Rijnbuurt

Rijnbuurt

Ruime straten, veel vertier voor kinderen

Rijnbuurt ligt ten zuiden van Amsterdam aan de Amstel. In deze buurt vindt je veel groen en krijg je al snel het gevoel dat het ruimtelijker aanvoelt dan de andere omliggende buurten. Ook hier vindt je de herkenbare bouw van de Amsterdamse School terug en veel ruimte voor kinderen.

Martin Luther King Park

Een van de kenmerkende plakken in de Rijnbuurt is het Martin Luther King Park. Het park ligt langs de President Kennedylaan en aan de Amstel en bestaat uit 2 delen, gescheiden door de Nieuwe Utrechtsebrug. Je kunt er heerlijk barbecuen in de zomer en zijn er speelplaatsen aangelegd voor de kinderen. Onder meer De Parade wordt er gehouden.

Alles in de buurt

Omdat de Rijnbuurt aan de Amstel ligt is er veel gelegenheid om een bootje te huren. De Rijnstraat is een drukbezochte winkelstraat met bakkers, slagers, groentezaken en enkele supermarkten. Het Miranda zwembad heeft ene groot binnenzwembad en een buitenbad. Binnen een straal van 3 km vindt je gemiddeld 80 kinderdagverblijven, 31 basisscholen, 18 VMBO-scholen en 21 HAVO/VWO-scholen.

De Toekomst

In 2019 wordt het Martin Luther King Park verbeterd. Vooral de beplanting, de helling en de trap aan de kant van de Rivierenbuurt, de fiets- en wandelpaden worden aangepakt. De bomenlanen worden hersteld en het ecolint versterkt. Ook wordt het park van alle kanten beter toegankelijk.

In de Rivierenbuurt

De Rijnbuurt maakt deel uit van de Rivierenbuurt in Amsterdam-Zuid. Een ideale wijk om van starter door te groeien naar een gezinswoning. De wijk biedt de nodige diversiteit voor een dynamische leefomgeving en veel ruimte voor een gezinsleven. De ruime, chique appartementen, veelal in de stijl van de Amsterdamse School, maken de Rivierenbuurt helemaal populair.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Scheldebuurt? Maak dan een afspraak met Maurits van Leeuwen, onze makelaar voor de Rivierenbuurt

Naar boven