Staatsliedenbuurt

Staatsliedenbuurt

Historische gebouwen met het Westerpark om de hoek

De Staatsliedenbuurt heeft haar naam te danken aan de straten in deze buurt. Deze zijn vernoemd naar verschillende staatslieden uit de 18e en 19e eeuw. In de buurt zijn ook nog vele historische gebouwen uit de 19e eeuw te bewonderen. De buurt is te herkennen aan het stratenpatroon en de pleintjes die typerend zijn voor buurten die in de 19e eeuw zijn gebouwd. Naast de buurt is het Westerpark te vinden. Hier kunt u naartoe om een heerlijke wandeling te maken, te genieten van de zon of een evenement te bezoeken die daar regelmatig worden georganiseerd. 

Veel te doen

Het Westerpark is een groene, energieke en creatieve ontmoetingsplaats. Het is een prima plek om lekker te wandelen, skaten of gewoon te relaxen. Het oude park is in westelijke richting uitgebreid en helemaal opnieuw ingericht. In het park ligt het populaire cultuurterrein Westergasfabriek. Daarnaast zijn er in het Westerpark ook veel gezellige restaurantjes en barretjes te vinden. De Westergasfabriek is een karakteristiek en historisch fabrieksgebouw waar altijd wel wat te zien en te doen is. Hier kun je gezellig films kijken in het park, picknicken, struinen over de markten of luisteren naar muziek. 

Goede bereikbaarheid

Vanuit de Staatsliedenbuurt zit je zo op de A10. Verspreid door de buurt zijn er meerdere haltes te vinden voor metro, tram en bus.

Scholen

In een straal van 3km zijn er 78 kinderdagverblijven, 32 basisscholen, 17 VMBO-Scholen en 15 HAVO/VWO- scholen incl. Montessorischolen.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Staatsliedenbuurt? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten.

Naar boven