Museumkwartier

Museumkwartier

Wonen in het culturele hart van Amsterdam

In het Museumkwartier liggen enkele van de belangrijkste culturele highlights van Amsterdam. Wonen in het Museumkwartier is daarom een genot voor cultuurminnend publiek. U geniet er van een bijzondere combinatie van de dynamiek rondom het Museumplein en de rust van de achterliggende straatjes.

Exclusieve buurt

In het Museumkwartier wonen 11.515 mensen, in 6.160 huishoudens. Waaronder veel in de leeftijdsgroep van 25 t/m 44 jaar en eenpersoonshuishoudens. Onlangs verkochte huizen waren vooral van het type herenhuis, tussenwoning, benedenwoning en bovenwoning. Grotendeels vanaf € 1.000.000,- of hoger. De gemiddelde vraagprijs van een woning in het Museumkwartier bedraagt € 1.634.260,-. De gemiddelde prijs per vierkante meter is € 8.343,- vergeleken met de gemiddelde prijs in Nederland is dat zeer hoog. Ook vergeleken met de andere buurten binnen 10 km is dat zeer hoog.

Musea en Concertgebouw

Het Museumkwartier staat vooral bekend om z’n culturele highlights. U vindt er het Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Van Gogh Museum en het Concertgebouw. In de P.C. Hooftstraat en de Van Baerlestraat kunt u terecht voor exclusieve en unieke winkels. Ook kent het Museumkwartier veel leuke cafés en restaurants. Vanuit de buurt heeft u direct toegang tot het Vondelpark voor evenementen en wandelingen.

Uw makelaar voor het Museumkwartier

Rogier de Vries is onze gespecialiseerde makelaar voor het Museumkwartier. Rogier: “Los van het zeer exclusieve karakter van de buurt heeft het ook een bijzondere mix van dynamiek en rust. De drukte van het Museumplein en de P.C. Hooftstraat staat in schril contrast met de rust van van de achterliggende straten. Straten als de Johannes Vermeerstraat, Van Eeghenstraat en de Frans van Mierisstraat hebben een hele ontspannen sfeer. Het is daar heerlijk wonen met topcultuur om de hoek.” Maak kennis met Rogier de Vries, wijkmakelaar voor het Museumkwartier.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in het Museumkwartier? Maak dan een afspraak met onze makelaar Rogier de Vries. Bel of WhatsApp 06-34930332 of e-mail naar rogierdevries@makelaarsvan.nl

Naar boven