Elzenhagen

Elzenhagen

Wonen in een verse start voor jonge gezinnen

Elzenhagen is een complete nieuwbouwwijk in Amsterdam-Noord. Het gebied werd sinds 1980 ontwikkeld en biedt vooral aan jonge gezinnen unieke woonkansen. De basisschool ligt midden in de wijk en de verbinding met de grote wegen naar buiten de stad is uitstekend. Maak een frisse start in de jonge wijk Elzenhagen.

Voormalig bouwspeelplaats

Voor 1980 was Elzenhagen een terrein dat als bouwspeelplaats werd gebruik onder de naam “Jeugdland”. De eerste nieuwe woningen werden in de buurt Diopter gebouwd. Dit zijn allemaal eengezinswoningen. Later werd daar tussen Diopter en de Nieuwe Leeuwarderweg zowel grote eengezinswoningen toegevoegd als gebouwen met meerdere woonlagen. In eerste instantie heette dit deel Elzenhagen-Noord, tegenwoordig is Diopter een onderdeel van de wijk Elzenhagen. 

Vooral jonge gezinnen

De laatste jaren wordt er ook ten zuiden van Diopter woningen gebouwd. Het voormalige tennispark Elzenhagen is daarom verhuisd naar het Vliegenbos. Dit deel van de wijk wordt aangeduid met Elzenhagen Zuid. Doordat het merendeel van Elzenhagen uit eengezinswoningen bestaat, wordt het grootste deel van de wijk bewoond door gezinnen. Midden in de wijk staat de nieuwe bassischool Elzenhagen, op loopafstand van de meeste woningen in Elzenhagen.

Goede bereikbaarheid

Door de ligging direct aan metrostation Noord, de ring A10 en de Nieuwe Leeuwarderweg die aansluit op de IJ-tunnel is Elzenhagen een unieke plek voor ouders die buiten Amsterdam werken. De wijk ligt op loopafstand van het winkelcentrum Boven Y dus boodschappen doen is ook geen probleem. Net als uitgaan. Je loopt zo naar de Pathé bioscoop en in de omgeving zijn allerlei leuke restaurantjes.

Toekomstbestendig wonen

De woningen in Elzenhagen zijn duurzaam gebouwd en zijn daarom ook interessant voor toekomstige bewoning. Vandaar dat deze wijk zeer gewild is bij jonge mensen en gezinnen. Dat er ook ouderen wonen komt omdat er ook complexen zijn met woningen voor ouderen.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Elzenhagen, Amsterdam-Noord? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten.

Naar boven