Waterlandpleinbuurt

Waterlandpleinbuurt

Modern wonen met alle voorzieningen in de buurt 

De Waterlandpleinbuurt kenmerkt zich door een hoog aanbod van recente nieuwbouwwoningen. Op het Waterlandplein zelf is een uitgebreid winkelcentrum gebouwd in 2012 omringd door zeven nieuwbouwflats, veel soorten winkels, een bibliotheek en enkele restaurants. Ontdek het veelzijdige karakter van de Waterlandpleinbuurt.

Natuurgebied Waterland

De zuidwestkant van het Waterlandplein wordt gekenmerkt door voornamelijk portiekflats. De noordoostkant, aan de overkant van de IJdoornlaan bestaat voornamelijk uit recent gebouwde woonwijken met voornamelijk rijtjeshuizen. Vanuit deze buurt vaar, fiets en wandel je zo het natuurgebied Waterland in. Aan de zuidrand liggen vrijstaande- en twee onder een kap koopwoningen die rond 1995 zijn gebouwd.

Veel in de buurt

De Waterlandpleinbuurt heeft een goede bereikbaarheid. Je bent binnen enkele minuten op de Ringweg A10. Ben je gek op tuinieren? Dan kun je terecht in diverse tuinparken in de buurt. Ben je muzikaal? Midden in de buurt vind je muziekschool Amsterdam-Noord. Aan de rand ligt het Baanakkerspark. Een fijne plek om te wandelen, je hond uit te laten en je kinderen te laten spelen. Basisschool de Biënkorf, basisschool Het Wespennest en de Montessori basisschool liggen in de buurt. Metrostation Noord ligt op gemiddeld 10 minuten fietsen.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Waterlandpleinbuurt, Amsterdam-Noord? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten.

Naar boven