Nieuwendam

Nieuwendam

Wonen in een historische sfeer met veel groen 

Nieuwendam is niet voor niets een van meest gewilde locaties in Amsterdam. De omgeving ademt geschiedenis en biedt veel groen en ruimte. De historische huizen nemen je mee naar de glorietijden van de Amsterdamse scheepvaart. In het groen kun je eindeloze wandelingen maken. Ontdek de authentieke charme van Nieuwendam in Amsterdam-Noord.

Gewilde locatie

Nieuwendam ligt aan de Nieuwendammerdijk die in 1570 is aangelegd toen er vanwege overstromingen een nieuwe dijk aan het IJ gelegd moest worden. Op deze dijk zijn nog steeds woningen te vinden die door kapiteins van schepen zijn gebouwd en die vanuit hun huis uitzicht op de zee hadden. Door de prachtige oorspronkelijke huizen met geweldig grote achtertuinen is de Nieuwendammerdijk zeer gewild en is dit een van de duurste locaties van heel Amsterdam.

Historische huizen

Midden in Nieuwendam ligt het beroemde café Het Sluisje met een prachtig terras aan de sluis. Wie van daaruit een wandeling maakt over het Nieuwendammer Molenpad waant zich in een andere tijd. Dat zelfde geldt voor het Meerpad. Aan één zijde liggen prachtige historische huizen en aan de andere zijde ligt een nieuwbouwwijk met ruime nieuwe huizen met de tuin aan het water van de Grote Die.

Groen en woonwerkwoningen

Aan het begin van de Nieuwendammerdijk grenzen de huizen aan Het Vliegenbos. Een prachtig natuurgebied waar zich ook een camping en een tennispark bevinden. Aan de rand van het bos aan de Nieuwendammerkade vind je hele complexen met woonwerkwoningen op een prachtige locatie. Regelmatig worden hier woningen te koop aangeboden.

Mooi uitzicht, grote tuinen

Aan het eind gaat de Nieuwendammerdijk over in de Schellingwouderdijk. Op dit punt is ook een kleinschalig industriegebied aan Het IJ gelegen. Houd je van een historische plek met mooi uitzicht, grote tuinen zonder doorgaand verkeer kijk dan eens rond op en rond de Nieuwendammerdijk.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Nieuwendam, Amsterdam-Noord?Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten.

Naar boven