Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

Wonen in paleisjes in Amsterdamse School stijl

In De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt zijn in 1920 speciale huizenblokken gebouwd als zogenoemde paleisjes. Deze zijn gebouwd door Michel de Klerk en waren bedoeld voor de arbeidskrachten die toen aan het werk waren in de Houthavens. Het meest bijzondere gebouw is ‘Het Schip’. Vroeger werd dit gebruikt als postkantoor, in deze tijd wordt het gebruikt als museum over de architectuur van de rest van de buurt. De meest voorkomende woningen in de buurt zijn boven- en benedenwoningen die zijn gebouwd tussen 1915-1980 in de Amsterdamse School stijl.

Wat is er te doen

Een middagje rondlopen in het fabelachtige woningbouwcomplex ontworpen door de befaamde architect Michel de Klerk in Amsterdam West. Het expressionistische woningblok is wereldberoemd en wordt in de volksmond Het Schip genoemd. Het behoort tot de top van de architectuurstroming De Amsterdamse School. Het Schip wordt nog steeds bewoond en het museum is gevestigd in verschillende delen van het gebouw, waar je ook kunt zien hoe men voor en na de woningwet was gehuisvest.  Het Brediusbad is een verwarmd openluchtzwembad en ligt in een rustige en groene omgeving aan de rand van de Spaarndammerbuurt. Het bad is open van 1 Mei tot en met 1 September. 

Bereikbaarheid

Vanuit de Spaarndammerbuurt zit je zo doormiddel van de Nieuwe Hemweg op de A10. Verspreid door de buurt zijn er meerdere openbaar vervoer haltes te vinden zoals de metro, tram en bus.

Scholen

In een straal van 3km zijn er 44 kinderdagverblijven, 18 basisscholen, 16 VMBO-Scholen en 9 HAVO/VWO- scholen; incl. Montessorischolen..

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt? Maak een afspraak met een van onze makelaars

Naar boven