Watergraafsmeer

Ruim wonen met perfecte bereikbaarheid

Watergraafsmeer is een prachtige wijk in Amsterdam die bekend staat om haar groene en rustige omgeving. Het is een populaire wijk voor mensen die op zoek zijn naar ruimte en een goede bereikbaarheid van het centrum en uitvalswegen naar buiten de stad.

Ruime opzet

Watergraafsmeer is gelegen aan de oostkant van Amsterdam en is kenmerkend om de ruime opzet, parken en sportfaciliteiten. Hierdoor is Watergraafsmeer een populaire woonomgeving voor mensen die op zoek zijn naar een rustige en groene omgeving met een perfecte bereikbaarheid via de Rijksweg A10 en de Middenweg alsmede het treinstation Science park.

Levendige omgeving

De wijk beschikt over goede verbinding via de Middenweg die de wijk verbindt met de stad en de rijksweg A10. Aan deze weg ligt ook het winkelcentrum Oostpoort. Dit is is het hart van de wijk en biedt een gevarieerd aanbod aan winkels, restaurants en cafés. Hierdoor is er altijd iets te doen en is het een levendige omgeving waar je je snel thuis voelt.

Amsterdamse School

In Watergraafsmeer vind je veel verschillende type woningen zoals rijwoningen, appartementen en benedenwoningen met riante tuinen. De woningen zijn grotendeels gebouwd in de jaren '20 en '30 en zijn daarom kenmerkend voor de Amsterdamse School-architectuur. Hierdoor is de wijk uniek en biedt het een mix van oude en moderne woningen.

Groen en sportief

Als het gaat om parken en sportfaciliteiten, dan biedt Watergraafsmeer een uitstekende omgeving voor actieve en sportieve mensen. In de wijk liggen verschillende parken zoals Park Frankendael. In sportpark Park de Meer kun je terecht voor allerlei sporten van schaatsen op de Jaap Edenbaan tot hockeyen bij Hockeyclub Athena.

Buurten in Watergraafsmeer

In Watergraafsmeer liggen de buurten Amsteldorp, Betondorp, Don Bosco, Eenhoorngebied, Julianapark, Van der Kunbuurt, Middenmeer, Park de Meer, Science Park, Frankendael, Betondorp, Zeeburgereiland en Nieuwe Diep, De Omval en Overamstel en Weespertrekvaartbuurt. Prachtige buurten met elk hun eigen karakter. We lichten hieronder enkele uit. 

Frankendael, groen en gewild 

Frankendael is vanouds een buitenplaats voor de Amsterdammers. De buitenplaats die over is gebleven heet nu Park Frankendael. Het pand stamt uit de 17e eeuw en is inmiddels een rijksmonument. Je kunt er lekker rondlopen, genieten van de natuur en even plaatsnemen bij het café. Door deze wijk loopt de Middenweg, waar allerlei winkels te vinden zijn. Onderaan in de buurt ligt ook het Nieuwe Ooster. Dit is het op twee na grootste park. Dit alles maakt het een erg groene en gewilde buurt.

Middenmeer, ruim met veel voorzieningen

Middenmeer is het oostelijke gedeelte van Watergraafsmeer. Aan het eind van de Kruislaan ligt het Science Park en vlak daaronder de sportparken met de welbekende Jaap Eden schaatsbaan. Voor het Science Park ligt een groot treinstation. Van daaruit ben je binnen enkele minuten op het Centraal Station. De bouw van deze wijk begon eind 19e eeuw en het onderste deel van de wijk werd gebouwd rond de jaren ‘20 - ‘40. Het is een erg ruime wijk met veel groen en genoeg faciliteiten voor de kinderen om buiten te spelen.

Betondorp, plantsoentjes en voetballegende

Betondorp werd gebouwd als tuindorp in de jaren ‘20. Deze wijk heeft veel groen met plantsoentjes en parkjes. Betondorp is om het plein Brink heen gebouwd. De meeste huizen hier hebben platte daken en gemaakt van beton. Er zijn winkels zoals een bakker en een slager. Voor andere dagelijkse boodschappen is er een supermarkt in Frankendael en Middenmeer. Betondorp is voornamelijk op de kaart gezet door Johan Cruijff en het oude Ajax stadion De Meer dat hier vroeger stond.

Zeeburgereiland en Nieuwe Diep: kindvriendelijk met hofjes

Dit eiland is gebouwd in de vorm van een driehoek tussen de Oranjesluizen en de Diemerzeedijk. Aan de oostkant heb je uitzicht over het Buiten IJ. Het is een erg kindvriendelijke buurt want er is veel groen, een grote skatebaan en er zijn allemaal kleine hofjes waar bewoners rekening met elkaar houden. Op het kruispunt Zuiderzeeweg zijn bus- en tramverbindingen die door heel Amsterdam leiden. Met eigen vervoer ben je ook in enkele minuten in Amsterdam-Noord, Amsterdam-Oost en de andere eilanden.

De Omval en Overamstel: omgebouwd tot fraaie woonwijken

Dit terrein is ontstaan in de jaren ‘60 als een bedrijventerrein. Inmiddels liggen hier de buurten Amstel I, De Omval en Weespertrekvaartbuurt. In de afgelopen 10 jaar is het Amstelkwartier omgebouwd tot een woonwijk. Aan deze woonwijk ligt het park Somerlust. Een prachtig park om in de warme maanden verkoeling te zoeken. Via het treinstation Spaklerweg ben je binnen enkele minuten in andere delen van Amsterdam. 

Uw wijkmakelaar voor Watergraafsmeer

Maurits van Leeuwen is onze gespecialiseerde makelaar voor Watergraafsmeer. Hij kent de wijk als geen andere en weet precies wat er speelt op de woningmarkt. Maurits: “Watergraafsmeer blijft me verrassen. Als je er doorheen loopt heb je niet echt het idee dat je in Amsterdam bent. Er is zoveel ruimte en het groen van de parken geven een bijna landelijk gevoel. Toch ben je met 10 minuten fietsen middenin het centrum van de stad. En als je buiten de stad werkt, ben je zo op de uitvalswegen. Watergraafsmeer is de ideale keuze voor wie de ruimte zoekt én gehecht is aan de dynamiek van het centrum.” Maak kennis met Maurits van Leeuwen, wijkmakelaar voor Watergraafsmeer

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Watergraafsmeer? Maak dan een afspraak met onze makelaar Maurits van Leeuwen, bel of WhatsApp 06-11701437 of e-mail naar mauritsvanleeuwen@makelaarsvan.nl

Naar boven