Apollobuurt

Apollobuurt

Wonen in de ‘Goudkust van Amsterdam’

De Apollobuurt staat in de Amsterdamse volksmond ook wel bekend als ‘De Goudkust van Amsterdam’. Deze bijnaam dankt de buurt aan de statige villa’s en prachtige omgeving van vooral de Minervalaan. De 19e eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School maken het exclusieve karakter van de buurt helemaal af.

Woningen in de Apollobuurt

De Apollobuurt staat bekend om z’n welgestelde woonmilieu met luxe woningen in de koopsector. Er wonen veel gezinnen en relatief veel ouderen. Vooral onder plaatselijke bewoners en expats bestaat een grote vraag naar woningen in de Apollobuurt. De gemiddelde vraagprijs bedraagt €1.280.000,-.


In de buurt

Omdat de Apollobuurt grotendeels wordt omringd door water kun je er leuke boottochtjes maken. Je vaart langs prachtige villa’s, het Hilton hotel, het Apollo hotel naar de binnenstad of de Amstel. In het Beatrixpark kun je heerlijk wandelen of met de kinderen spelen in het pierenbad en de kinderspeelplaats. In de luxe Beethovenstraat komen mensen van binnen en buiten Amsterdam shoppen in de veel chique winkels.

Bereikbaarheid

Ook de Apollobuurt valt onder het gebiedsplan 2018 Oud-Zuid. De komende jaren zal er gewerkt worden aan de ontwikkelingen zoals aantrekkelijke winkelgebieden en extra fietsvoorzieningen. Binnen een straal van 3 kilometer zijn er 126 kinderdagverblijven, 42 basisscholen, 23 VMBO-scholen, 24 HAVO/VWO-scholen met onder andere de The British School of Amsterdam. Door de veelbezochte Beethovenstraat en stadionweg zijn er genoeg vervoersmogelijkheden om snel overal door Amsterdam te komen. Binnen 15 minuten bent u met de auto op de A10 snelweg.

Uw makelaar voor de Apollobuurt

Hans Koppes is onze gespecialiseerde makelaar voor de Apollobuurt. Met deze buurt heeft hij extra affiniteit en deelt hij zijn kennis met onze andere makelaars. Door deze wisselwerking kunnen we onderling informatie uitwisselen over alle 99 buurtcombinaties in Amsterdam. Maak kennis met Hans Koppes, wijkmakelaar voor de Apollobuurt.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Apollobuurt? Neem dan contact op met Hans Koppes. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over de mogelijkheden. Bel of WhatsApp 06-46395611 of e-mail naar hanskoppes@makelaarsvan.nl

Naar boven