Nieuwendammerham

Nieuwendammerham

Nieuwe kansen in een inspirerende omgeving

Nieuwendammerham in Amsterdam-Noord is absoluut een wijk om in de gaten te houden. Er wordt hard gewerkt om de vele industriële gebouwen plaats te laten maken voor nieuwbouw. En dit kan vooral voor starters een interessante kans worden. Ook al kan dit nog wel even duren, toch zijn vooruitzichten rooskleurig. Ontdek nieuwe woonkansen in een bruisende omgeving.

Creatieve omgeving

Deze buurt ligt aan de westelijke IJ-oevers en wordt tot op heden voornamelijk gebruikt als industriegebied. Het grootste industriële complex is de chemische fabriek Albemarle, aan de rand van het Vliegenbos. Daar tegenover ligt het bedrijfsverzamelgebouw Zamenhofstraat met kunstenaarsateliers en werkplaatsen van kleine bedrijven. Onder in het gebouw is restaurant café Zamen. Elk jaar worden er open ateliers georganiseerd. Dit gebouw staat aan de voet van de aanlegplaats van de pont Azartplein-Zamenhofstraat en komt uit op de Van Hasseltweg. Hier vind je veel kleine bedrijfjes, maar ook veel afhaalrestaurantjes.

Unieke muziekvoorstellingen

Uniek is het muziekpodium On the Roof boven op het bedrijfsverzamelgebouw Op ZeeZand aan de van Hasseltweg. Hier worden van mei t/m september elke vrijdagavond unieke muziekvoorstellingen gegeven. Om de hoek vind je restaurant Skatecafé. Dit is een van de vele tijdelijke restaurants die zich hebben gevestigd in de oude loodsen die leeg stonden in afwachting van sloop voor de geplande nieuwbouw.

Oud wordt nieuw

De bedrijven aan de IJ-oever zijn langzaamaan aan het verdwijnen in Nieuwendammerham. Ze maken plaats voor grootschalige nieuwbouw. Dit duurt nog wel even en in de verlaten bedrijfspanden vestigden zich ateliers en restaurants. Zoals bijvoorbeeld Hotel de Goudfazant en Café restaurant Stork.

Rafelrandje van Noord

Ook cultureel gebeurt er veel in Nieuwendammerham. In de evenementenlocatie de Kromhouthal zijn veel tentoonstellingen maar ook evenementen van allerlei aard. En aan de Meeuwenlaan vind je een bijzonder museum Wondr Experience. Kortom deze buurt is op dit moment nog een van de rafelrandjes waar Noord zo bekend door is geworden.

Blokken aan het IJ

In 1985 is er een buurtje aan Het IJ gebouwd met voornamelijk eengezinswoningen in blokken met de kop naar het IJ. Tussen de blokken in is er veel groen. Het is fijn om een rondje te wandelen langs het IJ. In dit buurtje staan veel betaalbare koopwoningen met een gemiddeld woonoppervlak van 70m2. Kinderen kunnen in de wijk naar school op de Openbare Basisschool IJplein.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Nieuwendammerham, Amsterdam-Noord? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten.

Naar boven