholen in de buurt. En toch de binnenstad en de Zuidas binnen handbereik. Een geschikte combinatie van wonen en werken in een mooie omgeving. Vooral expats met kinderen kunnen er goed aarden vanwege de Internationale School in de buurt.

De Prinses Irenebuurt in het stadsdeel Amsterdam-Zuid dankt z’n naam aan de Prinses Irenestraat, die door deze buurt loopt. Veel straatnamen zijn genoemd naar componisten uit modernere tijden. In de buurt vind je veel villa’s en herenhuizen uit de jaren ’50 met een gemiddelde vraagprijs van €1.222.600,-. De prijs wordt vooral bepaald door de ligging van de buurt nabij de Zuidas en het Beatrixpark en de goede bereikbaarheid via station-Zuid WTC en de A10.

In de buurt

Voor wie werkt in de Zuidas is de Prinses Irenebuurt een ideale locatie. U bent binnen enkele minuten op uw werk en de Zuidas zelf biedt ook veel leuke uitstapjes op loopafstand. Het heeft een zeer gevarieerd aanbod aan restaurants zoals “Sushi Time”, “Wagamama”, “De Blauwe Engel” en “Che Buono”. Het Beatrixpark ligt aan de buurt en is een van de oudste moderne stadsparken van Amsterdam. U kunt hier heerlijk wandelen en met beelden en schitterende tuinen bekijken. Kinderen kunnen er spelen in het pierenbad, de kinderspeelplaats en een grote zandbak. Voor kinderen van expats is er de Amsterdam International Community School met Engelstalig onderwijs. Binnen een straal van 3km zijn gemiddeld 103 kinderdagverblijven, 37 basisscholen, 21 VMBO-scholen en 22 HAVO/VWO-scholen.

Bereikbaarheid

De Amsterdam-Zuid station ligt in de Prinses Irenebuurt/Station-Zuid WTC waardoor de buurt goed te bereiken is, zowel van binnen als van buiten Amsterdam. Door de ligging aan de A10 die zuid van de buurt ligt is de buurt ook makkelijk te bereiken met eigen vervoer.

Toekomstige ontwikkelingen

In 2019 gaat Zuidasdok van start. Dit zeer omvangrijke project verbreedt de A10 Zuid en brengt deze rijksweg in het hart van Zuidas onder de grond. Daar bovenop komen een nieuw station Amsterdam-Zuid en een nieuwe terminal voor al het overige (openbaar) vervoer. Automobilisten en treinreizigers gaan wel wat merken van het werk aan Zuidasdok.

Scholen en bekende gebouwen

In de buurt staan vele bijzondere gebouwen, uiteraard vind je er het World Trade Centre, maar er zijn ook een paar voorbeelden die tot de top van het architectonische erfgoed behoren zoals de Rietveld Academie, het Spinoza Lyceum, het Kantongerecht, de Thomaskerk, de Princesseflat en de flatgebouwen Parkhove en Roosenhof.

Uw makelaar voor de Prinses Irenebuurt

Hans Koppes is onze gespecialiseerde makelaar voor de Prinses Irenebuurt. Met deze buurt heeft hij extra affiniteit en deelt hij zijn kennis met onze andere makelaars. Door deze wisselwerking kunnen we onderling informatie uitwisselen over alle 99 buurtcombinaties in Amsterdam. Maak kennis met Hans Koppes, wijkmakelaar voor de Apollobuurt.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis in de Prinses Irenebuurt verkopen of daar een huis kopen? Neem dan contact op met Hans Koppes. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over de mogelijkheden. Bel of WhatsApp 06-46395611 of e-mail naar hanskoppes@makelaarsvan.nl

Naar boven