Buiksloterham

Buiksloterham

Creatief wonen in de bruisende omgeving 

Ten westen van het NDSM terrein ligt de wijk Buiksloterham aan het IJ. Oorspronkelijk was dit voornamelijk bedrijventerrein met wat open stukken. De bestemming is nu gemengd voor wonen en bedrijven. Ontdek creatief wonen in de bruisende omgeving van Buiksloterham.

Creatieve omgeving

Buiksloterham is een voormalig bedrijventerrein dat zich heeft ontwikkeld tot een bruisend cultuur- en uitgaanscentrum in de buurt van het markante Eye Filmmuseum aan de waterkant. Het is een dynamische, creatieve omgeving met kunstenaarscollectieven en trendy uitgaansgelegenheden. In de IJ-Hallen worden regelmatig vlooienmarkten georganiseerd. In het kunstcentrum Tolhuistuin zijn onafhankelijke theater- en muziekoptredens te zien.

Nieuwe woonkansen

Een vereiste die de gemeente stelde aan de woningbouw was dat deze moest voldoen aan de duurzaamheidsnormen. Dit resulteerde in voornamelijk hoogbouw, maar wel van een hoge klasse. Woningcorporaties bouwden er een groot aantal flats met sociale huurwoningen en huurwoningen voor de vrije sector. Maar er zijn ook veel nieuwbouwflats met voornamelijk koopwoningen te vinden. Vooral de dynamische sfeer en de gunstige ligging maakt de Buiksloterham heel populair.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Buiksloterham, Amsterdam-Noord? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten.

Naar boven